De beste Flexi hondenriem van 2024

Een Flexi hondenriem, een riem van het merk Flexi, is een populaire keuze onder hondenbezitters vanwege zijn unieke intrekbare ontwerp. Deze riemen bieden maximale bewegingsvrijheid voor je hond, terwijl je toch de controle behoudt.

Er zijn verschillende soorten Flexi hondenriemen beschikbaar, zoals de standaard intrekbare riemen, Flexi rollijnen voor meer controle en Flexi longlines voor extra lengte tijdens het verkennen. Bij het kiezen van een Flexi hondenriem is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren, waaronder de lengte en gewichtscapaciteit, de kwaliteit en duurzaamheid van de riem, evenals de aanwezigheid van veiligheidskenmerken zoals een betrouwbaar rem- en vergrendelingssysteem.

De beste lengte voor een hondenriem

De lengte van een hondenriem kan variëren, afhankelijk van de locatie waar je je bevindt. Voor dagelijkse wandelingen in drukke stedelijke gebieden of langs smalle paden, wordt doorgaans een kortere lengte van 1,8 tot 2,4 meter aanbevolen om de controle over je hond te behouden. Voor openbare parken of stranden waar meer ruimte is, kan een langere lengte van 4,5 tot 9 meter geschikter zijn om je hond meer bewegingsvrijheid te geven.

Kies zorgvuldig de beste Flexi hondenriem die past bij de behoeften van jou en je hond, afhankelijk van de locatie en het gewenste niveau van controle en bewegingsvrijheid. Geniet van comfortabele en gecontroleerde wandelingen in stijl.

Onze favoriet

Ontdek het comfortabele en veilige wandelen met je hond dankzij de Flexi Giant XL rollijn. Speciaal ontworpen voor grote en sterke honden. Stijlvol design, ergonomische handgreep, soepele oprolfunctie en verstelbare lengte. Zichtbaarheid in het donker. Geef je hond bewegingsvrijheid met maximale controle.

 • Lengte en gewichtscapaciteit
 • Kwaliteit en duurzaamheid
 • Veiligheidskenmerken

2e beste keuze

Flexi, de vertrouwde naam voor oprolbare hondenriemen. Met unieke dubbele remtechniek, duurzaamheid en gebruiksgemak. Geef je hond bewegingsvrijheid met de Flexi rollijn van 5 meter. Ideaal voor honden tot 60 kg. Met handig rem- en terughaalsysteem voor maximale controle.

 • Lengte en gewichtscapaciteit
 • Kwaliteit en duurzaamheid
 • Veiligheidskenmerken

3e beste keuze

De Flexi New Comfort met tape biedt gecontroleerde vrijheid voor je hond. Verbeterd remsysteem, verstelbaar handvat en poepzakhouder. Optionele Flexi Led Lighting voor zichtbaarheid in het donker. Gemakkelijk te bevestigen. Kleur: Rood. Lengte: 8 meter. Max. gewicht hond: ± 50 kg. Veilig en praktisch.

 • Lengte en gewichtscapaciteit
 • Kwaliteit en duurzaamheid
 • Veiligheidskenmerken

Op deze pagina:

Waar zijn de door ons gekozen Flexi hondenriemen op geselecteerd?

Bij het selecteren van Flexi hondenriemen hebben wij gekeken naar verschillende aspecten. Hier zijn de belangrijkste gebieden waarop wij de Flexi hondenriemen hebben beoordeeld:

 1. Lengte en gewichtscapaciteit:

  • We hebben de maximale lengte van de Flexi hondenriemen gecontroleerd en ervoor gezorgd dat ze voldoende bewegingsvrijheid bieden aan de hond tijdens het wandelen.
  • We hebben ook gecontroleerd of de Flexi hondenriemen geschikt zijn voor verschillende gewichtsklassen van honden, variërend van kleinere tot grotere rassen.
 2. Kwaliteit en duurzaamheid:

  • We hebben de gebruikte materialen en de algehele constructiekwaliteit van de Flexi hondenriemen geëvalueerd. We zochten naar duurzame materialen die bestand zijn tegen dagelijks gebruik en het trekken van de hond.
  • Daarnaast hebben we gekeken naar de duurzaamheid van het intrekbare mechanisme en de vergrendeling van de Flexi hondenriemen.
 3. Veiligheidskenmerken:

  • We hebben gecontroleerd of de Flexi hondenriemen beschikken over een betrouwbaar rem- en vergrendelingssysteem om de lengte van de riem aan te passen en de hond snel onder controle te houden.
  • We hebben ook gekeken naar eventuele extra veiligheidskenmerken, zoals reflecterende elementen, die de zichtbaarheid van de hond in omstandigheden met weinig licht kunnen vergroten.

Door deze grondige tests uit te voeren op de aspecten van lengte en gewichtscapaciteit, kwaliteit en duurzaamheid, en veiligheidskenmerken, hebben wij ervoor gezorgd dat de door ons geselecteerde Flexi hondenriemen aan hoge standaarden voldoen. Dit stelt jou als hondenbezitter in staat om een weloverwogen keuze te maken bij het kiezen van de juiste Flexi hondenriem voor jouw trouwe viervoeter.

#1
Flexi Giant Tape - Hondenriem - Zwart/Geel - XL - 8 m - (<50 kg)

Flexi biedt de ideale rollijnen voor veilig en comfortabel wandelen met je hond. De Giant XL is speciaal ontworpen voor grote en sterke honden, met een stijlvol design en ergonomische soft-handgreep voor een goede grip. Dankzij het innovatieve remsysteem kun je de lijn eenvoudig op een gewenste lengte vastzetten.

De opvallende neonkleur en reflecterende opdruk zorgen voor zichtbaarheid in het donker. Met de Flexi Giant XL geef je jouw hond extra bewegingsvrijheid, ideaal voor jachthonden of in aangelijnde gebieden. Deze sterke rollijn heeft een comfortabel remsysteem en een geoptimaliseerde uitgang voor soepel oprollen. Gemaakt in Duitsland en voorzien van een verchroomde haak. Kies tussen een koord of tape, beide even sterk en veilig. De Giant XL heeft een tape van 8 meter. Geniet van het gemak en de kwaliteit van Flexi tijdens het wandelen met je hond.

 • Lengte en gewichtscapaciteit
 • Kwaliteit en duurzaamheid
 • Veiligheidskenmerken
Beste prijs op BOL.com

#2
Flexi Vario Tape - Hondenriem - Roze - L - 5 m - (<60 kg)

Flexi is een bekende naam op het gebied van hondenlijnen met oprolfunctie. De kwaliteit van Flexi wordt gewaarborgd door de unieke dubbele remtechniek, duurzame materialen en gebruiksgemak.

Met het oprolmechanisme biedt Flexi de perfecte balans tussen bewegingsvrijheid en controle voor je hond. De specificaties van deze rollijn zijn als volgt: een 5 meter lange band, geschikt voor honden tot 60 kg. Het handige rem- en terughaalsysteem zorgt voor extra gemak tijdens het wandelen. Kies voor de betrouwbare Flexi rollijn en geniet van comfort en gemoedsrust tijdens elke wandeling met je trouwe viervoeter.

 • Lengte en gewichtscapaciteit
 • Kwaliteit en duurzaamheid
 • Veiligheidskenmerken
Beste prijs op BOL.com

#3
Hondenriem - looplijn - FLEXI rollijn NEW COMFORT Tape - L - Rood - 8 meter

Met de Flexi New Comfort looplijn met tape kan je hond genieten van gecontroleerde vrijheid. Het verbeterde remsysteem stopt het uitrollen met één simpele beweging. Schuif je vinger over het remsysteem en de lijn blijft op de gewenste lengte vast. Veilig en gemakkelijk.

Het handvat is verstelbaar en er is een inkeping voor een poepzakhouder. Optioneel kan je een flexi Led Lighting in het middenvlak plaatsen. Deze lamp heeft heldere LED-verlichting aan de voorzijde om je hond in het donker te verlichten, en rood licht aan de achterzijde voor jouw eigen zichtbaarheid. Eenvoudig te bevestigen met het meegeleverde klittenband. Geleverd met een dop om het klittenband af te dekken als je de lamp niet gebruikt. Kleur: Rood. Lengte koord: 8 meter. Maximaal gewicht hond: ± 50 kg.

 • Lengte en gewichtscapaciteit
 • Kwaliteit en duurzaamheid
 • Veiligheidskenmerken
Beste prijs op BOL.com

#4
Flexi Rollijn Xtreme Tape - Hondenriem - 8 m Oranje Zwart L

Geniet van veilige en comfortabele wandelingen met je hond dankzij de rollijnen van Flexi. De Xtreme L Tape is een uitstekende keuze met zijn stijlvolle design en ergonomische handgreep. De lijn rolt soepel op en af en heeft een innovatief remsysteem waarmee je de gewenste lengte kunt instellen. Deze robuuste rollijn biedt jou en je hond veel plezier tijdens het wandelen.

Met een rollijn geef je je hond extra bewegingsvrijheid, ideaal voor honden die niet goed los kunnen lopen of in de wijk aangelijnd moeten zijn. Breid de Xtreme L Tape uit met de Flexi Multi Box en het LED Licht Systeem. De lijn is verkrijgbaar in verschillende maten en is geschikt voor honden tot 55 kg. Kies je voor tape of koord? Beide varianten zijn even sterk en veilig. De Xtreme L Tape is 8 meter lang en heeft een opvallende oranje met zwarte kleur.

 • Lengte en gewichtscapaciteit
 • Kwaliteit en duurzaamheid
 • Veiligheidskenmerken
Beste prijs op BOL.com

#5
Flexi new neon lint Zwart/neon blauw S/5M

Ontdek de Flexi New Neon Lint in zwart/neon blauw. Met een lengte van 5 meter en een opvallend design, biedt deze hondenriem stijlvolle functionaliteit.

 • Lengte en gewichtscapaciteit
 • Kwaliteit en duurzaamheid
 • Veiligheidskenmerken
Beste prijs op BOL.com

Wat is een Flexi hondenriem?

Een Flexi hondenriem is een intrekbare riem die hondenbezitters maximale bewegingsvrijheid biedt, terwijl ze toch de controle behouden. Deze riemen zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en zijn geliefd bij zowel baasjes als honden vanwege hun functionaliteit en gemak.

Waarom een apart artikel over Flexi hondenriemen? Flexi hondenriemen hebben verschillende positieve elementen die het waard zijn om te benoemen. Ze bieden honden de vrijheid om te verkennen tijdens wandelingen, terwijl baasjes de controle behouden. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in verschillende lengtes en zijn er accessoires en onderdelen beschikbaar om de riem aan te passen aan individuele behoeften.

Is de Flexi lijn geschikt voor alle honden?

Hoewel Flexi hondenriemen veel voordelen bieden, zijn ze mogelijk niet geschikt voor alle honden. Honden die de neiging hebben om hard te trekken of agressief te zijn, kunnen beter een stevige vaste lijn gebruiken in plaats van een Flexi riem. Het is belangrijk om de behoeften en het gedrag van je hond in overweging te nemen bij het kiezen van de juiste riem. Hier moet bij gezegd worden dat je jouw hond eigenlijk zou moeten proberen te trainen om minder te trekken. 

Hoe moet je een hondenriem vasthouden?

Bij het vasthouden van een hondenriem is het belangrijk om een stevige grip te hebben, zonder te strak of te los te houden. Houd de riem ontspannen maar stevig vast, waarbij je genoeg controle hebt om de bewegingen van je hond te begeleiden. Dit helpt om comfortabel en veilig te wandelen.

Wat is de beste riem voor een puppy?

Voor een puppy is het belangrijk om een riem te kiezen die geschikt is voor hun grootte en energieniveau. Een lichtgewicht Flexi hondenriem van 5 meter kan ideaal zijn, omdat het voldoende bewegingsvrijheid biedt terwijl je toch de controle behoudt. Het is ook handig om te investeren in een verstelbare riem, zodat je de lengte kunt aanpassen naarmate je puppy groeit.

In welke lengtes zijn de Flexi hondenriemen verkrijgbaar?

Flexi hondenriemen zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, zoals de Flexi hondenriem van 10 meter, 8 meter en 5 meter. De riem van 10 meter is ideaal voor open ruimtes zoals parken, waar honden meer bewegingsvrijheid kunnen hebben. De riem van 8 meter biedt een goede balans tussen bewegingsruimte en controle, terwijl de riem van 5 meter meer geschikt is voor korte wandelingen en gebieden met beperkte ruimte.

Meer opties voor de Flexi hondenriemen

Flexi hondenriemen worden geleverd met verschillende accessoires en onderdelen om de functionaliteit en aanpassingsmogelijkheden te vergroten. Denk aan vervangende lijnen, LED-lichten voor betere zichtbaarheid in het donker, en houderclips om de riem aan kleding of tassen vast te maken. Deze toevoegingen zorgen voor extra gemak en personalisatie.

We hopen dat deze informatieve tekst je heeft geholpen bij het begrijpen van Flexi hondenriemen en de vele aspecten die ermee samenhangen. Onthoud altijd dat de keuze van een hondenriem afhankelijk is van de behoeften en kenmerken van jouw hond.

Veelgestelde vragen

Wat maakt de flexi hondenriem zo innovatief?

De Flexi hondenriem staat bekend om zijn innovatieve functies die het wandelen met je hond gemakkelijker en veiliger maken. Een van de belangrijkste innovaties is het oprolmechanisme. Met een eenvoudige druk op de remknop kan de riem gemakkelijk worden vergrendeld, waardoor je de controle hebt over de lengte van de lijn en de bewegingsvrijheid van je hond kunt aanpassen. Daarnaast biedt Flexi een dubbel rem- en terughaalsysteem, wat extra veiligheid biedt door de riem snel en betrouwbaar terug te halen. Het gebruiksgemak van de Flexi hondenriem wordt verder verbeterd door de ergonomische handgreep, die comfortabel in de hand ligt tijdens het wandelen. Kortom, de innovatieve functies van de Flexi hondenriem maken het een betrouwbare keuze voor het uitlaten van je hond.

Wat zijn de belangrijkste onderhoudstips?

De onderhoudsvriendelijkheid van Flexi-lijnen is opmerkelijk. Ze hangen niet door en blijven daardoor schoon. Bovendien zijn ze eenvoudig op te rollen na gebruik. Hier zijn drie handige tips voor actieve honden en hun baasjes. Natte touwen of riemen kunnen eenvoudig uit de behuizing worden getrokken, vervolgens de remknop indrukken en het textiel 's nachts laten drogen. Wees voorzichtig bij het loslaten van de rem. Als de lijn aanzienlijk vervuild is, reinig deze dan met een vochtige doek voordat je hem oprolt, om te voorkomen dat het mechanisme schade oploopt. En het allerbelangrijkste: gebruik geen touwen of riemen waarvan een stuk is afgebeten of die op een andere manier beschadigd zijn, omdat ze kunnen scheuren en gevaar kunnen opleveren.

Wat zijn de voordelen van een Flexi Hondenriem

De Flexi hondenriem biedt verschillende voordelen voor zowel hondenbezitters als hun viervoeters:

 1. Gecontroleerde vrijheid: Met de Flexi hondenriem kan je hond genieten van bewegingsvrijheid terwijl je toch de controle behoudt. De riem rolt soepel af en kan eenvoudig worden vastgezet op de gewenste lengte.

 2. Veiligheid: Het verbeterde remsysteem van de Flexi riem zorgt ervoor dat je in één beweging de riem kunt stoppen. Dit is handig in situaties waarin je je hond snel onder controle moet houden.

 3. Comfortabel in gebruik: De Flexi hondenriem heeft een ergonomisch ontworpen handvat dat comfortabel in de hand ligt. Hierdoor wordt wandelen met je hond een aangename ervaring.

 4. Duurzaamheid: De Flexi riem is gemaakt van hoogwaardige materialen die lang meegaan. Ze zijn bestand tegen dagelijks gebruik en kunnen tegen een stootje.

 5. Optionele accessoires: De Flexi hondenriem biedt de mogelijkheid om accessoires toe te voegen, zoals een poepzakhouder of een LED-verlichtingssysteem. Hiermee kan je je wandelingen nog handiger en veiliger maken.

Kortom, de Flexi hondenriem combineert gemak, veiligheid en comfort, waardoor het een uitstekende keuze is voor hondenbezitters die op zoek zijn naar een hoogwaardige en functionele riem voor hun trouwe metgezel.

Welke flexi Accessoires kan je nog vinden via de linkjes in dit artikel?

Het Flexi Vario LED Lightning System is een handige toevoeging voor je Flexi Vario Hondenriem. Deze optionele accessoire is compatibel met de Flexi Vario riemen in de maten S, M en L. Met deze lamp kun je je hond goed verlichten in het donker, dankzij de LED-verlichting aan de voorkant. Bovendien zorgt het rode licht aan de achterkant ervoor dat jullie beiden zichtbaar zijn voor het verkeer. Het systeem is eenvoudig te bevestigen met het meegeleverde klittenband. Als je de lamp niet wilt gebruiken, kun je het klittenband afdekken met de bijgeleverde dop. Zo kun je altijd genieten van de flexibiliteit van je Flexi Vario Hondenriem.

Welke andere merken zijn populair

Er zijn verschillende merken naast Flexi die populair zijn als het gaat om hondenriemen. Enkele populaire merken zijn:

 1. Julius-K9: Dit merk staat bekend om zijn hoogwaardige hondenriemen en harnassen. Ze bieden duurzame en stevige producten die geschikt zijn voor verschillende hondenrassen.

 2. Ruffwear: Ruffwear is een merk dat zich richt op avontuurlijke honden en hun eigenaren. Ze bieden robuuste en functionele hondenriemen die geschikt zijn voor outdoor-activiteiten.

 3. Halti: Halti is gespecialiseerd in trainingsbenodigdheden voor honden, waaronder hondenriemen. Ze bieden riemen met speciale functies om te helpen bij het trainen en controleren van honden tijdens het wandelen.

 4. EzyDog: EzyDog staat bekend om zijn innovatieve en comfortabele hondenriemen. Ze bieden riemen met schokabsorberende eigenschappen en ergonomische handgrepen voor een aangename wandelervaring.

 5. Rogz: Rogz is een merk dat kleurrijke en stijlvolle hondenriemen aanbiedt. Ze hebben een breed scala aan ontwerpen en maten om aan de behoeften van verschillende honden en eigenaren te voldoen.

Onze favoriet

Ontdek het comfortabele en veilige wandelen met je hond dankzij de Flexi Giant XL rollijn. Speciaal ontworpen voor grote en sterke honden. Stijlvol design, ergonomische handgreep, soepele oprolfunctie en verstelbare lengte. Zichtbaarheid in het donker. Geef je hond bewegingsvrijheid met maximale controle.

Beste prijs op BOL.com