De beste krabpaal voor katten in 2024: een uitgebreide gids en top 10 selectie

Inleiding

Ben je op zoek naar de perfecte krabpaal voor je kat? Uit onderzoek blijkt dat een goede krabpaal zowel het welzijn als het gedrag van je huisdier kan verbeteren. Deze gids biedt een uitgebreide analyse en top 10 selectie van de beste krabpalen voor katten in 2024.

Duik erin en ontdek jouw ideale keuze!

Inhoud van dit artikel

 • Een goede krabpaal is essentieel voor katten omdat het helpt bij het behoud van gezonde klauwen, stressvermindering en het uiten van territoriaal gedrag.
 • Bij het kiezen van een krabpaal is het belangrijk om te letten op de afmetingen, het materiaal, het type krabpaal en het design en de kleur.
 • Enkele topkeuzes voor de beste krabpalen in 2024 zijn: Beeztees Serpa, Petrebels Maine 90, Tectake, Trixie Ebi Classic Eco Highpost en Beeztees Gina.
 • Investeer vandaag nog in een kwalitatieve krabpaal om ervoor te zorgen dat je kat op een gezonde en gelukkige manier kan krabben.

Onze top drie voor de snelle beslisser

Onze favoriet

Ultiem Krab- en Speelplezier: Beeztees Serpa Krabpaal van 90 cm

Laat jouw kat genieten van ultiem krab- en speelplezier met de Beeztees Serpa krabpaal. Met een indrukwekkende hoogte van 90 cm biedt deze krabpaal jouw kat de perfecte gelegenheid om zich volledig uit te rekken tijdens het krabben. Het papieren touw dat de paal omwikkelt, is ideaal voor het verzorgen van nagels. Daarnaast zorgt het speelballetje aan een elastiek voor extra speelplezier en entertainment. 

 • Afmetingen
 • Design
 • Materiaal

2e beste keuze

De Perfecte Kattenkrabpaal: Klassiek en Stevig voor het Verzorgen van Nagels

Zorg ervoor dat je kat tevreden en gelukkig is met een kwalitatieve krabpaal. Onze Maine 90 is de ideale keuze, of je nu beperkte ruimte hebt of een extra krabpaal zoekt. Dit klassieke model is geschikt voor alle katten, van kittens tot grote katten, dankzij de royale lengte van 90 centimeter en stevige bodemplaat. Verkrijgbaar in grijze pluche en met natuurlijk sisal, past deze krabpaal perfect in elk interieur. 

 • Afmetingen
 • Design
 • Materiaal

3e beste keuze

Tectake is een populair merk als het gaat om krabpalen voor katten. De krabpalen van Tectake zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal, waardoor ze duurzaam en stevig zijn. Ze hebben verschillende modellen en maten beschikbaar, zodat er altijd een krabpaal is die perfect past bij de behoeften van jouw kat.

Daarnaast biedt Tectake ook krabpalen met extra functies zoals ligbedden, hangmatten en speeltjes, waardoor jouw kat nog meer plezier kan beleven aan de krabpaal. 

 • Afmetingen
 • Design
 • Materiaal

Op deze pagina:

Waarop wij letten bij het selecteren van een krabpaal

Bij het kiezen van een krabpaal is het belangrijk om te letten op de afmetingen, het materiaal, het type krabpaal en het design en de kleur.

Afmetingen

Bij het kiezen van een krabpaal voor je kat is het belangrijk om rekening te houden met de afmetingen. De juiste afmetingen zorgen ervoor dat je kat comfortabel kan krabben en spelen. Zorg ervoor dat de krabpaal hoog genoeg is, zodat je kat zijn volledige lengte kan strekken tijdens het krabben.

Daarnaast moet de bodemplaat groot genoeg zijn zodat de krabpaal stabiel blijft staan, zelfs als je kat er wild in speelt. De afmetingen van de krabpaal moeten passen bij de grootte en behoeften van je kat, zodat hij er optimaal gebruik van kan maken.

Zo kan je ervoor zorgen dat je kat een krabpaal heeft die perfect bij hem past.

Materiaal

De keuze van het materiaal is een belangrijke overweging bij het kiezen van een krabpaal voor je kat. Het materiaal moet duurzaam en stevig zijn, zodat het bestand is tegen het krabben en klauwen van je kat.

Daarnaast moet het materiaal ook comfortabel en veilig zijn voor je kat om op te liggen of te klimmen. Populaire materialen voor krabpalen zijn sisal, een stevig en natuurlijk touw dat ideaal is om op te krabben, en pluche, een zacht en knus materiaal waar je kat zich comfortabel kan nestelen.

Andere materialen die vaak worden gebruikt zijn hout, karton en zeegras. Het is belangrijk om te kiezen voor een materiaal dat past bij de behoeften en voorkeuren van je kat, zodat hij optimaal kan genieten van zijn krabpaalervaring.

Soort krabpaal

Er zijn verschillende soorten krabpalen beschikbaar voor katten, variërend van eenvoudige modellen tot meer uitgebreide ontwerpen. Een veel voorkomend type is de klassieke krabpaal, met een centrale paal waar de kat tegenaan kan krabben en klimmen.

Deze palen zijn meestal voorzien van sisal touw, wat ideaal is voor het onderhoud van gezonde klauwen. Daarnaast zijn er krabpalen met extra functies zoals hangmatten, ligbedden en speeltjes, die de kat nog meer plezier en stimulatie kunnen bieden.

Het is belangrijk om te kijken naar het gedrag en de behoeften van jouw kat bij het kiezen van het juiste type krabpaal. Zorg ervoor dat de hoogte, stabiliteit en duurzaamheid overeenkomen met de grootte en energieniveaus van jouw kat.

Design en kleur

Het design en de kleur van een krabpaal zijn belangrijke factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van de beste krabpaal voor jouw kat. Het design van de krabpaal bepaalt niet alleen hoe de paal eruitziet, maar ook hoe functioneel deze is voor jouw kat.

Er zijn diverse designs beschikbaar, zoals klassieke palen, torens met verschillende niveaus, en zelfs krabpalen met geïntegreerde speeltjes. Het is belangrijk om te kiezen voor een design dat past bij jouw interieur en de behoeften van jouw kat.

Daarnaast kan de kleur van de krabpaal ook van invloed zijn op hoe aantrekkelijk deze is voor jouw kat. Sommige katten hebben een voorkeur voor bepaalde kleuren, dus het kan nuttig zijn om hier rekening mee te houden bij het maken van je keuze.

Echt belangrijk!

Wil je weten waarom een krabpaal belangrijk is voor katten en hoe je ervoor kan zorgen dat de kat de krabpaal ook gebruikt? Lees hieronder meer! 

#1
Beeztees Serpa - Krabpaal - Zwart - 40x40x90 cm

Geniet van ultiem krab- en speelplezier met de Beeztees Serpa Krabpaal van 90 cm. Deze krabpaal is speciaal ontworpen om jouw kat optimaal te laten genieten. Met een indrukwekkende hoogte van 90 cm biedt de paal voldoende ruimte voor je kat om zich helemaal uit te strekken tijdens het krabben.

Het papieren touw dat de paal omwikkelt, is perfect voor het onderhouden van de nagels van je kat. Daarnaast zorgt het speelballetje aan een elastiek voor extra speelplezier en stimulatie. Verkrijgbaar in twee kleuren, is deze krabpaal een fantastische keuze voor katten die dol zijn op krabben en spelen. De afmetingen van de krabpaal zijn 40x40x90 cm.

 • Afmetingen
 • Design
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

#2
Petrebels Maine 90 krabpaal - Grijs - 40 x 40 x 90 cm - extra stabiel

Laat je kat genieten van een klassieke en stevige krabpaal. Het is essentieel voor katten om te krabbelen, omdat ze daarmee hun nagels verzorgen en er simpelweg gelukkig van worden. Zorg er daarom altijd voor dat je een goede krabpaal in huis hebt. Als je beperkte ruimte hebt of op zoek bent naar een extra krabpaal, is onze Maine 90 de perfecte keuze.

Dit klassieke model is geschikt voor elke kat, of het nu een kitten, een kleine kat of een grote jongen is. Met een stam van maar liefst 90 centimeter lang en een stevige, dikke bodemplaat biedt deze krabpaal de ideale plek voor jouw kat om te krabbelen. Verkrijgbaar in grijze pluche en natuurlijk sisal, past dit klassieke model met neutrale kleuren perfect in elk interieur. Bovendien neemt het weinig ruimte in beslag en is het geschikt voor elk kattenras en -karakter. De afmetingen van deze krabpaal zijn lengte 40 cm, breedte 40 cm en hoogte 90 cm.

 

 

 • Afmetingen
 • Design
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

#3
TecTake Marcel - Zwart - Krabpaal - 141 cm

Een Praktische en Prachtige Kattenkrabpaal met Uitkijkplekken en Extra's

Verwen je kat met een prachtige en praktische kattenkrabpaal die aan al hun wensen voldoet. Deze krabpaal is voorzien van geweldige functies, zoals uitkijkplatforms, een kattenhangmat, een knuffelgrot, een koker, een speelkoord, en trappen. De combinatie van pluche en sisal zorgt voor een duurzame constructie.

Het bovenste uitkijkplatform bevindt zich op een indrukwekkende hoogte van 141 cm, waardoor je kat ontspannen de hele ruimte kan overzien. De krabpaal biedt verschillende mogelijkheden om te spelen, de klauwtjes te scherpen en te dienen als verstopplaats. Via de trap kan je kat de verstopgrot op de eerste verdieping bereiken, waar vlakbij een speelkoord hangt. Op dezelfde verdieping bevindt zich ook een comfortabele hangmat, bereikbaar via een gat. De iets hoger gelegen ligkom is perfect om lekker te luieren. Na de ruime tweede verdieping, waar je kat zich heerlijk kan uitrekken, loopt de krabpaal verder omhoog naar een koker en uiteindelijk naar het bovenste uitkijkplatform.

De krabpaal neemt verrassend weinig ruimte in, maar biedt toch alles wat je kat nodig heeft. De duurzame kolommen, gemaakt van een combinatie van pluche en sisal, stellen je kat in staat om de klauwtjes te scherpen. Met totale afmetingen van 107 x 60 x 141 cm, een stevige bodemplaat en verdiepingen van 75 x 40 x 1,5 cm, en sisalkolommen met een diameter van ongeveer 7 cm, biedt deze krabpaal een solide stabiliteit.

De kattenkrabpaal wordt geleverd als een zelfmontagekit en bevat een montagehandleiding met afbeeldingen. Het materiaal bestaat uit spaanplaat, sisal en pluche, met een textielsamenstelling van 100% polyester. Het gewicht van de krabpaal is 13,9 kg.

Gun je kat het allerbeste met deze uitgebreide en ruimtebesparende kattenkrabpaal die aan al hun behoeften voldoet.

 • Afmetingen
 • Design
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

#4
Ebi Classic Eco Highpost - Krabpaal - Grijs - 40 x 40 x 90 cm

Ebi Classic-Eco Highpost Krabpaal: Stevig, Compact en Stijlvol

De Ebi Classic-Eco Highpost krabpaal is de perfecte keuze voor jouw kat. Met zijn compacte formaat en unieke ontwerp biedt deze krabpaal zowel comfort als functionaliteit. De krabpaal heeft één stevige stam in het midden, die volledig verlijmd is met duurzaam sisal. Hierdoor kan je kat naar hartenlust krabben en zijn klauwen scherpen.

Bovenop de stam is een prachtig afgewerkte ronde schijf geplaatst, waar je kat heerlijk kan uitrusten en de omgeving kan overzien. Zowel de bodemplaat als de ronde schijf zijn bedekt met zacht pluche, wat zorgt voor een comfortabele rustplek voor je kat.

Met afmetingen van 40 x 40 x 90 cm past deze krabpaal gemakkelijk in elke ruimte. De grijze kleur geeft een stijlvolle uitstraling die bij elk interieur past.

Kies voor de Ebi Classic-Eco Highpost krabpaal en geef jouw kat een stevige en aantrekkelijke plek om te krabben, rusten en spelen.

 • Afmetingen
 • Design
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

#5
Beeztees Gina - Krabpaal - Zwart - Mini - 30x30x45 cm

Beeztees Gina Krabpaal: Stijlvol en Functioneel voor Krabplezier

Laat jouw kat genieten van onbeperkt krabplezier met de Beeztees Gina Krabpaal. Deze moderne krabpaal is ontworpen met een sisalstam en is zowel op de bodemplaat als aan de bovenkant afgewerkt met zacht pluche. Jouw kat kan zich heerlijk uitrekken tegen deze krabpaal en tegelijkertijd zijn of haar nagels in topconditie houden.

De verticaal geplaatste stam maakt deze krabpaal ideaal voor katten om verticaal aan te krabben, wat tegemoetkomt aan hun natuurlijke krabbehoeften. Het sisal kraboppervlak biedt de perfecte textuur en stevigheid om aan te krabben.

De Beeztees Gina Krabpaal is verkrijgbaar in vier kleuren en vier maten, zodat je de perfecte match kunt vinden voor jouw kat en interieur. Of het nu gaat om de compacte afmetingen van 30x30x45 cm, de middelgrote variant van 34x34x60 cm, of de ruime 40x40x90 cm, er is een optie voor elke kat.

Geef jouw kat de ideale plek om te krabben en zijn natuurlijke instinct te vervullen met de Beeztees Gina Krabpaal.

 • Afmetingen
 • Design
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

Waarom een krabpaal belangrijk is voor katten

Een krabpaal is belangrijk voor katten omdat het helpt bij het behoud van gezonde klauwen, stressvermindering en het uiten van territoriaal gedrag.

Behoud van gezonde klauwen

Een goede kattenkrabpaal speelt een cruciale rol bij het onderhouden van de gezondheid van de klauwen van uw kat. De actie van krabben helpt bij het afschilferen van de dode buitenste lagen van de klauwen, waardoor de klauwen scherp en schoon blijven.

Dit bevordert niet alleen beter grijp- en jachtgedrag, maar voorkomt ook dat de klauwen te lang worden en in de pootpads groeien, wat ongemak en zelfs infecties bij de kat kan veroorzaken. Om deze redenen is het kiezen van een duurzame en aantrekkelijke krabpaal voor uw kat in 2024 essentieel.

Stressvermindering

Een krabpaal kan een essentieel hulpmiddel zijn om stress bij katten te verminderen. Katten zijn van nature territoriale dieren en hebben behoefte aan een eigen plekje waar ze zich veilig en comfortabel voelen.

Een krabpaal biedt dit soort plekken, waar katten kunnen rusten, spelen en hun klauwen kunnen scherpen. Door een krabpaal in huis te hebben, krijgen katten de kans om hun energie kwijt te raken en zichzelf te vermaken, wat kan helpen om stressvol gedrag te verminderen.

Bovendien biedt een krabpaal ook afleiding en entertainment, waardoor katten minder snel verveeld raken en zich gelukkiger voelen. Kortom, een krabpaal is niet alleen goed voor de gezondheid van de klauwen van je kat, maar kan ook bijdragen aan een ontspannen en stressvrij leven voor je harige vriend.

Territoriaal gedrag

Katten zijn van nature territoriale dieren en hebben de behoefte om hun territorium te markeren. Dit doen ze onder andere door te krabben aan oppervlakken, zoals meubels en tapijten. Een krabpaal biedt een veel betere en meer acceptabele optie voor katten om dit gedrag uit te oefenen.

Door een krabpaal te gebruiken, kunnen katten hun klauwen scherpen en tegelijkertijd hun territorium markeren zonder schade aan te richten aan je meubels. Het hebben van een krabpaal helpt ook om ongewenst territoriaal gedrag, zoals sproeien, te verminderen.

Door je kat een specifieke plek te bieden om aan te krabben, kun je haar helpen zich comfortabel en veilig te voelen in haar eigen territorium.

Hoe ervoor te zorgen dat de kat de krabpaal gebruikt

Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je kat de krabpaal gebruikt. Maar er is nog veel meer te ontdekken over dit onderwerp, dus blijf lezen!

Plaatsing van de krabpaal

Een belangrijke factor bij het zorgen dat je kat de krabpaal gebruikt, is de juiste plaatsing ervan. Zet de krabpaal op een plek waar je kat vaak komt, zoals in de buurt van zijn favoriete rustplekje of waar hij speelt.

Plaats de krabpaal ook niet te dicht bij meubels die je liever krasvrij wilt houden. Door de krabpaal op een strategische plek te zetten, vergroot je de kans dat je kat er gebruik van gaat maken en zijn klauwen gezond houdt.

Aantrekkelijker maken van de krabpaal

Een belangrijk aspect van het gebruik van een krabpaal door je kat is ervoor zorgen dat deze aantrekkelijk genoeg is. Er zijn verschillende manieren om de krabpaal aantrekkelijker te maken voor je kat.

Ten eerste kun je ervoor zorgen dat de krabpaal op een strategische plek in huis staat, zoals in de buurt van de favoriete rustplek van je kat. Op deze manier zal je kat eerder geneigd zijn om de krabpaal te gebruiken.

Daarnaast kun je de krabpaal interessanter maken door speeltjes toe te voegen. Sommige krabpalen worden geleverd met ingebouwde speeltjes, maar je kunt ook zelf speeltjes aan de krabpaal bevestigen.

Alternatieven voor meubels

Krabpaal voor katten zijn essentieel, maar soms kunnen katten toch verleid worden om hun klauwen uit te strekken naar je meubels. Gelukkig zijn er alternatieven voor meubels die ervoor kunnen zorgen dat je katten hun klauwen niet aan je favoriete bankstel scherpen.

Denk bijvoorbeeld aan krabplanken die je aan de muur kunt bevestigen of speciale kattenmeubels met ingebouwde krabmatten. Deze alternatieven bieden je kat een plek om te krabben en voorkomen schade aan je meubels.

Het is belangrijk om deze alternatieven strategisch te plaatsen, zodat ze aantrekkelijk zijn voor je kat. Zorg er ook voor dat ze stevig zijn en een aantrekkelijk oppervlak hebben waar je kat graag aan krabt.

Conclusie

Als het gaat om de beste krabpaal voor katten in 2024, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de behoeften en voorkeuren van je harige vriend. Met een uitgebreide gids en een top 10 selectie hebben we ervoor gezorgd dat je de perfecte krabpaal kunt vinden die voldoet aan alle eisen.

Of het nu gaat om afmetingen, materiaal, design of functionaliteit, er is voor elk wat wils. Investeer vandaag nog in een kwalitatieve krabpaal en geef je kat de mogelijkheid om op een gezonde en gelukkige manier te krabben.

Veelgestelde vragen

Waarom heeft mijn kat een krabpaal nodig?

Katten hebben een natuurlijke behoefte om te krabben, en een krabpaal voorziet in die behoefte op verschillende manieren:

 1. Nagelonderhoud: Krabben helpt katten bij het verwijderen van de buitenste laag van hun nagels, waardoor ze scherp blijven. Het stelt hen ook in staat om losse nagelhoezen af te werpen.

 2. Territoriummarkering: Door te krabben laat een kat visuele markeringen en geurmarkeringen achter. De krabgeur van de klieren in hun poten helpt hen hun territorium af te bakenen en een gevoel van veiligheid en eigenaarschap te creëren.

 3. Uitrekken en spiertraining: Krabben is voor katten een manier om zich uit te strekken en verschillende spiergroepen te trainen. Het helpt hen flexibel en gezond te blijven.

 4. Stressvermindering: Krabben kan ook dienen als een vorm van stressverlichting voor katten. Het helpt hen overtollige energie kwijt te raken en emotionele spanning te verminderen.

Door een krabpaal te bieden, geef je je kat een geschikte en aantrekkelijke plek om aan haar krabbehoefte te voldoen. Hierdoor voorkom je dat ze meubels, tapijten of andere ongewenste oppervlakken gebruikt om te krabben. Het helpt ook om een harmonieuze omgeving te creëren waarin zowel jij als je kat comfortabel kunnen leven.

Hoe groot moet de krabpaal zijn?

De grootte van de krabpaal hangt af van de grootte en het gewicht van je kat, evenals haar voorkeuren en activiteitsniveau. Over het algemeen geldt dat een krabpaal groot genoeg moet zijn, zodat je kat zich volledig kan uitrekken tijdens het krabben. Dit stelt haar in staat om haar spieren te strekken en haar nagels volledig te scherpen. Heb je een grote kat bekijk dan onze selectie met de beste krabpaal voor een grote kat.

Daarnaast is het ook belangrijk dat de krabpaal stabiel is en stevig op de grond staat, zodat je kat er veilig op kan springen en krabben zonder dat de paal omvalt. Een wankelende of instabiele krabpaal kan je kat ontmoedigen om deze te gebruiken.

Als algemene richtlijn kun je kijken naar krabpalen die ongeveer 1,5 keer de lengte van je kat hebben. Dit zorgt ervoor dat ze voldoende ruimte heeft om zich uit te strekken. Daarnaast moet de krabpaal meerdere niveaus en platforms hebben, zodat je kat kan klimmen, springen en een overzicht kan hebben.

Onthoud dat katten individuele voorkeuren hebben, dus observeer je kat om te zien welke hoogtes en structuren ze verkiest. Het kan handig zijn om een krabpaal te kiezen die verschillende elementen biedt, zoals kraboppervlakken, slaapplekken, speeltjes en klimmogelijkheden, zodat je kat diverse activiteiten kan uitvoeren en haar natuurlijke gedrag kan uiten.

Waar moet ik de krabpaal plaatsen?

Bij het kiezen van een geschikte locatie voor de krabpaal is het belangrijk om rekening te houden met de behoeften en voorkeuren van je kat. Hier zijn enkele overwegingen bij het plaatsen van de krabpaal:

 1. Toegankelijkheid: Zorg ervoor dat de krabpaal gemakkelijk toegankelijk is voor je kat. Plaats hem op een plek waar je kat regelmatig komt, bijvoorbeeld in de buurt van haar favoriete rust- of speelplekken.

 2. Rustige omgeving: Katten hebben behoefte aan een rustige omgeving om zich veilig te voelen tijdens het krabben. Vermijd plaatsen met veel lawaai, drukte of frequente voorbijgangers.

 3. In de buurt van een raam: Katten houden ervan om naar buiten te kijken en te observeren. Plaats de krabpaal in de buurt van een raam, zodat je kat kan genieten van het uitzicht op de buitenwereld.

 4. Verhoogde positie: Katten voelen zich graag hoog en veilig. Een plaats in de buurt van een muur of hoek waar de krabpaal kan worden geplaatst, kan ideaal zijn. Hierdoor kan je kat zich op een verhoogde positie bevinden terwijl ze krabt.

 5. Stabiliteit: Zorg ervoor dat de krabpaal op een stabiele ondergrond staat. Katten kunnen terughoudend zijn om een instabiele krabpaal te gebruiken, omdat ze zich niet veilig zullen voelen. Een stevige basis is essentieel.

 6. Bescherming van meubels: Als je kat gewend is om aan specifieke meubelstukken te krabben, plaats de krabpaal dan in de buurt van die meubels. Dit kan haar aanmoedigen om de krabpaal te gebruiken in plaats van je meubels te beschadigen.

Houd er rekening mee dat katten individuele voorkeuren hebben, dus observeer je kat om te zien waar ze van nature graag krabt. Je kunt de krabpaal ook aanvankelijk in de buurt van de favoriete krablocaties van je kat plaatsen en deze geleidelijk aan naar de gewenste locatie verplaatsen. Beloon je kat met lof en traktaties wanneer ze de krabpaal gebruikt om haar positieve associatie ermee te versterken.

Hoe kan ik mijn kat aanmoedigen om de krabpaal te gebruiken?

Introduceer je kat geleidelijk aan de krabpaal door wat kattenkruid op de paal te wrijven en haar erbij te belonen met lof en traktaties wanneer ze eraan krabt. Als je ziet dat je kat elders krabt, leid haar dan voorzichtig naar de krabpaal en beloon haar wanneer ze eraan krabt.

Kan ik meerdere krabpalen in huis hebben?

Ja, het is zeker mogelijk om meerdere krabpalen in huis te hebben, vooral als je meerdere katten hebt. Hier zijn enkele redenen waarom het hebben van meerdere krabpalen gunstig kan zijn:

 1. Territoriumafbakening: Katten gebruiken krabben als een manier om hun territorium af te bakenen. Door meerdere krabpalen in verschillende delen van het huis te plaatsen, kunnen katten hun eigen territoria markeren en conflicten voorkomen.

 2. Voorkeuren van de kat: Elke kat heeft zijn eigen voorkeuren als het gaat om krabben. Sommige katten geven de voorkeur aan horizontale krabplanken, terwijl andere de voorkeur geven aan verticale krabpalen. Door meerdere opties aan te bieden, kunnen katten kiezen wat het beste bij hen past.

 3. Beschikbaarheid: Als je meerdere katten hebt, kan het hebben van meerdere krabpalen ervoor zorgen dat er voldoende ruimte en mogelijkheden zijn voor elke kat om te krabben. Dit kan conflicten en concurrentie om een enkele krabpaal voorkomen.

 4. Variatie in activiteiten: Door meerdere krabpalen te hebben, kun je ook verschillende elementen en functies bieden, zoals klimmogelijkheden, slaapplekken en speeltjes. Hierdoor kunnen je katten verschillende activiteiten uitvoeren en hun energie op verschillende manieren kwijt.

Zorg ervoor dat de krabpalen op strategische locaties in het huis worden geplaatst, zodat ze goed toegankelijk zijn voor alle katten. Hierdoor kunnen ze op hun eigen gemak en volgens hun behoeften gebruikmaken van de krabpalen.

Wat als mijn kat de krabpaal niet gebruikt?

Als je kat de krabpaal niet lijkt te gebruiken, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om haar aan te moedigen en te helpen de krabpaal te accepteren:

 1. Plaatsing en locatie: Controleer of de krabpaal op een geschikte locatie staat. Verplaats de krabpaal naar een plek waar je kat vaak krabt of in de buurt van haar favoriete rustplekken. Het kan ook helpen om de krabpaal in de buurt van een raam te plaatsen, zodat je kat naar buiten kan kijken terwijl ze krabt.

 2. Aantrekkelijkheid verhogen: Maak de krabpaal aantrekkelijker door er kattenkruid op te wrijven. Kattenkruid kan de interesse van je kat wekken en haar aanmoedigen om de krabpaal te verkennen en eraan te krabben. Je kunt ook speeltjes ophangen aan de krabpaal om haar interesse te wekken.

 3. Belonen en positieve versterking: Moedig je kat aan om de krabpaal te gebruiken door haar te belonen wanneer ze eraan krabt. Geef haar lof, aandacht en traktaties wanneer ze de krabpaal gebruikt. Op deze manier creëer je een positieve associatie met de krabpaal.

 4. Verleiden met geur: Je kunt proberen om de geur van je kat te verspreiden op de krabpaal. Wrijf met een doekje over de wangen en het hoofd van je kat en wrijf dit doekje vervolgens langs de krabpaal. Hierdoor zal de krabpaal vertrouwder ruiken voor je kat en kan het haar aanmoedigen om eraan te krabben.

 5. Alternatieven aanbieden: Als je kat niet geïnteresseerd lijkt in de krabpaal, probeer dan verschillende soorten kraboppervlakken of -structuren aan te bieden, zoals horizontale krabplanken of kartonnen krabplanken. Sommige katten hebben mogelijk een specifieke voorkeur voor bepaalde materialen of posities om te krabben.

 6. Nagelonderhoud: Zorg ervoor dat je ook andere mogelijkheden biedt voor nagelonderhoud, zoals een krabmat of een stukje tapijt op een geschikte plek. Dit kan voorkomen dat je kat aan ongewenste oppervlakken krabt.

Het kan enige tijd en geduld vergen voordat je kat de krabpaal accepteert en begint te gebruiken. Blijf consistent en blijf positieve versterking en beloningen geven wanneer ze de krabpaal gebruikt. Uiteindelijk zal je kat waarschijnlijk de krabpaal als een geschikte plek om te krabben gaan zien.

Onze favoriet

Ultiem Krab- en Speelplezier: Beeztees Serpa Krabpaal van 90 cm

Laat jouw kat genieten van ultiem krab- en speelplezier met de Beeztees Serpa krabpaal. Met een indrukwekkende hoogte van 90 cm biedt deze krabpaal jouw kat de perfecte gelegenheid om zich volledig uit te rekken tijdens het krabben. Het papieren touw dat de paal omwikkelt, is ideaal voor het verzorgen van nagels. Daarnaast zorgt het speelballetje aan een elastiek voor extra speelplezier en entertainment. Verkrijgbaar in twee kleuren, is deze krabpaal een geweldige keuze voor katten die zowel van krabben als spelen houden. Afmeting: 40x40x90 cm.

Beste prijs op BOL.com