Beste middel voor het ontwormen van je hond 2024

Een effectief middel om je hond te ontwormen is het gebruik van ontwormingsmiddelen. Deze medicijnen zijn speciaal ontwikkeld om parasitaire infecties bij honden te behandelen en te voorkomen.

Er zijn verschillende manieren om je hond te ontwormen. De meest voorkomende methoden zijn het toedienen van ontwormingstabletten, het gebruik van ontwormingspasta of het geven van ontwormingsdruppels. Deze producten worden meestal oraal toegediend en kunnen helpen bij het elimineren van verschillende soorten wormen bij je hond.

Waar let je op bij het kiezen van een middel om je hond te ontwormen?

Ten eerste moet je ervoor zorgen dat het ontwormingsmiddel geschikt is voor de grootte en het gewicht van je hond. Sommige producten zijn specifiek ontwikkeld voor kleine honden, terwijl andere geschikt zijn voor grotere rassen.

Daarnaast is het van belang om te controleren welke soorten wormen het middel bestrijdt. Er zijn ontwormingsmiddelen die breed spectrum zijn en een breed scala aan wormen aanpakken, terwijl andere zich richten op specifieke soorten wormen. Zorg ervoor dat je het juiste product kiest op basis van de behoeften en het risico van je hond.

Ook is het verstandig om de instructies en dosering zorgvuldig te lezen en op te volgen. Sommige ontwormingsmiddelen moeten bijvoorbeeld vaker worden toegediend dan anderen, afhankelijk van de leeftijd en het risico van je hond. Raadpleeg indien nodig een dierenarts voor advies bij het maken van de juiste keuze.

Door een geschikt ontwormingsmiddel te kiezen en regelmatig ontwormingsbehandelingen uit te voeren, help je jouw hond gezond en vrij van parasitaire worminfecties te blijven.

Onze favoriet

Het beste middel voor ontwormen in 2024: Panacur Ontworming Tabletten. Geschikt voor honden, katten, puppies en kittens. Bevat fenbendazol en werkt tegen veelvoorkomende wormen en giardia. Eenvoudig in te dienen en geschikt voor alle levensfasen. Verkruimelbaar. Op basis van fenbendazol.

 • Effectiviteit
 • Veiligheid
 • Gemak en gebruiksgemak

2e beste keuze

Specifiek ontwormingsmiddel voor kleine honden en pups: Milbemax. Voorkomt hartworminfecties en behandelt zweepwormen, haakwormen, spoelwormen en lintwormen. Niet geschikt voor pups jonger dan 2 weken en/of minder dan 0.5 kg. Bevat milbemycine oxime (2.5 mg) en praziquantel (25 mg). Inhoud: 2x2 tabletten. Levering: 1 stuk.

 • Effectiviteit
 • Veiligheid
 • Gemak en gebruiksgemak

3e beste keuze

Effectieve Beaphar All-in-one Ontworming Tabletten voor honden (2,5-40 kg). Bestrijdt gemengde infecties veroorzaakt door haakwormen, spoelwormen en lintwormen. Met rundvleessmaak. Geschikt voor honden vanaf 5 maanden. Betrouwbare bescherming zonder gedoe.

 • Effectiviteit
 • Veiligheid
 • Gemak en gebruiksgemak

Op deze pagina:

Waarop zijn de geselecteerde ontwormingsmiddelen voor honden op geselecteerd?

 • De door ons geselecteerde middelen ter ontworming van je hond zijn zorgvuldig getest om hun effectiviteit en veiligheid te waarborgen. Ze ondergaan uitgebreide testprocedures om te controleren of ze doeltreffend zijn bij het bestrijden van verschillende soorten wormen, zoals spoelwormen, lintwormen, haakwormen en zweepwormen.
   
 • Deze ontwormingsmiddelen worden ook getest op mogelijke bijwerkingen om ervoor te zorgen dat ze goed verdragen worden door honden van verschillende leeftijden, rassen en groottes. Veel van deze producten zijn klinisch geëvalueerd en hebben bewezen effectief te zijn bij het doden en verwijderen van worminfecties bij honden.
   
 • De kwaliteit en zuiverheid van de ingrediënten in de ontwormingsmiddelen worden zorgvuldig gecontroleerd. Door grondige tests en controles tijdens het productieproces wordt ervoor gezorgd dat de producten voldoen aan de hoogste normen en veilig kunnen worden gebruikt bij het ontwormen van honden.

Kortom, onze geselecteerde ontwormingsmiddelen zijn onderworpen aan strenge selectie tests om ervoor te zorgen dat ze effectief en veilig zijn bij het bestrijden van worminfecties bij honden. Je kunt met vertrouwen deze producten gebruiken om de gezondheid en het welzijn van je hond te bevorderen.

#1
Vitaminthe Ontwormingspasta - Hond & Kat - 25 ml

Vitaminthe: Effectieve en veelzijdige ontwormingspasta voor honden en katten. De combinatie van Niclosamide en Oxibendazol bestrijdt lintwormen, spoelwormen, zweepwormen en haakwormen. Geschikt voor alle leeftijden. Maximale concentratie en werkzaamheid in het maagdarmkanaal. Voorzorgsmaatregelen voor een optimale werking. Voorkom herbesmetting door gelijktijdige vlooienbestrijding. Vermijd direct huidcontact en gebruik handschoenen bij toepassing. Eénmalige dosering achter op de tong of mengen met voedsel. Algemene dosering: 1 ml per 2 kg lichaamsgewicht. Drachtige dieren ontwormen na de geboorte. Pups en kittens regelmatig ontwormen tot een half jaar oud. Overige honden en katten tweemaal per jaar ontwormen of bij waarneming van wormen in ontlasting of braaksel. Reinig indien uitspugen/braken optreedt op tapijt of textiel met schoon water. Bevat Niclosamide (240 mg) en Oxibendazol (30 mg) per ml. Vitaminthe, jouw betrouwbare partner voor een gezonde en wormvrije huisdier.

 • Effectiviteit
 • Veiligheid
 • Gemak en gebruiksgemak
Beste prijs op BOL.com

#2
Elanco Milbemax Kauwtablet Hond - Anti wormenmiddel - 12 g 4 stuks 1 Tot 5 Kg

Ontdek Milbemax Kauwtabletten voor honden, de moeiteloze ontwormingsoplossing. Geen gedoe meer met lastige behandelingen, want deze smakelijke tabletten zijn een traktatie voor je hond! Uiterst effectief en veilig, ze werken direct in het maag-darmkanaal en verwijderen adequaat de wormlast. Geen geknoei, de juiste dosis bereikt direct het darmkanaal. Geschikt voor pups vanaf 2 weken oud en/of 1 kg lichaamsgewicht, en zelfs voor drachtige en zogende teven. Milbemax Kauwtabletten doden rondwormen, lintwormen, haakwormen, zweepwormen en longwormen. Maak ontwormen een eenvoudige en smakelijke ervaring voor je trouwe viervoeter met Milbemax!

 • Effectiviteit
 • Veiligheid
 • Gemak en gebruiksgemak
Beste prijs op BOL.com

#3
Panacur Ontworming - Hond En Kat - 10 Tabletten

Panacur Ontworming Tabletten voor honden en katten zijn de ideale oplossing voor een effectieve ontworming. Deze tabletten bevatten fenbendazol en zijn geschikt voor honden, katten, puppies en kittens. Ze bestrijden alle veelvoorkomende wormen en zijn zelfs effectief tegen giardia. Of je huisdier nu jong of oud is, deze tabletten zijn geschikt voor elke levensfase. Het toedienen is eenvoudig, direct in de bek of verkruimeld over het voedsel. Vertrouw op de kracht van fenbendazol voor een gezond en wormvrij huisdier. Kies Panacur Ontworming Tabletten voor een effectieve behandeling.

 • Effectiviteit
 • Veiligheid
 • Gemak en gebruiksgemak
Beste prijs op BOL.com

#4
Milbemax Hond Ontwormingsmiddel Small 2 x 2 tabletten

Milbemax is het ideale ontwormingsmiddel in tabletvorm voor kleine honden en puppy's. Met Milbemax ben je verzekerd van een effectieve preventie en behandeling van diverse worminfecties, waaronder hartworm, zweepworm, haakworm, spoelworm en lintworm bij honden. Let op: dit product is niet geschikt voor puppy's jonger dan 2 weken en/of met een lichaamsgewicht van minder dan 0,5 kg. Elke tablet bevat de krachtige werkzame stoffen Milbemycine oxime (2,5 mg) en Praziquantel (25 mg). De verpakking bevat 2 strips met elk 2 tabletten. Vertrouw op Milbemax voor een gezonde en wormvrije hond.

 • Effectiviteit
 • Veiligheid
 • Gemak en gebruiksgemak
Beste prijs op BOL.com

#5
Beaphar All In One Ontwormingsmiddel - Hond 2.5-40 kg - 4 Tabletten

Beaphar All-in-one Ontworming Tabletten zijn de ideale oplossing voor de behandeling van gemengde worminfecties bij honden. Deze tabletten zijn effectief tegen volwassen cestoden en nematoden, waaronder haakwormen (Ancylostoma caninum, Uncinaria stenocephala), spoelwormen (Toxocara canis, Toxascaris leonina) en lintwormen (Taenia spp, Dipylidium caninum). De tabletten hebben een smakelijke rundvleessmaak en zijn geschikt voor honden vanaf 5 maanden oud. Vertrouw op Beaphar voor een complete ontwormingsbehandeling en zorg voor een gezonde en gelukkige hond.

 • Effectiviteit
 • Veiligheid
 • Gemak en gebruiksgemak
Beste prijs op BOL.com

Alles wat je moet weten over wormen bij honden

Inleiding: Worminfecties zijn veelvoorkomend bij honden en kunnen verschillende gezondheidsproblemen veroorzaken. Het ontwormen van je hond is essentieel om deze parasieten te bestrijden en de gezondheid van je trouwe viervoeter te waarborgen. In dit artikel beantwoorden we belangrijke vragen over worminfecties bij honden en het ontwormingsproces.

Wat gebeurt er als je hond wormen heeft?

Een hond met wormen kan diverse symptomen vertonen, zoals diarree, braken (soms met zichtbare wormen), gewichtsverlies, gebrek aan eetlust, doffe vacht, hoesten, lusteloosheid en opgezette buik. In ernstige gevallen kunnen worminfecties leiden tot bloedarmoede en andere gezondheidscomplicaties.

Wat is het ontwormen van een hond?

Het ontwormen van een hond, ook wel wormenkuur genoemd, is het proces van het verwijderen en bestrijden van interne wormparasieten in het spijsverteringsstelsel van het dier. Dit kan worden bereikt door het toedienen van specifieke ontwormingsmiddelen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een ontwormingsmiddel voor je hond?

Bij het kopen van een ontwormingsmiddel is het belangrijk om te letten op de werkzaamheid tegen verschillende soorten wormen, de geschiktheid voor de leeftijd en het gewicht van je hond, en de veiligheid van het product. Raadpleeg altijd de aanbevelingen van een dierenarts of een betrouwbare bron bij het kiezen van een geschikt ontwormingsmiddel.

Waar let je specifiek op bij het gebruik en de frequentie van een ontwormingsmiddel?

Het is cruciaal om de instructies van de fabrikant of dierenarts nauwkeurig te volgen met betrekking tot de dosering, toedieningswijze en frequentie van het ontwormingsmiddel. De timing van ontworming varieert afhankelijk van het gekozen schema en de specifieke behoeften van je hond. Vergeet ook niet het ontvlooien van je hond, en observeer de ontlasting op eventuele wormen.

Hoe kun je zien dat je hond wormen heeft?

Het observeren van symptomen zoals diarree, braken (mogelijk met wormen erin), gewichtsverlies, jeuk, traagheid of juist druk zijn, een doffe vacht, een opgezette buik, hoesten, lusteloosheid of conditieverlies kan wijzen op een worminfectie bij je hond. Het is raadzaam om bij twijfel altijd een dierenarts te raadplegen.

Hoe ontworm je je hond?

Ontworming kan worden gedaan met behulp van ontwormingsmiddelen in de vorm van tabletten, pasta of spot-on behandelingen. Volg de instructies van de fabrikant of dierenarts zorgvuldig op om de juiste dosering en toedieningswijze te waarborgen. Overleg met je dierenarts als je vragen hebt over het ontwormingsproces.

Kan teveel of te vaak ontwormen kwaad?

Het is belangrijk om de aanbevolen dosering en frequentie van ontworming te respecteren. Te veel of te vaak ontwormen kan schadelijk zijn voor de gezondheid van je hond. Overleg altijd met een dierenarts om een geschikt ontwormingsschema op maat van je hond te bepalen.

Hoe snel mogen wormen doodgaan na het toedienen van een ontwormingskuur?

De snelheid waarmee wormen sterven na het toedienen van een ontwormingskuur kan variëren. Sommige ontwormingsmiddelen werken snel en kunnen binnen enkele uren tot enkele dagen wormen doden, terwijl andere middelen mogelijk meer tijd nodig hebben om effectief te zijn. Raadpleeg de productinformatie of je dierenarts voor meer specifieke informatie over het gekozen ontwormingsmiddel.

Kunnen wormen ook vanzelf verdwijnen bij een hond?

In sommige gevallen kunnen worminfecties vanzelf verdwijnen bij honden, maar dit is niet altijd het geval. Het is niet verstandig om te vertrouwen op natuurlijke genezing, aangezien onbehandelde worminfecties ernstige gezondheidsrisico's met zich kunnen meebrengen. Het is raadzaam om je hond regelmatig te ontwormen en indien nodig een dierenarts te raadplegen.

Kan een hond ziek worden van ontworming?

In de meeste gevallen is ontworming veilig voor honden, maar er kunnen individuele verschillen zijn. Bij gevoelige honden kunnen er bijwerkingen optreden, zoals diarree, braken, lusteloosheid of andere reacties. Als je hond negatieve symptomen vertoont na ontworming, raadpleeg dan een dierenarts voor advies.

Wanneer moet je naar een dierenarts?

Het is raadzaam om contact op te nemen met een dierenarts als je hond symptomen vertoont die wijzen op worminfectie, als je twijfelt over de beste ontwormingsmethode voor je hond, als je vragen hebt over mogelijke bijwerkingen of als je algemene gezondheidszorgen hebt. Een dierenarts kan je het beste advies geven en een geschikte behandeling aanbevelen.

Conclusie: Het ontwormen van je hond is van vitaal belang om worminfecties te voorkomen en de gezondheid van je huisdier te waarborgen. Door op tijd te ontwormen, regelmatig de ontlasting te controleren en indien nodig een dierenarts te raadplegen, kun je ervoor zorgen dat je hond gezond en gelukkig blijft. Vergeet niet dat preventieve maatregelen en goede hygiëne eveneens belangrijk zijn om worminfecties te voorkomen. Een andere website waarover je veel informatie kan vinden over ziektes bij huisdieren is LICG over het houden van huisdieren

Veelgestelde vragen

Vraag 1: Hoe vaak moet ik mijn hond ontwormen?

Antwoord: De frequentie van ontworming hangt af van verschillende factoren, waaronder de leeftijd, levensstijl en gezondheid van je hond. Over het algemeen wordt aanbevolen om volwassen honden minstens twee keer per jaar te ontwormen. Pups moeten vaker worden ontwormd, volgens een schema dat begint op 2 weken leeftijd en elke 2-4 weken wordt herhaald tot ze 12 weken oud zijn. Raadpleeg je dierenarts voor een specifiek ontwormingsschema op maat van je hond.

Vraag 2: Kan ik mijn hond ontwormen met huismiddeltjes of natuurlijke remedies?

Antwoord: Het wordt afgeraden om te vertrouwen op huismiddeltjes of natuurlijke remedies als enige ontwormingsmethode. Hoewel sommige natuurlijke ingrediënten en kruiden bepaalde antiparasitaire eigenschappen hebben, zijn ze meestal niet effectief genoeg om een volledige worminfectie te behandelen. Het gebruik van erkende ontwormingsmiddelen die specifiek zijn ontwikkeld voor honden is de meest betrouwbare manier om wormen te bestrijden.

Vraag 3: Moet ik al mijn huisdieren tegelijkertijd ontwormen?

Antwoord: Het is meestal raadzaam om alle huisdieren tegelijkertijd te ontwormen, vooral als ze veel tijd samen doorbrengen of als er een risico is op onderlinge besmetting. Wormen kunnen zich snel verspreiden tussen dieren, dus door ze allemaal tegelijk te ontwormen, minimaliseer je het risico op herbesmetting en bescherm je de gezondheid van al je huisdieren.

Vraag 4: Kan ik mijn hond ontwormen als hij/zij zwanger is?

Antwoord: Zwangere honden kunnen wormen doorgeven aan hun pups, dus ontworming is belangrijk. Er zijn echter specifieke ontwormingsmiddelen die veilig zijn voor drachtige honden. Het is van essentieel belang om advies in te winnen bij je dierenarts, die je het meest geschikte ontwormingsmiddel zal aanbevelen en je instructies zal geven over het juiste moment van ontworming tijdens de zwangerschap.

Vraag 5: Zijn er bijwerkingen van ontwormingsmiddelen voor honden?

Antwoord: Over het algemeen zijn erkende ontwormingsmiddelen veilig voor honden en veroorzaken ze zelden ernstige bijwerkingen. Sommige honden kunnen echter milde bijwerkingen ervaren, zoals kortdurende maagklachten of diarree. Als je hond ongebruikelijke symptomen vertoont na ontworming, raadpleeg dan je dierenarts. Het is belangrijk om de aanbevolen doseringen strikt te volgen en geen ontwormingsmiddelen voor andere diersoorten aan je hond te geven.

Vraag 6: Hoe kan ik zien of mijn hond wormen heeft?

Antwoord: Er zijn verschillende symptomen die kunnen wijzen op een worminfectie bij honden. Deze omvatten diarree (mogelijk met wormen erin), braken, gewichtsverlies, een opgezette buik, verminderde eetlust, lusteloosheid en huidklachten zoals jeuk. Sommige wormen zijn ook zichtbaar in de ontlasting. Als je vermoedt dat je hond wormen heeft, raadpleeg dan je dierenarts voor een juiste diagnose.

Vraag 7: Moet ik mijn hond ontwormen als ik hem/haar regelmatig ontvlooi?

Antwoord: Hoewel regelmatige vlooienbehandeling belangrijk is, biedt dit geen volledige bescherming tegen wormen. Vlooien kunnen wormeieren met zich meedragen, en als je hond besmette vlooien inslikt tijdens het verzorgen, kan dit leiden tot een worminfectie. Daarom is het essentieel om je hond regelmatig te ontwormen, zelfs als je hem/haar ontvlooit.

Vraag 8: Wanneer moet ik naar een dierenarts voor ontworming?

Antwoord: Je moet een dierenarts raadplegen voor advies over ontworming als je hond symptomen vertoont die wijzen op een worminfectie, zoals diarree met bloed, gewichtsverlies, braken met wormen erin, ernstige lusteloosheid of andere zorgwekkende symptomen. Een dierenarts kan de juiste diagnose stellen, het meest geschikte ontwormingsmiddel voorschrijven en verdere begeleiding geven voor de gezondheid van je hond.

Vraag 9. wat voor soort manieren zijn er om honden te ontwormen en wat vinden ze het prettigst?

Er zijn verschillende manieren om honden te ontwormen, en de voorkeur kan variëren afhankelijk van de hond en zijn gedrag. Hier zijn enkele veelgebruikte methoden:

 1. Ontwormingstabletten: Dit zijn tabletten die speciaal zijn ontworpen om worminfecties bij honden te behandelen. Ze worden meestal oraal toegediend, waarbij je de tablet direct in de bek van de hond plaatst of vermengt met voedsel. Sommige ontwormingstabletten hebben een smakelijke coating, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor honden.

 2. Kauwtabletten: Deze variant van ontwormingsmiddelen is ontworpen als een traktatie voor honden. Ze hebben een aantrekkelijke smaak en textuur, waardoor veel honden ze graag opeten. Kauwtabletten kunnen ook worden gegeven als beloning tijdens het trainen, waardoor het ontwormingsproces aangenamer wordt.

 3. Pasta: Wormpasta is een andere optie voor het ontwormen van honden. De pasta wordt meestal achter op de tong van de hond gespoten met behulp van een spuit of vermengd met voedsel. Sommige pasta's hebben een smakelijke smaak, wat de acceptatie ervan door de hond kan vergemakkelijken.

 4. Injectie: In sommige gevallen kan een dierenarts ervoor kiezen om een ontwormingsmiddel via een injectie toe te dienen. Dit kan handig zijn als de hond moeite heeft met het innemen van orale medicatie. Het is echter belangrijk op te merken dat dit een procedure is die alleen door een dierenarts wordt uitgevoerd.

De voorkeur van een hond kan variëren, en sommige honden kunnen bepaalde methoden prettiger vinden dan andere. Het is belangrijk om te weten dat ontworming noodzakelijk is voor de gezondheid van je hond, dus het is het beste om een methode te kiezen die het beste past bij de behoeften en het gedrag van je hond. Als je twijfelt, kun je altijd overleggen met je dierenarts om de meest geschikte ontwormingsmethode voor jouw hond te bepalen.

Onze favoriet

Het beste middel voor ontwormen in 2024: Panacur Ontworming Tabletten. Geschikt voor honden, katten, puppies en kittens. Bevat fenbendazol en werkt tegen veelvoorkomende wormen en giardia. Eenvoudig in te dienen en geschikt voor alle levensfasen. Verkruimelbaar. Op basis van fenbendazol.

Beste prijs op BOL.com