Het beste ontvlooiingsmiddel voor katten 2024

Effectieve bescherming tegen vlooien

Het ontvlooien van een kat is het proces van het verwijderen en voorkomen van vlooienbesmetting bij je geliefde huisdier. Vlooien zijn kleine parasieten die zich voeden met het bloed van dieren, waaronder katten. Het regelmatig ontvlooien van je kat is essentieel om ongemak, jeuk, allergische reacties en de verspreiding van ziekten te voorkomen.

Gelukkig zijn er verschillende soorten ontvlooiingsmiddelen beschikbaar om katten effectief te behandelen. Populaire opties zijn vlooienpipetten, vlooienhalsbanden en orale tabletten. Vlooienpipetten, zoals het beste ontvlooiingsmiddel van 2024, bieden een langdurige bescherming en doden vlooien in alle levensstadia. Vlooienhalsbanden zijn handig en bieden vaak langdurige bescherming. Orale tabletten zijn handig voor katten die moeilijk te behandelen zijn met externe middelen.

Bij het kiezen van een ontvlooiingsmiddel is het belangrijk om te letten op de veiligheid voor katten, de effectiviteit tegen vlooien en de duur van de bescherming. Lees altijd de instructies en overleg waar nodig met een dierenarts om het beste middel te vinden dat past bij de specifieke behoeften van je kat.

Is het erg als mijn kat vlooien heeft?

Het hebben van vlooien is zeker ongewenst en kan ongemak veroorzaken voor je kat. Vlooienbeten kunnen jeuk, huidirritatie en allergische reacties veroorzaken. Daarnaast kunnen vlooien ook lintwormen overdragen. Het is dus belangrijk om vlooien snel en effectief te behandelen om het welzijn van je kat te waarborgen en verdere verspreiding van vlooien te voorkomen.

Onze favoriet

Bescherm je kat effectief tegen vlooien met Bolfo Gold®. De snelle werking doodt vlooien en larven, zelfs voordat ze kunnen bijten. Gemakkelijk toe te dienen door de pipet op de intacte huid van je kat te druppelen. Geniet van 3-4 weken lang bescherming tegen vlooien.

 • Veiligheid
 • Effectiviteit
 • Langdurige bescherming

2e beste keuze

Bescherm je kat effectief met Advantage®. Dit snelwerkende middel doodt vlooien en larven. Eenvoudig toe te dienen door de pipet op de intacte huid van je kat te druppelen. Geniet van 3-4 weken lang bescherming tegen vlooien. Geschikt voor katten vanaf 4 kg.

 • Veiligheid
 • Effectiviteit
 • Langdurige bescherming

3e beste keuze

Natuurlijke parasietwerende oplossing! Ecospot weert veilig en effectief vlooien en teken. Elke druppel bevat natuurlijke essences en extracten die de geur van je kat niet aantasten. Eenvoudig aan te brengen op drie punten. Werkzaam na 24-48 uur en blijft 1 maand actief.

 • Veiligheid
 • Effectiviteit
 • Langdurige bescherming

Op deze pagina:

Waar zijn de door ons geselecteerde vlooienbestrijdingsmiddelen op getest?

Veiligheid:

 • Uitgebreide veiligheidstests zijn uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de geselecteerde vlooienbestrijdingsmiddelen veilig zijn voor katten. Deze tests omvatten bijvoorbeeld toxicologische studies en huidirritatietests. De producten zijn zorgvuldig geformuleerd om geen schadelijke effecten op de gezondheid van katten te hebben.

Effectiviteit:

 • De geselecteerde vlooienbestrijdingsmiddelen zijn grondig getest op hun effectiviteit tegen vlooien. Dit omvat het testen van hun vermogen om zowel volwassen vlooien als larven en eitjes te doden. De middelen zijn ontworpen om snel en doeltreffend vlooien te bestrijden en de vlooienpopulatie bij katten te verminderen.

Langdurige bescherming:

 • De geselecteerde vlooienbestrijdingsmiddelen zijn beoordeeld op hun vermogen om langdurige bescherming te bieden. Ze zijn ontwikkeld om katten gedurende een bepaalde periode te beschermen tegen nieuwe vlooienbesmettingen. Dit kan variëren van enkele weken tot een maand of langer, afhankelijk van het specifieke product.

Deze zorgvuldige selectiecriteria, waaronder veiligheid, effectiviteit en langdurige bescherming, zijn toegepast bij het kiezen van de vlooienbestrijdingsmiddelen die wij aanbevelen. Hierdoor kunnen katten op een veilige en effectieve manier worden behandeld tegen vlooien, met langdurige bescherming om herbesmetting te voorkomen. Raadpleeg altijd de instructies op het productlabel en overleg met een dierenarts om het beste ontvlooiingsmiddel voor jouw specifieke kat te kiezen.

#1
Bolfo Gold 40 Anti vlooienmiddel - Kat - 0 Tot 4 kg - 4 pipetten

Bescherm je kat moeiteloos met Bolfo Gold®. Deze krachtige formule doodt vlooien en vlooienlarven snel, nog voordat ze kunnen bijten. Eenvoudig aan te brengen door de pipet op de intacte huid van je kat te druppelen. Geniet van 3-4 weken lang effectieve bescherming tegen vlooien.

 • Veiligheid
 • Effectiviteit
 • Langdurige bescherming
Beste prijs op BOL.com

#2
Advantage 80 Vlooiendruppels Kat - Vanaf 4 kg - 4 Pipetten

Bescherm je kat effectief met Advantage®. Dit snelwerkende middel doodt vlooien en vlooienlarven. Eenvoudig aan te brengen door de pipet op de intacte huid van je kat te druppelen. Geniet van 3-4 weken lang bescherming tegen vlooien. Geschikt voor katten vanaf 4 kg.

 • Veiligheid
 • Effectiviteit
 • Langdurige bescherming
Beste prijs op BOL.com

#3
Laboratoire Agecom Essentiel ECO SPOT Kat +12 maanden anti-Vlo en Teek Pipetten

Ontdek Ecospot, een natuurlijk parasietwerend product! Het biedt een veilige en effectieve manier om vlooien en teken bij katten te weren. De kracht zit in de mix van natuurlijke essences en extracten, die vlooien en teken op afstand houden zonder de geur van je kat te beïnvloeden.

Bij het gebruik van Ecospot is het belangrijk om te weten dat je het niet moet aanbrengen op een dier dat nog niet volledig droog is. Dit komt doordat het product zich kan vermengen met water, waardoor de concentratie van Ecospot afneemt. Zorg er dus voor dat je kat volledig droog is voordat je het aanbrengt.

De toepassing van Ecospot is eenvoudig. Breng het op drie specifieke punten aan: tussen de schouders, in het midden van de rug en op de aanzet van de staart. Open de vacht en breng een deel van de benodigde hoeveelheid direct op de huid aan.

Na de eerste toepassing van Ecospot kun je het product zonder problemen na zeven dagen opnieuw gebruiken. De druppels werken binnen 24 tot 48 uur en bieden langdurige bescherming.

Denk altijd aan de veiligheid van je kat. Vermijd het wrijven op de plaatsen waar de druppels zijn aangebracht. Als er tekenen zijn van een terugkerend probleem, kun je het product opnieuw aanbrengen, uiteraard na een grondige controle en indien nodig.

Elke pipet Ecospot is een maand werkzaam, waardoor je kat gedurende die periode effectief beschermd is. De werkzame stof in Ecospot is Geraniol, een natuurlijk ingrediënt dat zijn werkzaamheid heeft bewezen.

Met een verpakking Ecospot kun je je kat tot wel 2 maanden behandelen, waardoor je langdurige bescherming hebt tegen vlooien en teken. Kies voor de natuurlijke oplossing en geef je kat de bescherming die het verdient!

 • Veiligheid
 • Effectiviteit
 • Langdurige bescherming
Beste prijs op BOL.com

#4
VECTRA Felis - Vlooiendruppels - voor katten 0.6 t/m 10 kg - 3 pipetten

Bescherm je kat effectief tegen vlooien met VECTRA Felis Anti-vlooiendruppels. Deze snelle en doeltreffende oplossing werkt niet alleen tegen volwassen vlooien, maar ook tegen de jonge stadia van de vlo in huis. VECTRA Felis doodt vlooien binnen 2 uur na toepassing, zonder dat ze hoeven te bijten.

Eenvoudig aan te brengen op de huid van je kat met de handige pipet. Een enkele pipet biedt wel vier weken lang bescherming. Daarnaast voorkomt VECTRA Felis dat vlooieneitjes uitgroeien tot nieuwe volwassen vlooien in huis. Vertrouw op de nummer 1 vlooiendruppel, aanbevolen door dierenartsen.

 • Veiligheid
 • Effectiviteit
 • Langdurige bescherming
Beste prijs op BOL.com

#5
Effipro DUO Spot-On Kleine Kat (1 t/m 6 kg) - 4 pipetten

Bescherm je kat effectief tegen vlooien en teken met Effipro DUO spot-on. De krachtige combinatie van fipronil en pyriproxyfen biedt 5 weken bescherming tegen vlooien op je kat en voorkomt gedurende 12 weken het uitkomen van eitjes in de omgeving. Ontdek ook de Effipro spray voor extra gemak. Houd je kat veilig en vlooienvrij met Effipro.

 • Veiligheid
 • Effectiviteit
 • Langdurige bescherming
Beste prijs op BOL.com

Ontvlooingsmiddelen voor katten zijn een belangrijk onderdeel van de vlooienbestrijding en kunnen helpen bij het behandelen en voorkomen van vlooienbesmettingen. Hieronder vind je antwoorden op veelgestelde vragen over vlooien bij katten:

Wat moet je doen als je kat vlooien heeft?

Als je kat vlooien heeft, is het belangrijk om direct actie te ondernemen om de vlooienbesmetting te behandelen. Hier zijn de stappen die je kunt nemen:

 1. Identificeer de aanwezigheid van vlooien: Controleer de vacht van je kat op tekenen van vlooien, zoals kleine bruine insecten die rondspringen of zwarte vlooienpoepjes (vlooien uitwerpselen) die lijken op zwarte puntjes.

 2. Behandel je kat: Gebruik een geschikt ontvlooiingsmiddel dat specifiek is ontworpen voor katten. Dit kan een vlooienpipet, vlooienhalsband of orale tablet zijn. Volg de instructies op de verpakking en zorg ervoor dat je de juiste dosering gebruikt, afhankelijk van het gewicht van je kat.

 3. Reinig de omgeving: Vlooien kunnen zich verspreiden in de omgeving van je kat. Stofzuig grondig alle tapijten, meubels en andere plekken waar je kat veel tijd doorbrengt. Was de beddengoed van je kat op hoge temperatuur en overweeg het gebruik van vlooienbestrijdingsmiddelen voor je huis.

 4. Voorkom herbesmetting: Blijf je kat regelmatig ontvlooien volgens de aanbevolen frequentie en gebruik preventieve vlooienbestrijdingsmiddelen om toekomstige besmettingen te voorkomen.

Kan een mens vlooien krijgen van een kat?

Ja, vlooien kunnen van katten op mensen overspringen en bijten. Dit kan leiden tot jeukende beten en irritatie bij mensen. Het is belangrijk om zowel de kat als de omgeving te behandelen om vlooienbesmetting bij mensen te voorkomen.

Hoe snel zijn vlooien weg van een kat?

Met de juiste behandeling en vlooienbestrijdingsproducten kunnen vlooien binnen enkele dagen van een kat verwijderd worden. Het is echter belangrijk om te beseffen dat het volledig uitroeien van vlooien in de omgeving van de kat en het voorkomen van herbesmetting enige tijd kan vergen.

Waar zitten de meeste vlooien bij een kat?

Vlooien kunnen zich op verschillende plaatsen in de vacht van een kat bevinden. Vaak worden ze aangetroffen rond de nek, de rug, de staartbasis en de buik. Het is belangrijk om grondig te controleren en alle delen van de vacht te behandelen bij het toepassen van een anti-vlooienmiddel.

Kunnen vlooien vanzelf weggaan?

Hoewel het mogelijk is dat vlooien vanzelf verdwijnen, is het niet aan te raden om af te wachten. Vlooien kunnen zich snel vermenigvuldigen en een vlooienplaag veroorzaken. Het is beter om proactief te handelen en de kat te behandelen met een geschikt anti-vlooienmiddel om de besmetting effectief te bestrijden.

Vlooienallergie bij katten is ook een veelvoorkomend probleem.

Zelfs één vlooienbeet kan bij katten met een vlooienallergie ernstige jeuk en huidproblemen veroorzaken. Het is daarom belangrijk om regelmatig preventieve maatregelen te nemen om vlooien bij katten te voorkomen en indien nodig een geschikt anti-vlooienmiddel te gebruiken.

Onthoud dat het raadzaam is om advies in te winnen bij een dierenarts voor specifieke aanbevelingen met betrekking tot anti-vlooienmiddelen en de behandeling van vlooien bij katten.

Veelgestelde vragen

Hoe weet je of je kat vlooien heeft

Er zijn verschillende manieren om te controleren of je kat vlooien heeft:

 1. Vlooienpoepjes: Controleer de vacht van je kat op kleine donkere korreltjes die lijken op zwarte peper. Dit zijn vlooienpoepjes en kunnen duiden op de aanwezigheid van vlooien.

 2. Jeuk en krabben: Let op het gedrag van je kat. Als hij constant krabt, bijt of zich veelvuldig likt, kan dit een teken zijn dat hij last heeft van vlooienbeten.

 3. Zichtbare vlooien: Controleer de vacht van je kat op bewegende bruine insecten. Vlooien zijn klein (ongeveer 2-3 mm lang) en kunnen zich snel verplaatsen.

 4. Huidirritatie en kale plekken: Vlooienbeten kunnen huidirritatie en ontstekingen veroorzaken. Let op rode, geïrriteerde plekken of kale plekken op de huid van je kat.

 5. Vlooienkammen: Gebruik een fijntandige kam om door de vacht van je kat te kammen. Let op kleine zwarte puntjes die van de kam afvallen. Dit kunnen vlooien of vlooienpoepjes zijn.

Als je vermoedt dat je kat vlooien heeft, is het raadzaam om een dierenarts te raadplegen voor een juiste diagnose en passende behandeling.

Wat te doen bij vlooien kat

Als je kat vlooien heeft, zijn hier een aantal stappen die je kunt nemen:

 1. Behandel je kat: Gebruik een geschikt vlooienmiddel dat speciaal is ontworpen voor katten. Dit kan een spot-on product, vlooienhalsband of vlooienkam zijn. Volg altijd de instructies van het product en zorg ervoor dat je het juiste product gebruikt voor de leeftijd en grootte van je kat.

 2. Behandel de omgeving: Vlooien leggen eitjes in de omgeving van je kat, zoals tapijten, meubels en beddengoed. Stofzuig grondig alle tapijten, bekleding en andere gebieden waar je kat veel tijd doorbrengt. Was ook het beddengoed en dekens van je kat op hoge temperatuur om eventuele vlooien en eitjes te doden.

 3. Controleer andere huisdieren: Als je meerdere huisdieren hebt, controleer dan ook hun vacht op vlooien. Behandel indien nodig alle dieren in het huishouden tegen vlooien.

 4. Bestrijd vlooien in huis: Overweeg het gebruik van een omgevingsbehandeling om vlooien in huis aan te pakken. Dit kan een spray, poeder of fogger zijn die vlooien en hun eitjes doodt. Volg de instructies van het product en ventileer de ruimte goed tijdens het gebruik.

 5. Herhaal de behandeling indien nodig: Vlooien kunnen hardnekkig zijn, dus het kan zijn dat je de behandeling moet herhalen volgens de aanbevelingen van het vlooienmiddel. Blijf ook regelmatig controleren op vlooien om te zorgen dat de besmetting volledig is uitgeroeid.

Als de vlooienprobleem aanhoudt of als je kat last heeft van ernstige huidirritaties of allergische reacties, raadpleeg dan een dierenarts voor advies en verdere behandelingsopties.

Kunnen katten vlooien krijgen als ze binnen blijven?

Ja, katten kunnen vlooien krijgen, zelfs als ze voornamelijk binnenshuis verblijven. Hoewel het minder waarschijnlijk is dat binnenkatten vlooien oplopen dan katten die buiten komen, kunnen vlooien nog steeds worden geïntroduceerd in huis door andere dieren, zoals honden, of door mensen die vlooien van buiten naar binnen brengen. Vlooien kunnen ook via kleding of schoenen van buiten naar binnen worden gebracht.

Daarnaast kunnen vlooien eitjes en larven in huis leggen, zelfs als er geen huisdieren aanwezig zijn. Deze eitjes kunnen zich in tapijten, meubels en andere stoffen nestelen en later uitkomen wanneer er een geschikte gastheer (zoals een kat) beschikbaar is.

Het is dus belangrijk om ook binnenkatten regelmatig te controleren op vlooien en preventieve maatregelen te nemen, zoals regelmatig stofzuigen, het wassen van beddengoed en het gebruik van vlooienbestrijdingsmiddelen indien nodig. Door proactief te zijn, kun je helpen voorkomen dat vlooien zich verspreiden en je kat besmetten, zelfs als ze voornamelijk binnen blijft.

 

 

Hoe vaak moet je een binnenkat ontvlooien?

Voor binnenkatten wordt over het algemeen aanbevolen om ze regelmatig preventief te ontvlooien, zelfs als ze geen tekenen van vlooien hebben. Hoewel binnenkatten minder risico lopen op vlooieninfecties dan buitenkatten, kunnen vlooien nog steeds in huis worden geïntroduceerd door andere dieren, mensen of zelfs via vlooien die eitjes hebben gelegd voordat de kat naar binnen kwam.

De frequentie van het ontvlooien kan afhangen van verschillende factoren, waaronder het vlooienrisico in je omgeving, de aanwezigheid van andere huisdieren en de gezondheidstoestand van je kat. Over het algemeen wordt aanbevolen om binnenkatten ten minste eens in de drie maanden te ontvlooien, zelfs als er geen tekenen van vlooien zijn.

Het is belangrijk om een geschikt vlooienmiddel te gebruiken dat speciaal is ontworpen voor katten en de instructies op het product te volgen. Raadpleeg ook altijd een dierenarts voor advies over het beste ontvlooiingsregime voor jouw specifieke kat, rekening houdend met individuele behoeften en omgevingsfactoren.

Hoe ziet een vlooi eruit bij je kat?

Vlooien zijn kleine, bruine insecten die vaak moeilijk te zien zijn vanwege hun grootte en hun vermogen om snel te bewegen en zich te verstoppen in de vacht van een kat. Hier zijn enkele aanwijzingen die kunnen duiden op de aanwezigheid van vlooien bij je kat:

 1. Je kat krabt zich veel, vooral rond de nek, de staartbasis en de buik.
 2. Je kunt kleine zwarte puntjes op de huid of in de vacht van je kat zien. Dit zijn vlooienpoepjes, die bestaan uit verteerd bloed.
 3. Je kunt vlooien zien springen of snel over de vacht van je kat zien bewegen. Let op kleine, bruine insecten die ongeveer 1-4 mm groot zijn.
 4. Soms kun je bij het kammen of borstelen van de vacht levende vlooien of vlooienpoppen opmerken.

Als je vermoedt dat je kat vlooien heeft, is het raadzaam om een grondige controle uit te voeren door de vacht van je kat te onderzoeken en indien nodig actie te ondernemen om de vlooien te bestrijden. Raadpleeg altijd een dierenarts voor een nauwkeurige diagnose en om het juiste behandelingsplan voor je kat te bepalen.

Onze favoriet

Bescherm je kat effectief tegen vlooien met Bolfo Gold®. De snelle werking doodt vlooien en larven, zelfs voordat ze kunnen bijten. Gemakkelijk toe te dienen door de pipet op de intacte huid van je kat te druppelen. Geniet van 3-4 weken lang bescherming tegen vlooien.

Beste prijs op BOL.com