De beste Nachthokken voor Konijnen van 2024

Een nachthok voor konijnen is een speciaal ontworpen onderkomen waar jouw harige vrienden 's nachts kunnen rusten en zich veilig kunnen voelen. Het is een essentieel onderdeel van hun leefomgeving, waar ze bescherming vinden tegen weersinvloeden en mogelijke gevaren.

Er zijn verschillende soorten nachthokken voor konijnen beschikbaar, waaronder houten hokken, kunststof hokken en buitenrennen met een geïntegreerd slaapgedeelte. De keuze hangt af van de behoeften van jouw konijnen en de beschikbare ruimte in jouw tuin of woning.

Bij het kopen van een nachthok voor konijnen is het belangrijk om te letten op de afmetingen, zodat er voldoende ruimte is voor de konijnen om te bewegen en comfortabel te liggen. Ook is ventilatie cruciaal voor een gezonde leefomgeving. Controleer of het hok voldoende ventilatieopeningen heeft om frisse lucht te garanderen.

Wat moet er in het nachthok van een konijn

In het nachthok moeten zachte materialen liggen, zoals stro of hooi, waar de konijnen op kunnen rusten.

Welke temperatuur is te koud voor konijnen

De temperatuur in het nachthok moet tussen de 10°C en 20°C liggen; alles onder de 10°C is te koud voor konijnen.

Hoe groot nachthok 2 konijnen?

Een nachthok voor twee konijnen moet minimaal vier keer zo groot zijn als de totale lengte van beide konijnen om voldoende ruimte te bieden voor hun welzijn. Bij onze selectie van de beste nachthokken hebben we zorgvuldig rekening gehouden met al deze aspecten, zodat jouw konijnen kunnen genieten van het meest geschikte onderkomen dat zowel comfortabel als veilig is (zie hieronder).

Onze favoriet

Geniet binnen 6 werkdagen van dit ruime, onderhoudsvrije nachthok voor konijnen. Hoogwaardig geïmpregneerd hout zorgt voor een levensduur van 10-15 jaar. Gratis thuisbezorgd en compleet gemonteerd. Maatwerk mogelijk. Ontworpen door Nederlandse vakmensen. Afmetingen: 215 x 90 x 160 cm.

 • Ruimte
 • Bescherming
 • Ventilatie

2e beste keuze

Ontdek ons ruime buitenhok voor knaagdieren van hout (42 x 51 x 43 cm). Ideaal als schuilhuisje voor cavia's of konijnen in een buitenren. Het hok staat op rubber pootjes en wordt geleverd als handig bouwpakket, gemakkelijk te monteren. Bescherm jouw kleine vrienden met dit comfortabele schuilhuisje.

 • Ruimte
 • Bescherming
 • Ventilatie

3e beste keuze

Ontdek nu ons ruime nachthok voor konijnen van hoogwaardig geïmpregneerd hout (afmetingen: 300x90x160 cm). Duurzaam en onderhoudsvrij met een levensduur van 10-15 jaar. Inclusief handige voederbak en gemakkelijk schoon te maken. GRATIS thuisbezorgd, maatwerk mogelijk.

 • Ruimte
 • Bescherming
 • Ventilatie

Op deze pagina:

Waar zijn de door ons geselecteerde Nachthokken op getest?

Bij het selecteren van nachthokken voor jouw konijnen hebben we grondig geselecteerd op verschillende belangrijke criteria om ervoor te zorgen dat jouw harige vrienden het beste onderkomen krijgen. Onze geselecteerde nachthokken zijn zorgvuldig beoordeeld op de volgende aspecten:

 1. Ruimte: Onze nachthokken bieden voldoende ruimte zodat jouw konijnen zich comfortabel kunnen bewegen, zich kunnen uitstrekken en rechtop kunnen staan. We begrijpen dat konijnen behoefte hebben aan bewegingsvrijheid, daarom hebben we hokken geselecteerd die groot genoeg zijn om aan hun natuurlijke gedrag tegemoet te komen.

 2. Bescherming: Veiligheid staat voorop bij het kiezen van onze nachthokken. We hebben alleen hokken opgenomen die stevig en duurzaam zijn, gebouwd met hoogwaardige materialen om jouw konijnen te beschermen tegen weersinvloeden en mogelijke bedreigingen. De nachthokken zijn ontworpen met speciale aandacht voor de afweer van roofdieren en andere gevaren, zodat jouw konijnen zich veilig kunnen voelen in hun onderkomen.

 3. Ventilatie: Een goede luchtcirculatie is cruciaal voor het welzijn van jouw konijnen. Onze geselecteerde nachthokken zijn ontworpen met voldoende ventilatieopeningen om ervoor te zorgen dat er altijd frisse lucht circuleert. Dit helpt bij het verminderen van vocht en geurtjes, en draagt bij aan een gezonde leefomgeving voor jouw konijnen.

Bij de aanschaf van een nachthok voor jouw konijnen kun je erop vertrouwen dat onze selectie aan de hoogste normen voldoet op het gebied van ruimte, bescherming en ventilatie. Jouw konijnen verdienen niets minder dan het beste, en dat is precies wat onze geselecteerde nachthokken bieden!

#1
Konijnenhok Nova - Konijnenren - Konijn - Konijnenren voor buiten - Konijnenhok voor buiten - Nachthok Rechts - hout in stijl

Creëer een comfortabel thuis voor je konijnen met ons ruime nachthok, gemaakt door Nederlandse vakmensen van hoogwaardig geïmpregneerd hout. Duurzaam en onderhoudsvrij, met een levensduur van 10-15 jaar. Het hok heeft een handige voederbak en ruim nachthok waar jouw konijnen tocht en vocht vrij de nacht kunnen doorbrengen.

Met een gemakkelijke toegangsdeur en meerdere deurtjes is het verblijf eenvoudig schoon te maken. Bestel nu en geniet binnen 6 werkdagen gratis van dit prachtige verblijf, compleet gemonteerd bij jou thuis. Maatwerk mogelijk. GRATIS thuis geleverd zonder verzendkosten in Nederland en België.

 • Ruimte
 • Bescherming
 • Ventilatie
Beste prijs op BOL.com

#2
Nachthok schuilhuisje voor cavia's of konijnen.

Geef je konijnen of cavia's een veilige schuilplaats met ons houten buitenhok van 42 x 51 x 43 cm. Ideaal als nachthok in een buitenren. Het hok staat op rubber pootjes en wordt geleverd in een gemakkelijk te monteren bouwpakket.

 • Ruimte
 • Bescherming
 • Ventilatie
Beste prijs op BOL.com

#3
Konijnenhok Romy - Konijnenren - Konijn - Konijnenren voor buiten - Konijnenhok voor buiten - Nachthok Rechts - hout in stijl

Creëer een comfortabel thuis voor je konijnen met ons ruime, hoogwaardige konijnenhok. Het duurzame, onderhoudsvrije houten ontwerp biedt een tocht- en vochtvrij nachthok voor hun welzijn. Geniet van gratis levering binnen 6 werkdagen, compleet gemonteerd door Nederlandse vakmensen. Maatwerk mogelijk.

 • Ruimte
 • Bescherming
 • Ventilatie
Beste prijs op BOL.com

#4
Nachthok voor knaagdieren of kippen - Bouwpakket - Kleur:grijs/wit - Afmetingen: 42x52x48 cm

Verbeter het comfort van uw konijnen- of kippenren met dit ideale nachthok. Plaats het voor de renopening, bevestig het eenvoudig met bijgeleverde haakjes, of binnen de ren (opgepast voor ontsnappingspogingen). Het biedt bescherming, schuilplek en rust. Afmetingen: 42x52x48 cm.

 • Ruimte
 • Bescherming
 • Ventilatie
Beste prijs op BOL.com

#5
Relaxdays klein konijnenhok driehoek - houten buitenhok konijn - konijnenren met nachthok

Creëer de ideale schuilplek voor je cavia's of konijnen met dit compacte, houten konijnenhok. Dankzij de open doorgang bepalen de dieren zelf waar ze willen zitten. Met 2 deuren voor gemakkelijke toegang tot de dieren. Zet het hok buiten of binnen neer. Afmetingen: ca. 41 x 110 x 49 cm. Gewicht: ca. 5,3 kg.

Materiaal: dennenhout, staal, kunststof. Kleur: natuur, zwart. Eenvoudig te verplaatsen. Levering omvat bouwpakket met handleiding en bevestigingsmateriaal. Decoratie niet inbegrepen.

 • Ruimte
 • Bescherming
 • Ventilatie
Beste prijs op BOL.com

Een nachthok voor konijnen is een speciaal ontworpen onderkomen waar jouw harige vrienden 's nachts kunnen rusten en zich veilig kunnen voelen. Het is een essentieel onderdeel van hun leefomgeving, waar ze bescherming vinden tegen weersinvloeden en mogelijke gevaren.

Hoe groot moet een nachthok voor konijnen zijn?

De grootte van een nachthok voor konijnen hangt af van het aantal konijnen dat erin gehuisvest wordt. Als algemene richtlijn moet een nachthok voor twee konijnen minimaal vier keer zo groot zijn als de totale lengte van beide konijnen, zodat er voldoende ruimte is voor beweging en comfort.

Kun je konijnen buiten laten in de nacht?

Ja, konijnen kunnen buiten blijven in de nacht, maar het is belangrijk om te zorgen voor een geschikt nachthok waar ze kunnen schuilen en slapen. Het nachthok moet goed geïsoleerd zijn en bescherming bieden tegen regen, wind en kou.

Kan een konijn in de regen?

Konijnen kunnen meestal wel tegen een beetje regen, maar ze hebben een droge schuilplaats nodig om zich terug te trekken als het te veel regent. Een goed afgesloten nachthok biedt de nodige beschutting.

Hoe bescherm ik mijn konijn tegen de kou?

Om jouw konijn te beschermen tegen de kou, zorg je voor een goed geïsoleerd nachthok en vul je het met voldoende stro of hooi om warmte vast te houden. Plaats het nachthok op een beschutte locatie en vermijd tocht.

Waar slapen konijnen het liefst?

Konijnen zijn van nature prooidieren en geven de voorkeur aan een veilige en beschutte slaapplaats. Ze zullen zich het liefst terugtrekken in een goed afgesloten nachthok waar ze zich veilig voelen.

Moet er een konijnentoilet in een nachthok voor konijnen?

Ja, het is raadzaam om een konijnentoilet in het nachthok te plaatsen. Konijnen zijn van nature schone dieren en zullen het toilet gebruiken om hun behoeften te doen. Dit helpt om het nachthok schoon te houden en de leefomgeving van jouw konijnen hygiënisch te houden.

Hoeveel stro in een nachthok voor konijnen en wat moet er verder nog in?

Vul het nachthok met voldoende stro of hooi om een comfortabel en warm bed voor de konijnen te creëren. Naast het stro of hooi kun je ook wat zachte speeltjes en knaagmateriaal in het nachthok leggen om hun natuurlijke gedrag te stimuleren.

Wat is het verschil tussen een nachthok voor konijnen en een konijnenren?

Een nachthok voor konijnen is een afgesloten en geïsoleerde ruimte waar ze 's nachts kunnen slapen en bescherming vinden tegen weersinvloeden. Een konijnenren daarentegen is een open ruimte waar konijnen overdag kunnen rondlopen en spelen. Een nachthok kan vaak onderdeel zijn van een konijnenren, waarin ze de mogelijkheid hebben om zowel binnen als buiten te bewegen.

Veelgestelde vragen

Kunnen konijnen en kippen samen in 1 hok?

Het is mogelijk om konijnen en kippen samen in een hok te houden, maar het is belangrijk om voorzichtig te zijn en aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Konijnen en kippen hebben verschillende behoeften en kunnen ook verschillende ziekten dragen die schadelijk kunnen zijn voor elkaar.

Enkele overwegingen:

 1. Ruimte: Zorg voor voldoende ruimte, zodat beide dieren genoeg bewegingsvrijheid hebben en elkaar kunnen ontwijken als dat nodig is.

 2. Afscheiding: Als het hok groot genoeg is, kun je overwegen om een afscheiding te plaatsen tussen de konijnen en kippen, zodat ze toch elkaars gezelschap kunnen hebben zonder direct contact.

 3. Nestgelegenheden: Konijnen hebben vaak een plek nodig om zich terug te trekken en te rusten, terwijl kippen behoefte hebben aan nestkasten om eieren te leggen. Zorg voor geschikte plekken voor beide.

 4. Voeding: Konijnen en kippen hebben verschillende voedingsbehoeften. Zorg ervoor dat ze de juiste voeding krijgen en elkaar niet het voedsel van de ander kunnen bereiken.

 5. Toezicht: Houd de dieren in het begin goed in de gaten en let op eventueel agressief gedrag. Als ze niet goed met elkaar omgaan, is het beter om ze te scheiden.

 6. Parasieten en ziektes: Konijnen en kippen kunnen parasieten en ziekten met zich meedragen die schadelijk kunnen zijn voor het andere dier. Houd hun gezondheid goed in de gaten en laat ze regelmatig controleren door een dierenarts.

In het algemeen is het beter om konijnen en kippen gescheiden te houden om mogelijke problemen te voorkomen. Als je besluit om ze samen te houden, zorg er dan voor dat je goed geïnformeerd bent over de behoeften van beide dieren en dat je de nodige voorzorgsmaatregelen neemt om hun welzijn te waarborgen.

Welke 2 konijnen kunnen bij elkaar?

Het koppelen van konijnen is een belangrijk proces dat zorgvuldig moet worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de konijnen goed met elkaar overweg kunnen en een harmonieus leven leiden. Over het algemeen kunnen konijnen het beste worden gekoppeld aan een partner van het tegenovergestelde geslacht, tenzij beide konijnen gecastreerd zijn.

De meest geschikte combinaties zijn:

 1. Een gecastreerde ram (mannelijk konijn) met een gesteriliseerde voedster (vrouwelijk konijn). Dit is vaak de beste combinatie voor harmonie tussen de konijnen, omdat voedsters over het algemeen minder territoriaal en agressief zijn.

 2. Een gecastreerde ram met een andere gecastreerde ram. Twee gecastreerde mannetjes kunnen vaak goed samenleven, vooral als ze van jongs af aan bij elkaar worden gebracht.

Het is over het algemeen niet aan te raden om twee voedsters bij elkaar te zetten, omdat vrouwelijke konijnen vaak territoriaal en agressief kunnen zijn naar elkaar.

Bij het koppelen van konijnen is het essentieel om het introduceren geleidelijk aan te doen en in een neutrale omgeving waar beide konijnen zich niet bedreigd voelen. Houd het koppelingsproces goed in de gaten en let op tekenen van agressie of onverenigbaarheid. Soms kan het enige tijd duren voordat konijnen aan elkaar wennen en een band vormen.

Als je niet zeker bent over het koppelen van je konijnen, is het raadzaam om advies in te winnen bij een ervaren konijnendeskundige of een dierenarts met expertise in konijnen. Het welzijn van de dieren staat voorop, dus zorg ervoor dat je de juiste beslissing neemt om hun geluk en gezondheid te waarborgen.

Wat is het beste formaat nachthok voor mijn konijn(en)?

Het beste formaat nachthok voor jouw konijn(en) hangt af van het aantal konijnen en hun grootte. Over het algemeen wordt geadviseerd dat het nachthok minimaal vier keer de lengte van het grootste konijn moet hebben, gemeten van kop tot staart, en dat het breed genoeg moet zijn zodat de konijnen zich comfortabel kunnen omdraaien en liggen.

Voor een enkel klein konijn zou een nachthok van ongeveer 60 x 60 cm voldoende kunnen zijn. Voor twee konijnen is een nachthok van minimaal 120 x 60 cm aan te raden. Als je meerdere konijnen hebt, moet je de afmetingen dienovereenkomstig vergroten.

Naast de lengte en breedte is de hoogte van het nachthok ook belangrijk. Zorg ervoor dat het nachthok hoog genoeg is, zodat de konijnen rechtop kunnen staan zonder hun oren te buigen.

Het is echter altijd het beste om het nachthok zo ruim mogelijk te maken, zodat de konijnen voldoende bewegingsvrijheid en comfort hebben. Ze hebben graag een plek waar ze zich veilig en geborgen voelen, vooral tijdens de nacht en ongunstige weersomstandigheden.

Moet een nachthok voor konijnen geïsoleerd zijn?

Een nachthok voor konijnen hoeft niet per se geïsoleerd te zijn, maar het kan wel voordelen bieden, vooral als het konijnenhok zich buiten bevindt of in een regio met extreme weersomstandigheden. Hier zijn enkele overwegingen:

 1. Klimaat: Als het in jouw omgeving vaak erg koud wordt in de winter, kan isolatie helpen om het nachthok warm te houden en de konijnen te beschermen tegen kou en tocht.

 2. Warmte in de zomer: Isolatie kan ook helpen om het nachthok koeler te houden tijdens hete zomers, wat comfortabel is voor de konijnen.

 3. Bescherming tegen vocht: Een geïsoleerd nachthok kan ook voorkomen dat vocht en regen binnendringen, waardoor de leefomstandigheden voor de konijnen worden verbeterd.

 4. Energie-efficiëntie: Isolatie kan de energie-efficiëntie van het nachthok verbeteren, omdat het de temperatuur beter op peil kan houden zonder dat je verwarmings- of koelsystemen hoeft te gebruiken.

Als je besluit om het nachthok te isoleren, gebruik dan materialen die veilig zijn voor konijnen, zoals isolatieschuim zonder schadelijke chemicaliën. Zorg er ook voor dat het nachthok goed geventileerd blijft, zodat er voldoende frisse lucht circuleert.

Houd er rekening mee dat konijnen sociale dieren zijn en dat het nachthok groot genoeg moet zijn om aan hun behoeften te voldoen, ongeacht of het geïsoleerd is of niet. Het moet schoon, droog, goed geventileerd en voorzien zijn van voldoende stro voor comfort.

Moet een nachthok voor konijnen een ren hebben?

Een nachthok voor konijnen hoeft niet per se een ren te hebben, maar het is wel sterk aan te raden om een aparte buitenren of een ruime leefruimte naast het nachthok te voorzien. Konijnen hebben van nature veel beweging nodig en het bieden van een ren geeft ze de mogelijkheid om vrij rond te rennen, te springen en te spelen, wat essentieel is voor hun gezondheid en welzijn.

Het nachthok zelf dient voornamelijk als een veilige slaap- en schuilplaats voor de konijnen, waar ze zich kunnen terugtrekken voor rust en bescherming tegen slecht weer, roofdieren of andere gevaren. Een goed nachthok moet ruim genoeg zijn zodat de konijnen comfortabel rechtop kunnen staan, zich kunnen omdraaien en zich kunnen uitstrekken.

Ideaal gezien heeft de ren een directe verbinding met het nachthok, zodat de konijnen zelf kunnen kiezen of ze binnen in het nachthok willen zijn of buiten in de ren willen spelen. Dit geeft hen de vrijheid om hun omgeving te verkennen en te genieten van natuurlijk gedrag.

Het is belangrijk om te onthouden dat konijnen sociale dieren zijn en het liefst niet alleen gehouden moeten worden. Als je meerdere konijnen hebt, zorg er dan voor dat de leefruimte, zowel het nachthok als de ren, voldoende groot is om aan de behoeften van alle konijnen te voldoen. Regelmatig los laten lopen in een veilige, afgebakende ruimte buiten het hok en de ren wordt ook sterk aanbevolen om hun welzijn te bevorderen.

Onze favoriet

Geniet binnen 6 werkdagen van dit ruime, onderhoudsvrije nachthok voor konijnen. Hoogwaardig geïmpregneerd hout zorgt voor een levensduur van 10-15 jaar. Gratis thuisbezorgd en compleet gemonteerd. Maatwerk mogelijk. Ontworpen door Nederlandse vakmensen. Afmetingen: 215 x 90 x 160 cm.

Beste prijs op BOL.com