Het beste Selective Konijnenvoer van 2024

Selective Konijnenvoer is speciaal samengesteld voer dat voldoet aan de voedingsbehoeften van konijnen. Het biedt een uitgebalanceerde mix van voedingsstoffen, waaronder vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen, om de gezondheid en het welzijn van konijnen te bevorderen.

Er zijn verschillende soorten Selective Konijnenvoer beschikbaar, zoals varianten met Timothy hooi, luzerne, groenten of kruiden. Deze voedingsmiddelen bieden variatie in smaak en textuur, en kunnen helpen bij de natuurlijke slijtage van de tanden van konijnen.

Bij het kiezen van Selective Konijnenvoer is het belangrijk om op verschillende zaken te letten. Controleer de voedingswaarde en zorg ervoor dat het voer een hoog vezelgehalte bevat (minimaal 18-20%). Kies voor natuurlijke ingrediënten zonder kunstmatige toevoegingen. Let ook op of het voer geschikt is voor alle levensfasen van konijnen.

Wat maakt Selective Konijnenvoer anders dan gewoon konijnenvoer?

Selective Konijnenvoer is speciaal samengesteld om te voldoen aan de specifieke voedingsbehoeften van konijnen. Het bevat een uitgebalanceerde mix van voedingsstoffen en vezels, die essentieel zijn voor een gezonde spijsvertering en tandgezondheid.

Kan ik Selective Konijnenvoer combineren met andere voeding voor mijn konijn?

Het is over het algemeen aan te raden om het dieet van je konijn consistent te houden. Het combineren van verschillende voeders kan leiden tot selectief eten en het negeren van belangrijke voedingsstoffen. Als je wilt overschakelen naar Selective Konijnenvoer, doe dit dan geleidelijk door het oude voer te mengen met het nieuwe over een periode van 7-10 dagen.

Onze favoriet

Hopper Selective Plus Konijnenvoer: een evenwichtige voeding voor alle konijnenrassen. Voorkomt selectief eten, bevordert de spijsvertering en ondersteunt tandgezondheid. Hoog vezelgehalte, geen toegevoegde suikers. Met luzerne en lijnzaad voor een gezonde huid en vacht. Gemaakt in Nederland, GMP+ voedselveiligheid keurmerk. Beschikbaar in 30-70 gram porties.

 • Voedingswaarde
 • Natuurlijke ingrediënten
 • Vezelgehalte

2e beste keuze

Selective Naturals Grain Free van Supreme: volledig voer voor konijnen zonder mais en tarwe. Voldoet aan alle voedingsbehoeften, hoog vezelgehalte en vrij van suikers. Met lijnzaad voor een gezonde huid en vacht. Geen toegevoegde suikers en kleurstoffen. Samengesteld met timothy hooi, erwten en bruin lijnzaad.

 • Voedingswaarde
 • Natuurlijke ingrediënten
 • Vezelgehalte

3e beste keuze

Supreme Science Selective Rabbit Konijnenvoer: complete en evenwichtige voeding voor konijnen van 4 maanden en ouder. Voorkomt selectief eten en bevat anijs en fenegriek voor extra smaak. Speciaal voor actieve volwassen konijnen, met verbeterde spijsvertering en optimaal vezelgehalte. Geen toegevoegde suikers.

 • Voedingswaarde
 • Natuurlijke ingrediënten
 • Vezelgehalte

Op deze pagina:

Waar zijn de door ons geselecteerde Selective Konijnenvoer op getest?

Bij het selecteren van ons konijnenvoer hebben wij geselecteerd op verschillende criteria om ervoor te zorgen dat we alleen de beste opties aanbieden. Hier zijn de belangrijkste criteria waarop wij onze Selective Konijnenvoer hebben beoordeeld:

 1. Voedingswaarde: Ons geselecteerde konijnenvoer is zorgvuldig geanalyseerd op de voedingswaarde. We hebben ervoor gezorgd dat het voer een uitgebalanceerde mix van voedingsstoffen bevat, zoals eiwitten, vitaminen en mineralen, om te voldoen aan de specifieke behoeften van konijnen.

 2. Vezelgehalte: Vezels zijn essentieel voor de spijsvertering en het welzijn van konijnen. We hebben ervoor gezorgd dat ons geselecteerde konijnenvoer een hoog vezelgehalte heeft, ten minste 18-20%, om een gezonde darmfunctie te ondersteunen.

 3. Natuurlijke ingrediënten: Wij hechten veel waarde aan de kwaliteit van de ingrediënten. Ons geselecteerde konijnenvoer bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten, zonder kunstmatige toevoegingen, conserveringsmiddelen of kleurstoffen. Dit zorgt voor een gezond en natuurlijk dieet voor jouw konijnen.

Door deze criteria zorgvuldig te testen, kunnen we garanderen dat ons geselecteerde Selective Konijnenvoer van hoge kwaliteit is en voldoet aan de behoeften van jouw geliefde konijnen.

#1
Hopper Selective Konijnenvoer - 2 x 10 kg

Hopper Selective Plus Konijnenvoer is een aanvullende, evenwichtige voeding geschikt voor alle konijnenrassen, inclusief dwerg en reuze konijnen. Het voorkomt selectief eten, verbetert de spijsvertering en bevat een hoog vezelgehalte van 24%. Met luzerne, bekend om zijn kwaliteit vezels en eiwitten, en zonder toegevoegde suikers om overgewicht te voorkomen.

Lijnzaad zorgt voor een gezonde huid en vacht, terwijl het ook goed is voor de tanden van het konijn. De ingrediënten zijn onder andere luzerne, sojahullen, tarwe, zonnebloemolie en lijnzaad. Geef uw konijn altijd vers water en hooi. Afhankelijk van de grootte van uw konijn, voer dagelijks tussen de 30 en 70 gram Hopper Selective Plus. Dit hoogwaardige product wordt in Nederland gemaakt en draagt het GMP+ voedselveiligheid keurmerk.

 • Voedingswaarde
 • Natuurlijke ingrediënten
 • Vezelgehalte
Beste prijs op BOL.com

#2
Supreme Science Selective Rabbit Graanvrij - Konijnenvoer - 3 x 1.5 kg

Selective Naturals Grain Free van Supreme is een volledig voer dat speciaal is ontwikkeld voor konijnen. Vrij van mais en tarwe, voldoet het aan alle voedingsbehoeften van je konijn. Met een hoog vezelgehalte en zonder toegevoegde suikers, is het een gezonde keuze. Het bevat ook lijnzaad, dat bijdraagt aan een gezonde huid en vacht.

Bovendien is het vrij van kleurstoffen. De samenstelling bestaat uit hoogwaardige ingrediënten zoals timothy hooi, sojabonendoppen, erwtenbloem, erwtenvlokken, sojaschrootmeel en bruin lijnzaad. Met toevoegingen zoals calciumcarbonaat, gehydroliseerde gist en Yucca extract, is dit voer een uitstekende keuze voor het welzijn van je konijn.

 • Voedingswaarde
 • Natuurlijke ingrediënten
 • Vezelgehalte
Beste prijs op BOL.com

#3
Supreme Science Selective Rabbit 4plus - Konijnenvoer - 10 kg

Supreme Science Selective Rabbit Konijnenvoer Mature 10 kg is de ideale voeding voor konijnen van 4 maanden en ouder. Dit voer voorkomt selectief eten, een veelvoorkomend probleem bij konijnen. Met toevoegingen van anijs en fenegriek wordt het extra smakelijk voor jouw konijn.

Het is speciaal ontwikkeld voor actieve volwassen konijnen van elk ras, inclusief dwergkonijnen. Het optimaliseert de spijsvertering en draagt bij aan gebitsslijtage dankzij het vezelgehalte. Met een hoog vezelgehalte van 25% en de toevoeging van lijnzaad, is het voer vrij van toegevoegde suikers om overgewicht te voorkomen. Geef jouw konijn een complete en evenwichtige voeding met Supreme Science Selective Rabbit Konijnenvoer Mature 10 kg.

 • Voedingswaarde
 • Natuurlijke ingrediënten
 • Vezelgehalte
Beste prijs op BOL.com

#4
4x Supreme Science Selective Rabbit Konijnenvoer Mature 1,5 kg

Ontdek Supreme Science Selective Rabbit 4+, de perfecte voeding voor jouw konijn ouder dan 4 jaar. Deze complete voeding, geschikt voor alle rassen, is met zorg samengesteld om aan de specifieke behoeften van oudere konijnen te voldoen. Dankzij zorgvuldig geselecteerde kruiden wordt het antioxidanten niveau verhoogd, wat bijdraagt aan hun vitaliteit. Het hoge vezelgehalte van 22% zorgt voor een gezonde spijsvertering, terwijl het lage suiker- en eiwitgehalte overgewicht bij minder actieve konijnen helpt voorkomen.

De uniforme brokken voorkomen selectief eten, waardoor je konijn alle essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt. Met extra toegevoegde vitamine C, timothy hooi, tijm en lijnzaad, een uitstekende bron van Omega 3 & 6, wordt de eetlust gestimuleerd en de algehele gezondheid bevorderd. Bovendien dragen de antioxidantenrijke kruiden bij aan het welzijn van jouw konijn. Geef je geliefde konijn de beste zorg met Supreme Science Selective Rabbit 4+.

 • Voedingswaarde
 • Natuurlijke ingrediënten
 • Vezelgehalte
Beste prijs op BOL.com

#5
3x3,5 kg Hopper selective konijnenvoer

De voordelen van HOPPER SELECTIVE konijnenvoer, een evenwichtig voer dat geschikt is voor alle konijnenrassen, inclusief dwerg- en reuzenkonijnen.

 1. Voorkom selectief eten: HOPPER SELECTIVE helpt bij het tegengaan van selectief eten, een veelvoorkomend probleem bij konijnen.

 2. Verbeter de spijsvertering: Dit voer ondersteunt een gezonde spijsvertering, wat essentieel is voor het welzijn van jouw konijn.

 3. Hoog vezelgehalte: Met een vezelgehalte van 24% draagt HOPPER SELECTIVE bij aan een goede darmgezondheid en een optimale darmwerking.

 4. Luzerne voor kwaliteitsvezels en eiwitten: Het voer bevat luzerne, een ingrediënt dat bekend staat om zijn hoogwaardige vezels en eiwitten.

 5. Zonder toegevoegde suikers: Om overgewicht te voorkomen, is HOPPER SELECTIVE vrij van toegevoegde suikers.

 6. Lijnzaad als bron van essentiële vetzuren: Het voer bevat lijnzaad, dat rijk is aan omega-3 en omega-6 vetzuren, belangrijk voor een gezonde vacht en huid.

 • Voedingswaarde
 • Natuurlijke ingrediënten
 • Vezelgehalte
Beste prijs op BOL.com

Selective Konijnenvoer is speciaal samengesteld voer dat voldoet aan de voedingsbehoeften van konijnen. Het biedt een uitgebalanceerde mix van voedingsstoffen, waaronder vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen, om de gezondheid en het welzijn van konijnen te bevorderen.

Koop ik het beste Selective konijnenvoer in 10 kg, -10 kg of 3 kg?

De keuze tussen Selective konijnenvoer in verschillende gewichten hangt af van de behoeften en grootte van jouw konijnen. Een 10 kg verpakking is ideaal voor eigenaren met meerdere konijnen of voor diegenen die een voorraad willen aanleggen. Een -10 kg verpakking kan handig zijn voor eenmalig gebruik of om het voer uit te proberen. Een 3 kg verpakking is geschikt voor kleinere huishoudens of konijnen die minder voer nodig hebben.

Wat is het verschil tussen Selective junior konijnenvoer en Selective adult?

Selective junior konijnenvoer is speciaal ontwikkeld voor jonge konijnen tot de leeftijd van 20 weken. Het bevat extra voedingsstoffen en een aangepaste samenstelling om te voldoen aan de groei- en ontwikkelingsbehoeften van jonge konijnen. Selective adult konijnenvoer is bedoeld voor volwassen konijnen vanaf 20 weken. Het biedt een gebalanceerde voeding die afgestemd is op de behoeften van volwassen konijnen.

Wat is het verschil tussen Selective Hopper en Selective Supreme?

Selective Hopper en Selective Supreme zijn verschillende productlijnen binnen het Selective konijnenvoer assortiment. Het verschil zit voornamelijk in de samenstelling en variatie van ingrediënten. Selective Hopper is samengesteld met Timothy hooi als hoofdingrediënt en bevat ook kruiden, groenten en andere voedingsrijke ingrediënten. Selective Supreme richt zich op een gevarieerd dieet met verschillende smaken en texturen, waaronder groenten, fruit en kruiden.

Wat is Science Selective konijnenvoer?

Science Selective konijnenvoer is een merk van Selective dat zich richt op wetenschappelijk ontwikkelde voeding voor konijnen. Het biedt een geavanceerde formule die voldoet aan de specifieke behoeften van konijnen op basis van uitgebreid onderzoek en voedingsdeskundigheid. Science Selective konijnenvoer is ontworpen om een optimale gezondheid en welzijn van konijnen te ondersteunen.

Welk Selective konijnenvoer is graanvrij en waarom zou ik die kopen?

Selective konijnenvoer heeft een graanvrije variant, zoals Selective Grain-Free konijnenvoer. Dit voer is vrij van granen zoals tarwe, gerst of maïs. Het kan een goede keuze zijn als jouw konijn een gevoeligheid heeft voor granen of als je de voorkeur geeft aan een graanvrij dieet. Het graanvrije voer behoudt nog steeds de essentiële voedingsstoffen en vezels die nodig zijn voor een gezonde voeding van konijnen.

Hoe merk je het wanneer als een konijn een gevoeligheid heeft voor granen?

Wanneer een konijn een gevoeligheid heeft voor granen, kunnen verschillende symptomen optreden. Hier zijn enkele tekenen die kunnen wijzen op een gevoeligheid voor granen bij konijnen:

 1. Spijsverteringsproblemen: Konijnen met een graanintolerantie kunnen last hebben van spijsverteringsproblemen, zoals diarree, winderigheid, buikpijn of een opgeblazen gevoel.

 2. Huidproblemen: Een konijn met een graanallergie kan huidproblemen ontwikkelen, zoals jeuk, roodheid, irritatie of zelfs huiduitslag.

 3. Veranderingen in ontlasting: Granen kunnen de consistentie en frequentie van de ontlasting beïnvloeden. Konijnen met een graanintolerantie kunnen last hebben van zachte ontlasting of zelfs diarree.

 4. Gewichtsveranderingen: Een konijn met een graanallergie kan gewichtsverlies of gewichtsschommelingen ervaren, mogelijk als gevolg van een verminderde eetlust of problemen met de opname van voedingsstoffen.

Het is belangrijk op te merken dat deze symptomen ook kunnen worden veroorzaakt door andere gezondheidsproblemen. Als je vermoedt dat je konijn een gevoeligheid voor granen heeft, is het raadzaam om contact op te nemen met een dierenarts voor een juiste diagnose en passend advies.

Veelgestelde vragen

Wat maakt Selective Konijnenvoer anders dan gewoon konijnenvoer?

Selective Konijnenvoer onderscheidt zich door zijn speciale samenstelling die is afgestemd op de voedingsbehoeften van konijnen. Het bevat een uitgebalanceerde mix van voedingsstoffen, waaronder vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen. Het hoge vezelgehalte in Selective Konijnenvoer is essentieel voor een gezonde spijsvertering en tandgezondheid van konijnen.

Kan ik Selective Konijnenvoer combineren met andere voeding voor mijn konijn?

Het wordt over het algemeen aanbevolen om het dieet van je konijn consistent te houden. Het combineren van verschillende voeders kan leiden tot selectief eten en het negeren van belangrijke voedingsstoffen. Als je wilt overschakelen naar Selective Konijnenvoer, doe dit dan geleidelijk door het oude voer te mengen met het nieuwe voer over een periode van 7-10 dagen. Raadpleeg een dierenarts voor specifiek advies op basis van de behoeften van jouw konijn.

Hoeveel Selective Konijnenvoer moet ik mijn konijn geven?

De hoeveelheid Selective Konijnenvoer die je jouw konijn moet geven, hangt af van verschillende factoren, zoals het gewicht, de leeftijd, het activiteitenniveau en de gezondheidstoestand van jouw konijn. Het is belangrijk om de voedingsbehoeften van jouw konijn in de gaten te houden en de portiegrootte dienovereenkomstig aan te passen.

Over het algemeen wordt aanbevolen om konijnen onbeperkt toegang te geven tot hooi, aangezien vezels essentieel zijn voor hun spijsvertering en tandgezondheid. Selective Konijnenvoer kan dienen als aanvulling op het hooi.

Als algemene richtlijn kun je uitgaan van het volgende:

 • Volwassen konijnen: Geef ongeveer 25-30 gram Selective Konijnenvoer per kilogram lichaamsgewicht per dag. Dit kan worden verdeeld over meerdere maaltijden.

 • Jonge konijnen (tot 20 weken): Geef ongeveer 50-75 gram Selective Junior Konijnenvoer per kilogram lichaamsgewicht per dag. Dit kan ook verdeeld worden over meerdere maaltijden.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat dit slechts richtlijnen zijn. Elk konijn is uniek, en het is raadzaam om de voedingsbehoeften van jouw konijn te bespreken met een dierenarts. Zij kunnen specifiek advies geven op basis van de individuele behoeften en gezondheid van jouw konijn.

Welk type Selective Konijnenvoer is het beste voor mijn konijn?

Het beste type Selective Konijnenvoer voor jouw konijn hangt af van verschillende factoren, zoals de leeftijd, de gezondheidstoestand en eventuele speciale dieetbehoeften van jouw konijn. Selective biedt verschillende varianten, zoals Selective Junior voor jonge konijnen, Selective Adult voor volwassen konijnen, en zelfs graanvrije opties. Raadpleeg een dierenarts voor advies op maat voor jouw konijn.

Hoe stap je over op nieuw konijnenvoer?

Het overstappen op nieuw konijnenvoer kan het beste geleidelijk gebeuren om spijsverteringsproblemen bij je konijn te voorkomen. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen:

 1. Onderzoek en vergelijk: Doe wat onderzoek naar verschillende merken en soorten konijnenvoer om een geschikte optie te vinden die voldoet aan de voedingsbehoeften van je konijn. Let op de ingrediënten en zorg ervoor dat het voer van goede kwaliteit is.

 2. Mengen: Begin met het mengen van het nieuwe voer met het oude voer van je konijn. Begin met een kleine hoeveelheid nieuw voer en verhoog geleidelijk de verhouding in de komende dagen.

 3. Verhouding aanpassen: Gedurende ongeveer één tot twee weken kun je de verhouding van oud naar nieuw voer langzaam veranderen. Verhoog bijvoorbeeld elke dag de hoeveelheid nieuw voer met ongeveer 25% terwijl je de hoeveelheid oud voer vermindert.

 4. Observeren: Tijdens het overstapproces is het belangrijk om de reactie van je konijn te observeren. Let op eventuele veranderingen in eetlust, spijsverteringsproblemen of andere ongewone symptomen. Als je problemen opmerkt, kun je het overstappen langzamer laten verlopen.

 5. Volledige overstap: Na ongeveer één tot twee weken zou je konijn volledig overgezet moeten zijn op het nieuwe voer. Zorg ervoor dat je oude voer volledig is uitgefaseerd.

Het is altijd goed om met een dierenarts te overleggen voordat je overstapt op nieuw konijnenvoer. Ze kunnen je specifiek advies geven op basis van de individuele behoeften en gezondheid van je konijn.

Onze favoriet

Hopper Selective Plus Konijnenvoer: een evenwichtige voeding voor alle konijnenrassen. Voorkomt selectief eten, bevordert de spijsvertering en ondersteunt tandgezondheid. Hoog vezelgehalte, geen toegevoegde suikers. Met luzerne en lijnzaad voor een gezonde huid en vacht. Gemaakt in Nederland, GMP+ voedselveiligheid keurmerk. Beschikbaar in 30-70 gram porties.

Beste prijs op BOL.com