De beste keramische drinkfonteinen voor katten van 2024

Een keramisch drinkfontein voor katten is een innovatieve oplossing om uw huisdier van schoon en fris water te voorzien. Deze fonteinen zijn speciaal ontworpen om tegemoet te komen aan de drinkbehoeften van katten, en ze bieden een aantal voordelen ten opzichte van traditionele waterbakken.

Voordelen van een Keramisch Drinkfontein voor Katten:

 1. Hygiëne: Keramiek is een duurzaam en niet-poreus materiaal, waardoor bacteriën minder kans hebben om zich te vermenigvuldigen. Dit zorgt voor schoon en veilig drinkwater voor uw kat.

 2. Stimulatie: De stroming van het water in een drinkfontein stimuleert katten om meer te drinken. Katten hebben van nature de neiging om stromend water te verkiezen boven stilstaand water, wat kan helpen om uitdroging te voorkomen.

 3. Waterkwaliteit: Een keramische drinkfontein kan worden uitgerust met een filtersysteem dat onzuiverheden, haren en vuil uit het water verwijdert. Dit verbetert niet alleen de smaak van het water, maar houdt het ook schoon en gezond voor uw kat.

Belangrijke criteria bij het kopen van een Keramisch Drinkfontein voor Katten: Bij het maken van een keuze is het belangrijk om te letten op de duurzaamheid en kwaliteit van het keramiek, de watercapaciteit en stromingsopties, en het filtersysteem. Daarnaast kunnen geluidsniveau, design en extra functies ook meespelen in uw overweging.

Water en katten: Water is essentieel voor de gezondheid van een kat. Het helpt bij het reguleren van de lichaamstemperatuur, bevordert de spijsvertering en ondersteunt de nierfunctie. Als uw kat veel water drinkt, kan dit een teken zijn van gezondheidsproblemen zoals diabetes, nierziekte of hyperthyreoïdie. Het is raadzaam om een dierenarts te raadplegen als uw kat abnormaal veel water drinkt, zodat de oorzaak kan worden vastgesteld en behandeld.

Conclusie: Een keramisch drinkfontein voor katten is een uitstekende keuze om uw huisdier van vers, stromend water te voorzien. Het bevordert de hydratatie, biedt hygiënevoordelen en verbetert de waterkwaliteit. Bij het kopen van een keramische drinkfontein is het belangrijk om te letten op duurzaamheid, watercapaciteit, stromingsopties en filtersysteem. Water is essentieel voor katten, maar overmatig drinken kan wijzen op gezondheidsproblemen, dus het is verstandig om een dierenarts te raadplegen bij aanhoudend overmatig drinkgedrag.

Onze favoriet

Keramische drinkfonteinen voor katten zijn essentieel om de hydratatie en gezondheid van uw huisdier te bevorderen. Ze bieden constant stromend water, filtratie en geluidloze circulatie. Ontdek de voordelen van een keramische drinkfontein, zoals veiligheid, hygiëne en duurzaamheid, terwijl uw kat geniet van schoon, vers water. Let op: Reinig de fontein en vervang het filter regelmatig voor optimale werking.

 • Materiaal en duurzaamheid
 • Watercapaciteit en stroming
 • Filtersysteem

2e beste keuze

PetSafe® Streamside keramische drinkfontein voor kleine honden en katten zorgt voor een geruisloze, borrelende waterstroom die schuchtere huisdieren op hun gemak stelt. Het keramische ontwerp is hygiënisch en eenvoudig schoon te maken. Met vervangbare filters en vaatwasmachinebestendige onderdelen zorg je voor schoon en fris water. Help jouw kat voldoende water te drinken met deze stijlvolle drinkfontein!

 • Materiaal en duurzaamheid
 • Watercapaciteit en stroming
 • Filtersysteem

3e beste keuze

Hoogwaardige keramische drinkfontein voor katten biedt 8 drinkzones zonder gedoe met filters. Het robuuste design voorkomt omvallen en wordt geleverd met een jaar garantie op de pomp. Bijpassende voerbak en kattengras kit zorgen voor een complete ervaring. Eenvoudig schoon te maken met de meegeleverde schoonmaakset.

 • Materiaal en duurzaamheid
 • Watercapaciteit en stroming
 • Filtersysteem

Op deze pagina:

Waar zijn de door ons geselecteerde keramische drinkfonteinen voor katten op getest?

Onze selectie van keramische drinkfonteinen voor katten is getest op:

 1. Materiaal en duurzaamheid: We hebben gekeken naar duurzaam, niet-poreus keramiek dat veilig is voor huisdieren en gemakkelijk schoon te maken is.

 2. Watercapaciteit en stroming: We hebben gelet op voldoende watercapaciteit en instelbare stromingsopties die aan de voorkeuren van verschillende katten voldoen.

 3. Filtersysteem: We hebben gecontroleerd op effectieve filters die haren, vuil en bacteriën verwijderen, met aandacht voor de beschikbaarheid en vervangbaarheid van filters.

Door deze tests hebben we ervoor gezorgd dat onze geselecteerde keramische drinkfonteinen aan hoge standaarden voldoen op het gebied van materiaal, duurzaamheid, watercapaciteit, stroming en filtersysteem. U kunt erop vertrouwen dat uw kat schoon en vers water krijgt, terwijl u een hoogwaardig product in huis haalt.

#1
Pets Pride Drinkfontein kat & hond - Waterfontein 3L ? Keramische pomp ? Smart kattenfontein met App

Met de Pets Pride Drinkfontein zorg je voor voldoende en gezond drinkwater voor je huisdier. Het keramische model is veilig en fluisterstil, met een drielaags filtersysteem voor zuiver water. De handige app, energiezuinige werking en ruime capaciteit maken deze fontein ideaal. Bestel nu en ontvang een gratis schoonmaakset en filter!

Belangrijk voor de gezondheid van je huisdier is voldoende water drinken. Onze drinkfontein prikkelt de zintuigen en stimuleert het drinkgedrag. Het circulatiesysteem zorgt voor zuurstofrijk water en het draadloze, keramische pompontwerp is veilig en duurzaam. Met de LED-indicator en telefonische app blijf je op de hoogte.

De Pets Pride Drinkfontein heeft een royaal 3-liter reservoir en is gemaakt van antiallergisch roestvrij staal. Gemakkelijk schoon te maken en vaatwasserbestendig. Het voldoet aan veiligheidsnormen met CE-certificering. Kies voor vers en gefilterd water, fluisterstille werking, roestvrij staal, ruime capaciteit, en gemakkelijke reiniging.

Bestel de Pets Pride Drinkfontein veilig en vertrouwd via bol.com voor de beste prijs, snelle levering en uitstekende service! Specificaties: Merk: Pets Pride, Inhoud: 3 liter, Kleur: Wit, Materiaal: Roestvrij staal, Afmetingen: 13,2 x 18,6 x 18,6 cm, Gewicht: 900 gram, Certificaten: CE & RoHS.

 • Materiaal en duurzaamheid
 • Watercapaciteit en stroming
 • Filtersysteem
Beste prijs op BOL.com

#2
PetSafe® Streamside Ceramic Pet Fountain - Keramische drinkfontein voor katten en kleine honden - Water borrelt zacht over de toren - Door het design van alle kanten bereikbaar - 1,8 liter - PetSafe Streamside

Met de PetSafe® Streamside keramische drinkfontein geef je jouw kat of kleine hond een stijlvolle en functionele drinkervaring. Deze borrelende fontein met een capaciteit van 1,8 liter is perfect voor huisdieren die de voorkeur geven aan stromend water. Dankzij het zachte borrelen over de keramische toren voelen zelfs schuchtere huisdieren zich op hun gemak.

De fontein is uitgerust met een pomp, koolstoffilter en schuimfilter, die samenwerken om dierenharen, speeksel en onaangename smaken uit het water te verwijderen. Zo krijgen jouw huisdieren altijd schoon en fris water. Het circulerende water stimuleert op natuurlijke wijze het drinkgedrag, omdat dieren van nature aangetrokken worden tot stromend water.

De PetSafe Streamside is gemakkelijk schoon te maken met de meegeleverde reinigingsset voor drinkfonteinen. Hierdoor heeft jouw huisdier altijd toegang tot hygiënisch water en verkoeling op warme zomerdagen. De keramische constructie is niet alleen stijlvol, maar ook hygiënisch en eenvoudig te reinigen. Bovendien beperkt de constante waterstroom de groei van bacteriën.

De fontein is voorzien van vervangbare koolstoffilters om onaangename geuren en smaken te verwijderen, en vervangbare schuimfilters die haren en vuil opvangen. De PetSafe Streamside kan veilig gereinigd worden in de vaatwasser (met uitzondering van de pomp).

Zorg ervoor dat jouw kat altijd toegang heeft tot vers drinkwater. Plaats de drinkbak op een andere locatie dan de voerbak, aangezien katten de voorkeur geven aan aparte plekken. Verspreid waterbakken door het huis en de tuin, zodat jouw kat regelmatig een drinkplek tegenkomt. Je kunt ook water toevoegen aan het natvoer van jouw kat of een drinkfontein neerzetten. Katten zijn namelijk dol op stromend water, en een fontein stimuleert het drinkgedrag.

Monteer jouw PetSafe Streamside keramische drinkfontein eenvoudig volgens de meegeleverde instructies.

 • Materiaal en duurzaamheid
 • Watercapaciteit en stroming
 • Filtersysteem
Beste prijs op BOL.com

#3
Miaustore grote keramische drinkfontein set - kattenfontein - voerbak - drinkbak - kattengras - grijs - 3,4L - keramisch - katten en honden -geen filter nodig

Keramische Drinkfontein voor Katten

Ontdek de perfecte drinkervaring voor jouw kat met onze hoogwaardige keramische drinkfontein. Dankzij het duurzame keramiek is er geen gedoe meer met filters. Deze fontein biedt maar liefst 8 drinkzones, zodat jouw kat zelf kan kiezen waar hij het liefst drinkt. Het is essentieel dat katten voldoende drinken om ziektes te voorkomen. En maak je geen zorgen, met deze fontein behoort het omgooien tot het verleden. Met een gewicht van 4,5 kg is het vrijwel onmogelijk voor katten om dit te doen.

Bij aankoop van de fontein ontvang je ook nog eens een jaar garantie op de pomp, samen met een bijpassende voerbak en kattengras kit. Geniet van de voordelen van onze keramische drinkfontein: hoogwaardig keramiek, 8 drinkzones, omstootbaar ontwerp, geen filters nodig, prachtig en uniek design. Verkrijgbaar in 9 verschillende kleuren en met een capaciteit van 3,4 liter (25x28x18). Daarnaast is de fontein vaatwasserbestendig en voorzien van een geluidloze pomp.

Maak het geheel compleet met onze keramische voerbak voor katten. Met een katvriendelijk design waarbij prikkelende snorharen en ontoegankelijke hoekjes tot het verleden behoren. Deze voerbak van keramiek is geur- en smaakvrij, gemakkelijk schoon te maken en vaatwasserbestendig.

En voor wie graag kattengras wil kweken, hebben we de keramische kattengras kit. Word een boer in eigen huis met onze kit, inclusief kattengras mok naar keuze, kattengraszaadjes en organische grond. Gemakkelijk in gebruik en onderhoud, en jouw kat zal er dol op zijn.

Maak je geen zorgen over het schoonmaken van de fontein, want onze meegeleverde schoonmaakset maakt het een fluitje van een cent. Met een kleine schroevendraaier om de pomp te openen, twee steekborstels voor moeilijk bereikbare plekken, vervangende buisjes en een keramische borstel, heb je alles wat je nodig hebt om de fontein schoon te houden.

 • Materiaal en duurzaamheid
 • Watercapaciteit en stroming
 • Filtersysteem
Beste prijs op BOL.com

#4
PETKIT® Eversweet 5 Mini ? Drinkfontein Kat ? Keramisch ? BPA Vrij ? 1,85L ? Geruisloos ? met Filter

Maak je geen zorgen over de hydratatie van je geliefde kat of hond met de PETKIT Eversweet 5 Mini. Gezonde nieren en vitaliteit worden gestimuleerd door voldoende waterinname. Deze ultra-stille, compacte drinkfontein zorgt ervoor dat je huisdier altijd vers stromend water tot zijn beschikking heeft.

Gemaakt van hoogwaardig BPA-vrij keramiek, biedt het voordelen zoals brandwerendheid, eenvoudige reiniging en voorkoming van bacteriën. De nieuwe generatie filters zuiveren het water en houden haar en stof tegen, waardoor je huisdier altijd schoon water drinkt.

Met de Bluetooth-bediening via de PETKIT-app kun je de water- en filterstatus van de fontein controleren, waar je ook bent. Duurzaam en stabiel, deze drinkfontein is een veilige en geluidloze optie voor kleine tot middelgrote honden en katten. Bestel vandaag nog de PETKIT Eversweet 5 Mini voor zorgeloze dagen weg en ontvang gratis verzending.

 • Materiaal en duurzaamheid
 • Watercapaciteit en stroming
 • Filtersysteem
Beste prijs op BOL.com

#5
Miaustore grote keramische drinkfontein - drinkfonteinen - turkoois- blauw - groen - blauwgroen - waterbak - keramisch - 3.4L - katten en honden - geen filter nodig

Belangrijke mededeling: Let op! Exclusief keramische voerbak en kattengras kit!

Verbeter de drinkervaring van je kat met onze hoogwaardige keramische drinkfontein. Geen gedoe meer met filters! Met 8 drinkzones kan je kat zelf de perfecte drinkplek kiezen. Hydratatie is essentieel voor katten om ziektes te voorkomen. Geen geknoei meer, want deze fontein weegt 4.5 kg en is bijna onmogelijk omver te gooien. Bovendien ontvang je een jaar garantie op de pomp. Voordelen van onze keramische drinkfontein zijn onder andere het mooie design, beschikbaar in 9 kleuren, vaatwasserbestendigheid en geluidloze pomp. Katten zullen meer drinken! Installatie is eenvoudig. Voor vragen kun je contact met ons opnemen via info@poezenparadijs.nl of 0631010687. Vergeet niet om de pomp regelmatig schoon te maken!

Let op: Deze set bevat geen keramische voerbak en kattengras kit.

 • Materiaal en duurzaamheid
 • Watercapaciteit en stroming
 • Filtersysteem
Beste prijs op BOL.com

Het Belang van Waterfonteinen voor Katten: Hydratatie en Welzijn

Introductie: Een waterfontein voor katten, ook wel bekend als een kattenfontein, is een speciaal ontworpen apparaat dat constant stromend water levert aan uw geliefde huisdier. Deze fonteinen zijn beschikbaar in verschillende materialen, waaronder keramiek, en spelen een essentiële rol bij het bevorderen van de hydratatie en het algemene welzijn van katten.

Wat is de beste drinkfontein voor een kat?

De keuze voor de beste drinkfontein voor uw kat hangt af van verschillende factoren, zoals de voorkeur van uw kat, watercapaciteit, filtersysteem en geluidsniveau. Keramische drinkfonteinen worden vaak aanbevolen vanwege hun duurzaamheid, hygiëne en esthetiek, maar er zijn ook andere materialen beschikbaar, zoals roestvrij staal of kunststof. Het is belangrijk om een fontein te kiezen die past bij de behoeften en voorkeuren van uw kat.

Hoeveel stroom verbruikt een drinkfontein voor katten?

De stroomconsumptie van een drinkfontein voor katten varieert afhankelijk van het model en de functies. Over het algemeen verbruiken de meeste fonteinen voor katten een relatief laag vermogen, vergelijkbaar met andere elektrische huishoudelijke apparaten, zoals een lamp of een ventilator. Het exacte stroomverbruik wordt meestal vermeld in de productspecificaties van de fontein.

Wat is het voordeel van een drinkfontein voor katten?

Een drinkfontein biedt verschillende voordelen voor katten:

 1. Stimuleert hydratatie: Katten worden vaak aangetrokken tot stromend water, en een drinkfontein moedigt hen aan om meer te drinken, wat kan helpen bij het voorkomen van uitdroging en het bevorderen van een gezonde nierfunctie.
 2. Waterkwaliteit: Een drinkfontein kan worden uitgerust met filters die vuil, haren en onzuiverheden uit het water verwijderen, waardoor het water schoon en fris blijft.
 3. Verhoogt interesse: De beweging en het geluid van stromend water kunnen katten stimuleren en hun nieuwsgierigheid wekken, wat hun drinkgedrag kan verbeteren.

Hoeveel ml water heeft een kat per dag nodig?

De waterbehoefte van een kat varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte, leeftijd, activiteitsniveau, gezondheidstoestand en omgevingstemperatuur. Over het algemeen wordt aanbevolen dat katten ongeveer 50-100 ml water per kilogram lichaamsgewicht per dag moeten drinken. Dit kan variëren, dus het is belangrijk om de drinkgewoonten van uw kat in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat er altijd voldoende vers water beschikbaar is.

Conclusie: Een waterfontein voor katten, zoals een keramische drinkfontein, speelt een belangrijke rol bij het bevorderen van de hydratatie en het welzijn van katten. Het biedt stromend water, verbetert de waterkwaliteit en stimuleert het drinkgedrag van katten. Het kiezen van de juiste drinkfontein hangt af van de voorkeuren van uw kat en belangrijke criteria zoals watercapaciteit, filtersysteem en geluidsniveau. Zorg ervoor dat uw kat altijd toegang heeft tot voldoende vers water om een optimale hydratatie te waarborgen.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak water verversen drinkfontein kat?

Het is belangrijk om het water in de drinkfontein van je kat regelmatig te verversen. Over het algemeen wordt aanbevolen om het water dagelijks of om de paar dagen te vervangen, afhankelijk van de omstandigheden en de vervuilingsgraad van het water. Het gebruik van een drinkfontein helpt bij het behouden van de waterkwaliteit, maar er kunnen nog steeds vuil en bacteriën in het water terechtkomen na verloop van tijd.

Door regelmatig vers water toe te voegen en de fontein schoon te maken volgens de instructies van de fabrikant, zorg je ervoor dat je kat altijd toegang heeft tot schoon en fris water. Houd ook de waterstand in de gaten en vul de fontein indien nodig bij om ervoor te zorgen dat er altijd voldoende water beschikbaar is voor je kat.

Hoeveel stroom verbruikt een drinkfontein kat?

Het stroomverbruik van een drinkfontein voor katten varieert afhankelijk van het specifieke model en de functies ervan. Over het algemeen hebben de meeste drinkfonteinen voor katten een laag stroomverbruik. Ze zijn ontworpen om energie-efficiënt te zijn en hebben meestal een vermogen tussen de 1 en 10 watt. Het exacte stroomverbruik kan echter verschillen per model.

Als je specifiek wilt weten hoeveel stroom een bepaalde drinkfontein verbruikt, raad ik je aan om de productspecificaties van het specifieke model te raadplegen. Deze informatie kan meestal worden gevonden op de verpakking, de producthandleiding of de website van de fabrikant. Daar zul je het precieze stroomverbruik kunnen vinden en mogelijk zelfs informatie over het energielabel van de drinkfontein.

Het is altijd een goed idee om bij de aankoop van een drinkfontein voor katten te letten op het stroomverbruik, vooral als je energiezuinige apparaten verkiest of als je je zorgen maakt over het energieverbruik.

Kan een kat een dag zonder water?

Nee, het is niet aanbevolen om een kat een dag zonder water te laten. Net als mensen hebben katten voldoende water nodig om gehydrateerd te blijven en een goede gezondheid te behouden. Water is essentieel voor verschillende lichaamsfuncties van een kat, zoals het reguleren van de lichaamstemperatuur, het bevorderen van de spijsvertering en het transporteren van voedingsstoffen door het lichaam.

Als een kat gedurende langere tijd geen toegang heeft tot water, kan dit leiden tot uitdroging, wat ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Uitdroging kan leiden tot symptomen zoals lethargie, verlies van eetlust, uitdroging van de huid en slijmvliezen, en in ernstige gevallen kan het zelfs levensbedreigend zijn.

Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat je kat altijd toegang heeft tot vers en schoon drinkwater. Zorg ervoor dat de waterbak regelmatig wordt bijgevuld en schoongemaakt, en observeer of je kat voldoende drinkt. Als je merkt dat je kat minder drinkt dan normaal of tekenen van uitdroging vertoont, neem dan contact op met een dierenarts voor advies.

Hoe werkt een drinkfontein voor katten?

Een drinkfontein voor katten werkt op basis van een elektrische pomp die water circuleert en filtert. Hieronder volgt een algemene beschrijving van hoe een typische drinkfontein voor katten werkt:

 1. Waterreservoir: De drinkfontein heeft een reservoir waarin water wordt bewaard. Dit reservoir kan verschillende capaciteiten hebben, afhankelijk van het model van de drinkfontein.

 2. Elektrische pomp: De pomp is het belangrijkste onderdeel van de drinkfontein. Deze pomp is meestal ondergedompeld in het waterreservoir en wordt aangedreven door elektriciteit. De pomp zuigt water op en stuwt het door middel van een buis omhoog.

 3. Wateruitstroom: Bovenop de drinkfontein bevindt zich een of meerdere wateruitstroompunten. Het water wordt door de buis naar boven gebracht en stroomt vervolgens via deze punten naar beneden, waardoor een stromend effect ontstaat.

 4. Filters: Drinkfonteinen voor katten zijn vaak uitgerust met filters om het water te zuiveren en te reinigen. Deze filters kunnen verschillende functies hebben, zoals het verwijderen van haar, stof, vuil en onzuiverheden. Dit helpt om het water fris en schoon te houden.

 5. Herbruikbaar water: Het stromende water in de drinkfontein moedigt katten aan om vaker te drinken, omdat ze vaak de voorkeur geven aan vers en bewegend water boven stilstaand water in een normale waterbak.

Het gebruik van een drinkfontein voor katten heeft verschillende voordelen, zoals het stimuleren van de waterinname van de kat, het bevorderen van hydratatie en het voorkomen van bacteriegroei. Het regelmatig vervangen van filters en het schoonmaken van de drinkfontein is belangrijk om de waterkwaliteit te behouden en de gezondheid van je kat te waarborgen. Raadpleeg altijd de instructies van de specifieke drinkfontein die je hebt aangeschaft voor gedetailleerde informatie over het gebruik en onderhoud.

Wat is een keramisch drinkfontein voor katten?

Een keramisch drinkfontein voor katten is een specifiek type drinkfontein dat is gemaakt van keramisch materiaal. In tegenstelling tot drinkfonteinen van plastic of roestvrij staal, is een keramisch drinkfontein vervaardigd uit gebakken klei of keramiek.

De keramische constructie biedt verschillende voordelen voor katten en hun eigenaren:

 1. Veiligheid en gezondheid: Keramiek is een niet-giftig en veilig materiaal voor katten. Het bevat geen schadelijke stoffen zoals BPA, waardoor het een gezonde keuze is voor het drinkwater van je kat.

 2. Hygiëne: Keramiek is van nature hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken. Het oppervlak van een keramische drinkfontein is glad en niet-poreus, waardoor bacteriën en geurtjes minder snel kunnen hechten.

 3. Stabiliteit: Keramische drinkfonteinen zijn meestal zwaarder dan andere materialen, waardoor ze stabieler op hun plaats blijven staan. Dit voorkomt dat katten de fontein omver kunnen gooien tijdens het drinken.

 4. Koelte: Keramiek heeft de eigenschap om natuurlijk koeler te blijven, waardoor het water in de drinkfontein langer fris en koel blijft, vooral tijdens warme zomerdagen.

 5. Esthetisch: Keramische drinkfonteinen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlvolle ontwerpen en kleuren, waardoor ze een aantrekkelijke aanvulling zijn op het interieur van je huis.

Kortom, een keramisch drinkfontein voor katten biedt een veilige, hygiënische en esthetische oplossing om je kat te voorzien van vers en stromend water. Het stimuleert de waterinname van je kat en draagt bij aan zijn gezondheid en welzijn.

Onze favoriet

Keramische drinkfonteinen voor katten zijn essentieel om de hydratatie en gezondheid van uw huisdier te bevorderen. Ze bieden constant stromend water, filtratie en geluidloze circulatie. Ontdek de voordelen van een keramische drinkfontein, zoals veiligheid, hygiëne en duurzaamheid, terwijl uw kat geniet van schoon, vers water. Let op: Reinig de fontein en vervang het filter regelmatig voor optimale werking.

Beste prijs op BOL.com