De beste automatische voerbak voor katten van 2024

Een automatische voerbak voor katten is een handig apparaat dat je kat regelmatig en nauwkeurig van voedsel voorziet, zelfs als je niet thuis bent. Er zijn verschillende soorten automatische voerbakken beschikbaar, waaronder elektronische voerbakken met programmeerbare timers, voerbakken met sensoren die opengaan wanneer de kat in de buurt komt, en zelfs slimme voerbakken die via een smartphone-app kunnen worden bediend.

Bij het kiezen van de beste automatische voerbak voor je kat is het belangrijk om op verschillende factoren te letten. Betrouwbaarheid en programmeerbaarheid zijn cruciaal, zodat je erop kunt vertrouwen dat je kat op de juiste tijden wordt gevoed. Daarnaast is gebruiksgemak en onderhoudsvriendelijkheid van belang, zodat je de voerbak gemakkelijk kunt instellen en schoonmaken.

Hoewel er veel goede opties zijn, wordt de beste automatische voerbak voor katten vaak bepaald door individuele behoeften en voorkeuren. Het is belangrijk om te kijken naar de functionaliteit, duurzaamheid en beoordelingen van gebruikers.

Een automatische voerbak werkt meestal door voedsel opgeslagen in een reservoir te laten vallen in een kom op een geprogrammeerd tijdstip. Sommige voerbakken hebben ook extra functies, zoals het opnemen van stemopnames om je kat te roepen voor de maaltijd.

Het is niet aan te raden om je kat langdurig zonder eten of drinken te laten. Katten kunnen maximaal enkele dagen zonder voedsel overleven, maar ze kunnen snel uitgedroogd raken. Het is essentieel om je kat regelmatig van voedsel en water te voorzien, zelfs als je afwezig bent. Een automatische voerbak kan hierbij een waardevolle oplossing bieden.

Onze favoriet

Controleer altijd of je huisdier heeft gegeten, waar je ook bent, met de verstelbare camera van de PetHero 3 automatische voerbak voor katten. Stel voedingsschema's op maat in, tot wel 12 maaltijden per dag. Eenvoudige smartphonebediening en praktisch design.

 • Betrouwbaarheid
 • Programmeerbaarheid
 • Eenvoudig in gebruik en onderhoud:

2e beste keuze

Altijd controle over de maaltijden van je huisdier, waar je ook bent! Met de PetHero 7 automatische voerbak voor katten, stel je gemakkelijk gezonde voedingsschema's op maat in. Bedien alles eenvoudig via je smartphone. Praktisch design, geschikt voor zowel katten als honden.

 • Betrouwbaarheid
 • Programmeerbaarheid
 • Eenvoudig in gebruik en onderhoud:

3e beste keuze

Maak je geen zorgen meer over het voeden van je huisdier dankzij de Bowkam automatische voerbak! Stel eenvoudig voedingstijden in op het display, geef porties op maat en laat je eigen stem klinken tijdens het voeren. Gemakkelijk schoon te maken en met 30 dagen geld-terug-garantie. Bestel nu met gratis verzending!

 • Betrouwbaarheid
 • Programmeerbaarheid
 • Eenvoudig in gebruik en onderhoud:

Op deze pagina:

Waar zijn de door ons geselecteerden automatische voerbakken voor katten op getest?

Betrouwbaarheid:

 • Er zijn grondige betrouwbaarheidstests uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de geselecteerde automatische voerbakken voor katten voldoen aan de hoogste normen. Dit omvatte het testen van hun prestaties onder verschillende belastingen en omgevingscondities. We hebben ervoor gezorgd dat ze robuust zijn en betrouwbaar functioneren, zelfs onder uitdagende omstandigheden.

Programmeerbaarheid:

 • Onze selectie van automatische voerbakken voor kattenis zijn uitgebreid getest op programmeerbaarheid. Zij zijn gecontroleerd of ze gemakkelijk kunnen worden geïntegreerd met bestaande systemen en of ze compatibel zijn met de vereiste programmeertalen en frameworks. 

Eenvoudig in gebruik en onderhoud:

 • Het gebruiksgemak en onderhoudsgemak zijn essentiële aspecten die zijn getest bij de selectie van automatische voerbakken voor katten. We hebben de gebruiksvriendelijkheid van de gebruikersinterface beoordeeld en ervoor gezorgd dat de nodige ondersteuning en training beschikbaar zijn voor eindgebruikers.

#1
PetHero 3 Voerautomaat Zwart - Verstelbare camera - smartphone besturing - automatische voerbak voor kat of hond - 6.0 L

Houd altijd een oogje in het zeil of je huisdier heeft gegeten, zelfs wanneer je niet thuis bent. De verstelbare camera van de PetHero 3 biedt gemoedsrust door je in staat te stellen te controleren of je huisdier zijn maaltijd heeft gehad. Stel de camera in op een van de vier invalshoeken, inclusief een stand om de voerbak te bekijken.

Leg voermomenten automatisch vast met een SD-kaart voor "event recording" of "Non-stop recording". Maak zelfs foto's en video's van je huisdier zonder een SD-kaart te gebruiken.

Met gemakkelijke smartphonebediening, automatische meldingen wanneer de voerbak bijna leeg is en een handige sluitbeveiliging, biedt de PetHero 3 een uniek en praktisch ontwerp. Ontwikkel gezonde eetgewoonten met aangepaste voedingsschema's en geniet van tot wel 12 maaltijden per dag, op te delen in 1-99 porties.

Let op: de PetHero 3 is geschikt voor droogvoer van 5-15 mm. Reinig regelmatig de voercontainer en de voerbak voor de gezondheid van je huisdier.

 • Betrouwbaarheid
 • Programmeerbaarheid
 • Eenvoudig in gebruik en onderhoud:
Beste prijs op BOL.com

#2
PetHero 7 Voerautomaat Wit - Smartphone besturing - Automatische voerbak voor kat of hond - 4.0 L

Maak het voeren van je kat gemakkelijk en stressvrij met de PetHero 7 automatische voerbak. Reguleer de maaltijden van je huisdier vanaf elke locatie en op elk gewenst moment met je smartphone, zowel automatisch als handmatig. Ontwikkel gezonde eetgewoonten met op maat gemaakte voedingsschema's. Plan tot 15 maaltijden per dag, verdeeld in 1-20 porties. Stel verschillende schema's in voor een dag of meerdere dagen per week en voer je huisdier handmatig buiten de geplande tijden.

Met handige functies zoals een infrarood sensor ontvang je automatische meldingen wanneer de voerbak bijna leeg is. De sluitbeveiliging voorkomt dat je kat buiten de geplande voertijden eet en houdt het voer vers door vocht buiten te houden. Dankzij de anti-stuck technologie raakt de voerautomaat nooit vast, zelfs niet als er brokjes klem zitten.

De PetHero 7 is speciaal ontworpen voor katten en biedt een inhoud van 4 liter, waardoor er altijd voldoende voer beschikbaar is. Reinig regelmatig de voercontainer en voerbak voor de gezondheid van je huisdier. Maak het voeren van je kat eenvoudig, handig en stressvrij met de PetHero 7 automatische voerbak.

 • Betrouwbaarheid
 • Programmeerbaarheid
 • Eenvoudig in gebruik en onderhoud:
Beste prijs op BOL.com

#3
Bowkam Automatische Voerautomaat - Voerbak - Voerautomaat - Voerbak Kat - Voerbak Hond - Wit - Met Voice Recording

Maak je leven gemakkelijker en vergeet nooit meer wanneer je je kat of hond moet voeden met de Bowkam automatische voerbak. Deze voerautomaat biedt 4 instelbare voedertijden gedurende de dag, waardoor je huisdieren kunnen genieten van regelmatige en gevarieerde maaltijden. Kies voor Bowkam en je krijgt een betaalbaar, kwalitatief en duurzaam product. Bovendien staan we altijd klaar om je te helpen en te ondersteunen!

Waarom zou je kiezen voor de Bowkam voerbak? Het display is eenvoudig in te stellen en stelt je in staat om de timing van voeding te plannen in combinatie met de gewenste hoeveelheid. Met de voice recorder kun je zelf je eigen stem laten horen tijdens het voeden. Het voeren van kleinere porties is gezonder voor je kat. Met één druk op de knop kun je je huisdier handmatig voeden. Het modulaire ontwerp maakt het gemakkelijk schoon te maken. En we bieden een 30 dagen geld-terug-garantie en gratis verzending.

Met de Bowkam voerbak is er altijd eten voor je huisdier! Stel eenvoudig de voertijden in via het display, waarna de voerbak deze automatisch onthoudt. Geen gedoe meer met herhaaldelijk instellen. Bepaal vervolgens de gewenste portiegrootte. Na gebruik kun je een deel van de voerbak in de vaatwasser plaatsen voor eenvoudige reiniging.

Met de voice recording functie kun je je eigen stem of een bepaald geluid opnemen en tijdens het voeren afspelen. Dit stimuleert je huisdier om te eten, zelfs als je de hele dag of voor langere tijd niet thuis bent. Vertrouw op de Bowkam automatische voerbak voor tevredenheid en gemak.

Specificaties:

 • Merk: Bowkam
 • Geschikt voor: Honden en katten
 • Materiaal: Kunststof
 • Kleur: Wit

We zijn er altijd om je te helpen! Stuur een e-mail naar info@bowkam.com met al je vragen en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op. We streven naar 100% klanttevredenheid en zullen altijd een oplossing vinden voor eventuele klachten.

Wacht niet langer en schaf de Bowkam automatische voerbak aan, zodat je nooit meer vergeet je hond of kat te voeden! Profiteer vandaag nog van gratis verzending bij je bestelling!

 • Betrouwbaarheid
 • Programmeerbaarheid
 • Eenvoudig in gebruik en onderhoud:
Beste prijs op BOL.com

#4
GoldenPaws - Automatische Voerbak Kat en hond Zwart - Met verstelbare camera - Voerautomaat met smartphone besturing - Voerinhoud 6 liter - Voerdispenser -

Ben je vaak tot laat op werk? Wil je je minder zorgen maken over je huisdier, maar ze wel alle liefde geven die ze verdienen? Dan is de GoldenPaws automatische voerbak precies wat je zoekt!

Katten en honden houden van structuur, daarom is het belangrijk om ze elke dag op dezelfde tijd te voeden. Met deze automatische voerbak hoeft jouw kat je niet te missen. Je kunt gemakkelijk meekijken en luisteren dankzij de ingebouwde HD-camera, zo ben je er altijd bij!

Geautomatiseerd voeren Met de gratis app kun je zelf instellen hoe vaak, wanneer en hoeveel voer het apparaat moet geven. De voerautomaat zal het ingestelde schema onthouden en iedere week herhalen. Dit is een ideale oplossing voor bijvoorbeeld huisdieren met een dieet, of gewoon om het gemakkelijker te maken voor het baasje. Natuurlijk kun je altijd handmatig een extra portie geven. Dit kan via de app, of door op de voerknop op het apparaat te drukken.

Voeren met spraakopname Om jouw huisdier duidelijk te maken dat het etenstijd is, kun je een spraakopname inspreken. Huisdieren herkennen hun baasjes aan onze stem. Om ze op hun gemak te stellen, kun je een audiobericht inspreken van maximaal 10 seconden.

Grote capaciteit De automatische voerbak van Zedar beschikt over een capaciteit van maar liefst zes liter. Het wordt luchtdicht afgesloten waardoor de brokjes hun smaak en knapperigheid behouden. Daarnaast kan jouw huisdier de bak zelf niet openen, waardoor het voer veilig ligt opgeborgen.

Voordelen

 • Snelle en eenvoudige installatie
 • Geautomatiseerd voeren met behulp van gepersonaliseerde voerprogramma's
 • Kijk elk moment live met jouw beestje mee
 • Praat op elk gewenst moment tegen je huisdier
 • Ontvang een melding wanneer het voer bijna op is
 • Zes liter voercontainer
 • Batterijback-up indien stroom uitvalt
 • Anti-verstoppingssysteem
 • Automatische video-opname bij iedere voerbeurt
 • Opnames zijn beveiligd, dus voor niemand anders zichtbaar
 • Noodbatterij & storingen

Bij storingen, bijvoorbeeld als het voer bijna op is, ontvang je direct een melding zodat je beestje niet zonder eten hoeft te zitten. Ook kun je batterijen toevoegen waar het apparaat bij stroomuitval op overschakelt. Het ingestelde voerschema zal dan vervolgd worden.

Ervaar het gemak Een volle voercontainer biedt voorraad voor ruim drie maanden. Zo hoef je de voerbak maar enkele keren per jaar te vullen. De rest wordt voor je gedaan! Natuurlijk kun je altijd een oogje in het zeil houden via de ingebouwde camera. Daarnaast is de container voorzien van een slimme vergrendeling zodat het voer beschermd is tegen de slimste beestjes.

 • Betrouwbaarheid
 • Programmeerbaarheid
 • Eenvoudig in gebruik en onderhoud:
Beste prijs op BOL.com

#5
Pretty Paws PP002 Professionele Automatische Voerbak - Instelbaar voedingsschema - Voerautomaat - Voerbak Kat Automatisch

Ontdek waarom de voerbakken van Pretty Paws de beste keuze zijn op de markt. We kennen allemaal die momenten waarop je overwerkt bent, een plotselinge urgente afspraak hebt of simpelweg niet in staat bent om handmatig je katten te voeren. Je ziet ze daar zitten... wachtend... smachtend... met enorme honger en sippe lege voerbakjes. Dat is geen vrolijk gezicht, toch?

Gelukkig biedt Pretty Paws nu de oplossing met de PP002 Automatische Voerbak. Met deze echte automatische voerbak hoef je je nooit meer zorgen te maken of je kat op tijd te eten krijgt. Ideaal!

GEMAKKELIJK IN GEBRUIK Het instellen van het automatische voedingsschema is een fluitje van een cent met het intuïtieve LED-scherm. Stel de Pretty Paws Feeder in voor maar liefst 6 maaltijden en 50 verschillende portiegroottes per dag. Gewoon via het no-nonsense LED-scherm. Sluit hem aan op een stopcontact of gebruik de batterijen en je bent klaar om te gaan! Lekker eenvoudig, lekker praktisch en vooral lekker Pretty Paws.

UITERLIJK EN FUNCTIONALITEIT Het product heeft een stijlvol maar minimalistisch ontwerp en is tegelijkertijd praktisch in het gebruik. Wist je dat de Pretty Paws automatische voerbak de grootste laadcapaciteit heeft op de markt, namelijk 4,3 kg kattenbrokjes? Perfect, zelfs voor grotere katers of wanneer je langer van huis bent. Met een opgenomen gepersonaliseerd bericht kun je op afstand "aanwezig" zijn voor je katten. Of kies gewoon voor het "voedselalarm" om je katten te laten weten wanneer ze mogen eten.

DE VOORDELEN OP EEN RIJTJE:

 • Maandelijkse donaties aan World Animal Protection!
 • Handmatig en gepersonaliseerd voedingsschema
 • LED-lichtnotificaties
 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Premium en minimalistisch design
 • Grote inhoud: 4,3 kg
 • 2 manieren van stroomvoorziening
 • Het veiligste model op de markt
 • Grootste aantal mogelijke porties

BEPAAL JE EIGEN PORTIES Bepaal zelf hoeveel porties je huisdier krijgt bij elke maaltijd. Je kunt tot 6 maaltijden per dag instellen, met maximaal 50 porties per maaltijd. Elke portie bevat 5-10 gram droogvoer, afhankelijk van het type brokjes. Als je huisdier bijvoorbeeld 15 gram per keer eet, kun je 3 porties van 5 gram per maaltijd instellen. Hier is een voorbeeld op basis van 5 gram per portie:

 • 8:30 uur: 30 gram (6 porties om 8:00 uur instellen)
 • 12:00 uur: 45 gram (9 porties om 12:00 uur instellen)
 • 15:00 uur: 25 gram (5 porties om 15:00 uur instellen)
 • 18:30 uur: 50 gram (10 porties om 18:30 uur instellen)
 • 21:00 uur: 20 gram (4 porties om 21:00 uur instellen)
 • 23:30 uur: 20 gram (4 porties om 23:30 uur instellen)

Over het merk Pretty Paws Pretty Paws is ontstaan voor kattenliefhebbers door kattenliefhebbers. We weten al geruime tijd hoe fijn het is om een kat in huis te hebben. Tegelijkertijd realiseren we ons dat in de huidige drukke maatschappij voeding vaak vergeten kan worden. We willen het leven van je kat en van jouzelf beter maken, en zo is het merk Pretty Paws ontstaan. Lekker gemakkelijk, lekker Pretty Paws! Daarnaast zetten we ons maandelijks in voor een wereld vrij van dierenleed door een deel van de opbrengsten te doneren aan het World Animal Protection-fonds.

Specificaties:

 • Capaciteit: 4,3 liter
 • Minimale portie: 5-10 gram, afhankelijk van het voertype
 • Maximale portie: 250 gram
 • Tot 6 maaltijden en 50 verschillende portiegroottes instelbaar
 • Afmetingen: 33,0 x 19,5 x 35,8 cm
 • Gewicht: 2,15 kg
 • Kleur: Zwart

WAT ZIT ER IN DE DOOS:

 • Pretty Paws Voerautomaat - jouw gewenste oplossing
 • Nederlandse stekker en stroomkabel - lekker veilig
 • Afwasbestendige voerbak - altijd een schone bak om uit te eten
 • Handleiding - gemakkelijke installatie
 • 24/7 productondersteuning - zelfs in het weekend!
 • 100% tevredenheidsgarantie

LET OP! Geen enkele voerautomaat op de Nederlandse markt werkt met een weegschaal. Daarom kan er altijd een standaardafwijking zijn in het aantal grammen van de portiegrootte. Daarnaast kan het aantal gram per portie variëren afhankelijk van het type voer dat wordt gebruikt. Het is aan te raden om bij het eerste gebruik een portie te wegen, zodat je weet hoeveel gram een portie is.

 • Betrouwbaarheid
 • Programmeerbaarheid
 • Eenvoudig in gebruik en onderhoud:
Beste prijs op BOL.com

De Werking van een Automatische Kattenvoerbak

Gemak en Zorg voor je Kat! Een automatische kattenvoerbak, ook wel bekend als een voerbak kat chip, elektrische voerbak kat of verhoogde voerbak kat, is een handig hulpmiddel dat ervoor zorgt dat je kat regelmatig en op de juiste tijden wordt gevoerd, zelfs als je niet thuis bent. Het biedt gemak en zorg voor je harige vriend. Maar hoe werkt zo'n automatische kattenvoerbak eigenlijk?

De werking van een automatische kattenvoerbak is vrij eenvoudig. Het bestaat uit een voerreservoir en een kom waaruit je kat kan eten. Het voerreservoir is verbonden met een mechanisme dat de voeding op de geprogrammeerde tijden vrijgeeft. Je kunt de voerbak programmeren om de gewenste hoeveelheid voedsel vrij te geven op specifieke momenten van de dag.

Gebruik van een chip

Een handige functie van sommige automatische kattenvoerbakken is de mogelijkheid om een chip te gebruiken. Met een kattenchip kan de voerbak herkennen welke kat aan het eten is en ervoor zorgen dat elk huisdier de juiste portie krijgt. Dit is vooral handig in een huishouden met meerdere katten, waar individuele dieetbehoeften kunnen variëren.

De verschillende type automatische voerbakken voor katten?

Er zijn verschillende soorten automatische voerbakken beschikbaar voor katten, met verschillende functies en eigenschappen. Hier zijn enkele van de typen automatische voerbakken die aan jouw specificaties voldoen:

 1. Vaatwasserbestendige voerbakken: Deze voerbakken zijn ontworpen om gemakkelijk gereinigd te kunnen worden in de vaatwasser. Ze zijn gemaakt van materialen zoals roestvrij staal of kunststof die bestand zijn tegen hoge temperaturen en vaatwasmiddelen. Dit maakt het schoonmaken van de voerbak eenvoudig en hygiënisch.
 2. Dubbele voerbakken: Dubbele voerbakken hebben twee aparte compartimenten, meestal naast elkaar geplaatst. Dit stelt je in staat om zowel voer als water tegelijkertijd aan je kat aan te bieden. Het is handig omdat je niet aparte kommen hoeft te gebruiken en het bespaart ruimte.
 3. Anti-slip voerbakken: Deze voerbakken hebben een anti-slip onderkant om te voorkomen dat ze wegglijden of schuiven tijdens het eten. Dit is vooral handig voor actieve katten die de neiging hebben om hun voerbak rond te duwen tijdens het eten.
 4. Verhoogde voerbakken: Verhoogde voerbakken zijn ontworpen om de eetpositie van de kat te verhogen. Ze hebben verhoogde standaarden of poten die de voerbak op een comfortabele hoogte brengen, waardoor katten gemakkelijker kunnen eten en drinken. Dit kan vooral nuttig zijn voor katten met artritis of gewrichtsproblemen.

Het is belangrijk op te merken dat sommige automatische voerbakken meerdere van deze functies kunnen combineren. Bij het kiezen van een voerbak voor je kat is het belangrijk om rekening te houden met de behoeften en voorkeuren van je kat, evenals de functies die jou het meest nuttig lijken.

Van welke materialen zijn automatische voerbakken gemaakt?

Automatische voerbakken voor katten kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen, afhankelijk van het merk, model en de prijsklasse. Hier zijn enkele veelvoorkomende materialen die gebruikt worden voor automatische voerbakken:

 1. Kunststof: Veel voerbakken voor katten zijn gemaakt van duurzaam kunststof. Het biedt voordelen zoals lichtgewicht, betaalbaarheid en vaak vaatwasserbestendigheid. Let er wel op dat het kunststof van goede kwaliteit is en vrij van schadelijke stoffen zoals BPA.
 2. Roestvrij staal: Roestvrij stalen voerbakken zijn populair vanwege hun duurzaamheid, gemakkelijke reiniging en hun weerstand tegen bacteriën en roest. Ze zijn over het algemeen hygiënisch en veilig voor gebruik.
 3. Keramiek: Keramische voerbakken kunnen stijlvol en aantrekkelijk zijn. Ze zijn meestal zwaarder dan kunststof of roestvrij staal, waardoor ze minder snel worden verschoven. Keramiek kan ook gemakkelijk schoongemaakt worden en biedt een veilig en niet-giftig oppervlak voor voedsel en water.
 4. Glas: Glas wordt soms gebruikt voor voerbakken vanwege de gladde en hygiënische eigenschappen. Glas is gemakkelijk schoon te maken, niet-poreus en kan veilig zijn voor voedselopslag. Het nadeel van glazen voerbakken is dat ze breekbaar zijn en voorzichtigheid vereisen.

Bij het kiezen van een automatische voerbak is het belangrijk om rekening te houden met de duurzaamheid, veiligheid en hygiëne van het materiaal. Zorg ervoor dat het gekozen materiaal geschikt is voor voedselopslag en dat het gemakkelijk te reinigen is om een gezonde eetomgeving voor je kat te behouden.

Hoe lang kan een kat eigenlijk zonder eten of drinken

Katten hebben een relatief lage tolerantie voor vasten. Terwijl ze enkele dagen zonder voedsel kunnen overleven, kan een gebrek aan vocht veel sneller schadelijk zijn. Katten hebben een goede hydratatie nodig om gezond te blijven. Het is daarom essentieel om je kat regelmatig van voedsel en water te voorzien, zelfs als je afwezig bent.

Een voerbak kat waar je hond niet bij kan

Als je ook een hond hebt die het kattenvoer wil bereiken, kun je overwegen om een ergonomische voerbak voor je kat te gebruiken die moeilijk toegankelijk is voor de hond. Verhoogde voerbakken voor katten kunnen een oplossing bieden, aangezien ze hoger geplaatst zijn en moeilijker toegankelijk zijn voor andere huisdieren.

Een automatische kattenvoerbak is een handig hulpmiddel om ervoor te zorgen dat je kat regelmatig gevoed wordt, zelfs als je niet thuis bent. Het biedt gemak, zorg en controle over de voeding van je kat. Zorg ervoor dat je altijd de juiste hoeveelheid voedsel en water beschikbaar stelt, aangepast aan de behoeften van je kat, en houd toezicht op de algehele gezondheid en welzijn van je huisdier.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste automatische voerbak kat?

De beste automatische voerbak voor katten is afhankelijk van jouw specifieke behoeften en de behoeften van je kat. Belangrijke factoren om te overwegen bij het kiezen van een automatische voerbak zijn onder andere:

 • Programmeermogelijkheden: Zorg ervoor dat de voerbak kan worden ingesteld op de gewenste maaltijdtijden en portiegroottes.
 • Voedselcapaciteit: Controleer de capaciteit van de voerbak om er zeker van te zijn dat deze voldoende voedsel kan bevatten voor de behoeften van je kat.
 • Duurzaamheid en kwaliteit: Kies een voerbak die goed is gebouwd en lang meegaat.
 • Gemak van reiniging: Zoek naar een voerbak die gemakkelijk te reinigen is om hygiëne te behouden.
 • Extra functies: Sommige voerbakken hebben extra functies, zoals een ingebouwde camera of stemopname-opties.

Het is raadzaam om beoordelingen van verschillende modellen te lezen en advies in te winnen bij andere kattenbezitters om een weloverwogen beslissing te nemen die past bij de behoeften van jou en je kat.

Welke voerautomaat voor kat is het beste en wat zijn de voordelen van automatische voerbakken?

Er zijn verschillende goede voerautomaten voor katten op de markt. Hier zijn enkele van de voordelen van automatische voerbakken:

 1. Gemak en consistentie: Met een automatische voerbak kun je de voeding van je kat gemakkelijk plannen en regelen. Je kunt de tijden en portiegroottes van de maaltijden van tevoren instellen, waardoor je een consistente voedingsschema kunt handhaven, zelfs als je niet thuis bent.

 2. Voeding op maat: Sommige voerautomaten bieden de mogelijkheid om gepersonaliseerde voedingsprogramma's in te stellen op basis van de specifieke behoeften van je kat, zoals dieetbeperkingen of gewichtsbeheersing.

 3. Voorkom overvoeding: Automatische voerbakken kunnen helpen bij het voorkomen van overvoeding van je kat. Door de juiste porties op gezette tijden te geven, kun je de voedselinname van je kat beter controleren.

 4. Flexibiliteit en vrijheid: Met een automatische voerbak kun je zonder zorgen later thuiskomen of een dagje weggaan, wetende dat je kat op tijd en in de juiste hoeveelheden wordt gevoed. Het geeft je meer vrijheid en flexibiliteit in je dagelijkse routine.

 5. Stimulatie en interactie: Sommige automatische voerbakken hebben extra functies zoals stemopname of een ingebouwde camera. Dit stelt je in staat om je kat vocaal gerust te stellen tijdens het voeren of om op afstand toezicht te houden op haar eetgedrag.

 6. Gezondheidsvoordelen: Een regelmatig voedingsschema kan helpen bij het handhaven van een gezond gewicht en het voorkomen van problemen zoals overeten, obesitas of spijsverteringsproblemen.

Bij het kiezen van de beste voerautomaat voor je kat is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals programmeermogelijkheden, voedselcapaciteit, duurzaamheid en reinigbaarheid. Lees beoordelingen, vergelijk verschillende modellen en overweeg de specifieke behoeften van je kat om de beste keuze te maken.

Hoe lang kan een kat zonder eten of drinken?

Een kat kan over het algemeen enkele dagen zonder eten, maar het is belangrijk op te merken dat elke kat anders is en dat er verschillende factoren zijn die invloed kunnen hebben op hoelang een kat zonder voedsel kan overleven. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

 1. Hydratatie: Katten hebben een hogere behoefte aan vocht dan sommige andere dieren. Ze kunnen sneller uitgedroogd raken dan dat ze energietekort hebben. Een kat kan slechts enkele dagen zonder drinken overleven, afhankelijk van de omstandigheden.

 2. Gezondheidstoestand: De algemene gezondheidstoestand van de kat speelt een rol bij haar vermogen om zonder voedsel te overleven. Een gezonde kat heeft over het algemeen meer reserves en kan het langer uithouden dan een kat die al verzwakt is door ziekte.

 3. Vetreserves: Katten hebben van nature een efficiënt metabolisme en kunnen vetreserves gebruiken als energiebron. De duur waarin een kat zonder eten kan overleven, kan afhangen van de hoeveelheid vetreserves die ze heeft.

Het is echter belangrijk op te merken dat het niet aanbevolen is om je kat opzettelijk zonder voedsel te laten. Het niet voeden van je kat gedurende langere perioden kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen en kan levensbedreigend zijn.

Als je merkt dat je kat weigert te eten of te drinken, is het raadzaam om zo snel mogelijk contact op te nemen met een dierenarts. Een verminderde eetlust of uitdroging kan wijzen op een onderliggend gezondheidsprobleem dat behandeld moet worden.

Hoe vaak moet ik mijn kat eten geven?

Over het algemeen wordt aanbevolen om volwassen katten twee maaltijden per dag te geven. Dit verdeelt de dagelijkse voedselbehoefte van de kat in twee porties. Het is belangrijk om op te merken dat dit slechts een algemene richtlijn is en dat de behoeften van een kat kunnen variëren op basis van factoren zoals leeftijd, gezondheidstoestand, activiteitenniveau en dieet.

Kittens hebben vaker maaltijden nodig vanwege hun groei en hoge energiebehoeften. Ze kunnen meerdere kleine maaltijden per dag nodig hebben, meestal ongeveer 3-4 maaltijden. Het is raadzaam om het voedingsadvies van de dierenarts te volgen en hun groei en ontwikkeling goed in de gaten te houden.

Het is ook belangrijk om de voedselporties aan te passen aan de individuele behoeften van je kat. Sommige katten hebben mogelijk meer of minder voedsel nodig, afhankelijk van factoren zoals hun gewicht, metabolisme en activiteitsniveau. Het is raadzaam om de aanbevelingen van de dierenarts te volgen en regelmatig het gewicht en de lichaamsconditie van je kat te controleren om ervoor te zorgen dat ze een gezond gewicht behoudt.

Het is ook belangrijk om vers, schoon water altijd beschikbaar te stellen voor je kat. Hydratatie is essentieel voor hun welzijn. Zorg ervoor dat je de voerbak en waterbak regelmatig schoonmaakt om de hygiëne te handhaven.

Als je twijfelt over de voedingsbehoeften van je kat, is het raadzaam om contact op te nemen met een dierenarts. Zij kunnen advies op maat geven op basis van de specifieke behoeften van je kat.

Is het erg als een kat 1 dag niet eet?

Als een kat een dag niet eet, kan dit reden tot bezorgdheid zijn. Katten hebben regelmatig voedsel nodig om hun energielevel en lichaamsfuncties op peil te houden vanwege hun hoog energiemetabolisme. Het is belangrijk om te proberen te achterhalen waarom je kat niet eet, aangezien dit een teken kan zijn van een onderliggend gezondheidsprobleem.

Er zijn verschillende redenen waarom een kat mogelijk niet eet, waaronder stress, veranderingen in de omgeving, veranderingen in voeding, mondproblemen, spijsverteringsproblemen, ziekte, pijn of zelfs een worminfectie. Wormen kunnen de eetlust van een kat beïnvloeden en ervoor zorgen dat ze minder interesse hebben in voedsel.

Als je kat slechts een dag niet eet en verder normaal gedrag vertoont, kan het zijn dat er een tijdelijke oorzaak is, zoals een milde maagklachten of een verandering in routine. Echter, als je kat langer dan 24 uur niet eet, of als er andere symptomen zoals braken, diarree, lusteloosheid, gewichtsverlies of een opgezwollen buik optreden, is het raadzaam om contact op te nemen met een dierenarts.

Een dierenarts kan beoordelen of er sprake is van een gezondheidsprobleem en indien nodig een ontwormingsbehandeling voorschrijven. Ontworming is een belangrijk onderdeel van de algehele gezondheidszorg voor katten, omdat worminfecties schadelijk kunnen zijn voor hun spijsvertering en algehele welzijn.

Onthoud dat elke kat uniek is en sommige katten van nature een minder sterke eetlust hebben dan andere. Als je je zorgen maakt over de eetgewoonten van je kat, is het altijd het beste om advies in te winnen bij een dierenarts. Zij kunnen eventuele onderliggende gezondheidsproblemen uitsluiten, de juiste behandeling aanbevelen en ook advies geven over ontworming.

Onze favoriet

Controleer altijd of je huisdier heeft gegeten, waar je ook bent, met de verstelbare camera van de PetHero 3 automatische voerbak voor katten. Stel voedingsschema's op maat in, tot wel 12 maaltijden per dag. Eenvoudige smartphonebediening en praktisch design.

Beste prijs op BOL.com