De beste buitenhokken voor konijnen van 2024

Ben je op zoek naar het perfecte buitenhok voor je konijn, maar weet je niet waar te beginnen? Het is een feit dat konijnen zich gelukkiger en gezonder voelen als ze in een buitenhok leven.

In deze blog vind je tips, adviezen en aanbevelingen om het beste buitenhok voor jouw konijn te kiezen. Duik erin en ontdek de wereld van de buitenhokken voor konijnen!

Verschillende soorten buitenhokken voor konijnen

Er zijn talloze soorten buitenhokken voor konijnen, elk met hun unieke kenmerken en voordelen.

 1. Het eerste type is het standaard buitenkonijnenhok. Dit is een eenvoudig, stevig houten of kunststof hok dat is ontworpen om je konijn buiten te huisvesten. Een groot buitenhok voor konijnen biedt meer bewegingsruimte en wordt vaak gekozen voor grotere konijnenrassen of meerdere konijnen.
 2. Het tweede type buitenhok is het konijnenhok met konijnenren. Deze hokken hebben een ingebouwde ren waar je konijn kan rondrennen en spelen, wat bijdraagt aan hun fysieke welzijn. De konijnenhokken met konijnenren komen in verschillende vormen en maten; sommige zijn vrijstaand terwijl anderen kunnen worden bevestigd aan een bestaand hok.
 3. Een ander soort buitenhok is het verhoogde buitenkonijnenhok. Deze hokken zijn boven de grond geplaatst, wat helpt om je konijn te beschermen tegen roofdieren en koude weersomstandigheden. Deze zijn vooral handig in de wintermaanden, waar het weer onvoorspelbaar kan zijn.
 4. Tot slot heb je nog de dubbeldeks buitenhokken die meer dan één niveau hebben, waardoor jouw konijn meer ruimte heeft om rond te lopen en te verkennen. Al deze verschillende soorten hokken zijn online te koop op diverse platformen zoals de Konijnenhok outlet of marktplaats voor een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Later in dit blog hebben we uitleg over onze eigen selectie maar ook informatie over de materialen en kenmerken van een geschikt buitenhok, de voordelen van een buitenhok voor konijnen, tips voor het plaatsen en onderhouden van een buitenhok en extra aanbevelingen voor buitenhokken voor konijnen. 

Maar nu voor de snelle beslissers onze top 3 van 2024

Onze favoriet

Dit hoogwaardige verblijf is speciaal ontworpen voor zowel konijnen als kippen. Het dak is weerbestendig en bedekt met bitumen om bescherming te bieden. Het dak kan worden geopend en heeft een tussenverdieping waar kleine onderdelen kunnen worden opgeborgen. Het hele verblijf is beschilderd met een beschermende lazuurverf. 

 • Veiligheid
 • Toegang en reiniging
 • Grootte

2e beste keuze

Het konijnenhok met ren genaamd "Sunshine Jumbo" is voorzien van een openklapbaar dak, 2 houten deurtjes, een trapje en een schuiflade aan de bovenkant. Dit hok is speciaal ontworpen om bestand te zijn tegen verschillende weersomstandigheden en is geschikt voor het huisvesten van 2 konijnen. De afmetingen van het hok zijn L 230 cm x B 53 cm x H 70 cm.

 • Veiligheid
 • Toegang en reiniging
 • Grootte

3e beste keuze

Dit ruime konijnenhok met ren is perfect voor knaagdieren in de tuin. Het hok heeft een schuin dak met waterafstotend asfalt en een verwijderbare lade voor eenvoudige reiniging. Met een loopplank kunnen ze kiezen tussen de ren en het hok. Afmetingen: 120 x 140 x 68,5 cm.

 • Veiligheid
 • Toegang en reiniging
 • Grootte

Op deze pagina:

Waar zijn onze buitenhokken voor konijnen op geselecteerd?

Bij het aanschaffen van een buitenhok voor een konijn zijn er onder andere deze drie belangrijke criteria waar je rekening mee kan houden:

 1. Grootte: Zorg ervoor dat het hok voldoende ruimte biedt voor het konijn om vrij te bewegen. Het konijn moet in staat zijn om comfortabel rechtop te staan, zich om te draaien en enkele sprongen te maken. Een algemene richtlijn is dat het hok ten minste vier keer de lengte van het konijn moet hebben.

 2. Veiligheid: Het hok moet veilig zijn voor het konijn en bescherming bieden tegen roofdieren en extreme weersomstandigheden. Het materiaal van het hok moet stevig en roofdierbestendig zijn, zoals geïmpregneerd hout of metaal. Zorg ervoor dat er geen openingen zijn waar het konijn vast kan komen te zitten en dat het dak goed sluit.

 3. Toegang en reiniging: Het hok moet gemakkelijk toegankelijk zijn voor zowel het konijn als voor jou om schoon te maken. Zorg voor voldoende deuropeningen en luiken, zodat je het konijn gemakkelijk kunt bereiken en het hok kunt schoonmaken. Een uitschuifbare lade of verwijderbare bodem maakt het schoonmaken ook eenvoudiger.

Door deze criteria in gedachten te houden, kun je een geschikt buitenhok voor je konijn kiezen dat voldoet aan zijn behoeften en welzijn.

Het verschil tussen buitenhok konijn en nachthokken voor Konijnen

Het verschil tussen "buitenhok konijn" en "nachthokken voor konijnen" ligt in de focus en functie van de hokken:

 1. Buitenhok konijn: Dit verwijst naar het algemene hok dat gebruikt wordt om een konijn buitenshuis te huisvesten. Het is een overkoepelende term die kan verwijzen naar een hok dat zowel overdag als 's nachts gebruikt wordt. Een buitenshok biedt doorgaans een veilige en beschermde leefomgeving voor het konijn en kan verschillende compartimenten bevatten, zoals een slaapgedeelte, een speelgedeelte en een voeder- en drinkgedeelte.

 2. Nachthokken voor konijnen: Dit specifieke type hok is ontworpen als een schuilplaats voor konijnen tijdens de nacht. Het is meestal kleiner en eenvoudiger van ontwerp dan een volledig buitengedeelte. Nachthokken zijn bedoeld om konijnen beschutting te bieden tegen kou, regen, wind en roofdieren tijdens de nacht. Ze zijn vaak voorzien van een gesloten ruimte waar het konijn zich kan terugtrekken om te rusten en te slapen.

Kort gezegd, een "buitenhok konijn" verwijst naar het algemene hok voor konijnen buitenshuis, terwijl "nachthokken voor konijnen" specifiek gericht zijn op het bieden van een beschutte slaapplaats voor konijnen tijdens de nacht. In sommige gevallen kan een buitenschuilplaats echter ook als een nachthok fungeren wanneer het konijn er 's nachts veilig in kan verblijven.

#1
Kerbl Buitenhok - voor Konijnen en Hoenders

Dit luxueuze knaagdierenverblijf is geschikt voor zowel konijnen als kippen. Het dak is weerbestendig en bedekt met bitumen. Het dak kan worden geopend en heeft een tussenverdieping voor het opbergen van kleine onderdelen. Het verblijf is beschilderd met beschermende lazuurverf en heeft verlengde poten voor een betere bodemventilatie.

De verzinkte kuip maakt het schoonmaken van het verblijf gemakkelijk. Er is ook een ombouwpakket verkrijgbaar om het te gebruiken als kippenhok. Het verblijf wordt geleverd in een kartonnen doos met alle benodigde onderdelen en een eenvoudige montagehandleiding.

 • Veiligheid
 • Toegang en reiniging
 • Grootte
Beste prijs op BOL.com

#2
Topmast Konijnen Buitenhok Konijnenhok met Ren Sunshine Jumbo | 230 * 53 * 70 cm

Het Konijnenhok met Ren Sunshine Jumbo is uitgerust met een openklapbaar dak, 2 houten deurtjes, een trapje en een schuiflade bovenaan. Dit weerbestendige hok is geschikt voor het huisvesten van 2 konijnen en heeft afmetingen van L 230 cm x B 53 cm x H 70 cm.

 • Veiligheid
 • Toegang en reiniging
 • Grootte
Beste prijs op BOL.com

#3
Relaxdays konijnenhok - buitenhok konijn - konijnenren - houten hok konijntje - cavia

Wil je jouw knaagdier een comfortabel huisje in de tuin geven? Dan is dit hok met ren een uitstekende keuze. Met een loopplank kunnen hazen, konijnen of cavia's zelf bepalen of ze in de ren willen blijven en van vers gras willen grazen, of zich liever terugtrekken in het konijnenhok. Het konijnenhok heeft een schuin dak met waterafstotend asfalt en is gemakkelijk schoon te maken dankzij de verwijderbare lade. Het hok heeft de volgende specificaties: totale afmeting van ca. 120 x 140 x 68,5 cm, gewicht van ca. 22,3 kg, gemaakt van dennenhout, staal en asfalt, in de kleur natuurlijk groen.

Het hok heeft een binnenmaat van ca. 49,5 x 57,5 cm, terwijl de totale afmeting van de ren ca. 129,5 x 53 cm is. De deur van het hok heeft een afmeting van ca. 35 x 21,5 cm, terwijl de deur van de ren ca. 49,5 x 27 cm is. Het gaas heeft een afmeting van ca. 1,5 x 1,5 cm. Dit dierenverblijf is geschikt voor hazen, konijnen of cavia's en kan in de tuin worden gebruikt.

Het is een combinatie van een hok en ren, met toegang tot de ren via de loopbrug. Je kunt de lade uittrekken om het hok gemakkelijk schoon te maken. Het hok heeft een waterafstotend schuin dak. De levering omvat het konijnenhok in onderdelen, een handleiding en montagemateriaal. Decoratie is niet inbegrepen.

 • Veiligheid
 • Toegang en reiniging
 • Grootte
Beste prijs op BOL.com

#4
Topmast Konijnenkooi Buitenhok Konijnenhok - LUPUS 126 x 88 x 90 cm

Het Konijnenhok Lupus is een stevige en ruime kooi die geschikt is voor één of meerdere knaagdieren. Het hok is bedekt met een speciale coating die het winter- en waterbestendig maakt. Het dak kan worden geopend met behulp van een scharniersysteem.

Het hok is eenvoudig te monteren. De afmetingen van het hok zijn 126x88x90 cm (Lengte x Diepte x Hoogte).

 

 

 • Veiligheid
 • Toegang en reiniging
 • Grootte
Beste prijs op BOL.com

#5
Relaxdays klein konijnenhok driehoek - houten buitenhok konijn - konijnenren met nachthok

Dit compacte konijnenhok is de perfecte aanvulling op een konijnenren. Het biedt een ideale schuilplek voor cavia's of konijnen. Met een open doorgang kunnen de dieren zelf bepalen waar ze willen verblijven. Met twee deuren is het eenvoudig om toegang te krijgen tot de dieren. Het houten hok is geschikt voor buitengebruik, maar kan ook binnen worden geplaatst.

De details van het driehoekige konijnenhok zijn als volgt: afmetingen van ongeveer 41 x 110 x 49 cm (H x B x D), renoppervlakte van ongeveer 66,5 x 44 cm (B x D), grootte van het nachthok van ongeveer 38 x 38 x 42 cm (H x B x D), gewicht van ongeveer 5,3 kg, gemaakt van dennenhout, staal en kunststof, in de kleuren natuurlijk en zwart. Het houten konijnenhok bestaat uit twee delen met een open doorgang en kan zowel buiten als binnen worden geplaatst. Het biedt een schuilplek en buitenverblijf voor konijnen.

De ren heeft geen bodem, zodat de dieren over het gras kunnen rennen. Door het compacte formaat kan het goed gecombineerd worden met een konijnenren. Met twee deuren is het gemakkelijk om bij de dieren te komen. Het hok kan eenvoudig en snel worden verplaatst. De levering omvat het buitenhok voor knaagdieren in onderdelen, een handleiding en bevestigingsmateriaal. Decoratie is niet inbegrepen.

 • Veiligheid
 • Toegang en reiniging
 • Grootte
Beste prijs op BOL.com

Materialen en kenmerken van een geschikt buitenhok

Als het gaat om het kiezen van een geschikt buitenhok voor je konijn, zijn er verschillende materialen en kenmerken waar je rekening mee moet houden. Ten eerste is het belangrijk om te kiezen voor een hok dat gemaakt is van duurzaam materiaal dat bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.

Houten hokken zijn populair vanwege de natuurlijke uitstraling, maar zorg ervoor dat het hout behandeld is om rot en schimmelvorming te voorkomen. Een andere optie is kunststof, wat duurzaam en gemakkelijk schoon te maken is.

Naast het materiaal is de grootte van het hok ook belangrijk. Zorg ervoor dat het hok voldoende ruimte biedt voor je konijn om comfortabel rond te bewegen en rechtop te staan. Een goed buitenhok heeft ook een gesloten slaapgedeelte waar je konijn zich kan terugtrekken en zich veilig kan voelen.

Het hok moet ook voorzien zijn van een stevig gaaswerk om roofdieren buiten te houden, terwijl er voldoende ventilatie is om frisse lucht binnen te laten.

Een ander belangrijk kenmerk van een geschikt buitenhok is de aanwezigheid van een ren of renmogelijkheid. Konijnen zijn actieve dieren die graag rondrennen en grazen, dus het hebben van een ren geeft ze de mogelijkheid om hun natuurlijke gedrag uit te oefenen.

Zorg ervoor dat de ren voldoende ruimte biedt en beschermd is tegen ontsnappingen of invasies van roofdieren. Door te kiezen voor een buitenhok met een ren geef je je konijn een veilige en stimulerende omgeving om in te leven.

Voordelen van een buitenhok voor konijnen

Een buitenhok voor konijnen heeft verschillende voordelen.

 1. Ten eerste biedt het de konijnen de mogelijkheid om te genieten van frisse lucht en natuurlijk zonlicht, wat essentieel is voor hun gezondheid en welzijn.
 2. Daarnaast stelt een buitenhok hen in staat om hun natuurlijke graafgedrag uit te oefenen, waardoor ze zich kunnen vermaken en hun energie kwijt kunnen. Een buitenhok met ren geeft konijnen ook voldoende ruimte om rond te rennen en te spelen, waardoor ze fysiek actief blijven.
 3. Een ander voordeel is dat een buitenhok de konijnen beschermt tegen slecht weer, roofdieren en andere gevaren. Dit zorgt voor gemoedsrust voor de eigenaar, wetende dat hun konijnen veilig en comfortabel zijn in hun buitenverblijf.

Kortom, een buitenhok biedt talloze voordelen voor zowel de konijnen als hun eigenaren. Het zorgt voor een gezonde en gelukkige leefomgeving voor deze schattige huisdieren.

Tips voor het plaatsen en onderhouden van een buitenhok

 • Plaatsing en onderhoud van een buitenhok voor konijnen vereisen de juiste zorg en aandacht om ervoor te zorgen dat je harige vriend veilig en comfortabel is. Ten eerste is het belangrijk om een geschikte locatie te kiezen voor het buitenhok.
 • Plaats het hok op een plek die beschut is tegen extreme weersomstandigheden, zoals regen, wind en direct zonlicht. Zorg er ook voor dat de ondergrond goed is afgedicht om te voorkomen dat water of vocht het hok binnendringt.
 • Daarnaast is het belangrijk om regelmatig het buitenhok schoon te maken en te onderhouden. Maak het hok minstens een keer per week schoon door alle oude bedding te verwijderen en het interieur grondig schoon te maken om eventuele geurtjes en bacteriën te verwijderen.
 • Vervang de bedding regelmatig en zorg ervoor dat het hok altijd schoon en fris blijft.
 • Naast schoonmaak zijn er ook andere aspecten van onderhoud waar je rekening mee moet houden. Controleer regelmatig de staat van het hok, inclusief de tralies, sloten en eventuele andere componenten.
 • Repareer eventuele schade onmiddellijk om ervoor te zorgen dat je konijn veilig blijft en niet kan ontsnappen. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor voldoende voedsel, water en ruimte voor beweging in het buitenhok.
 • Zorg ervoor dat je konijn dagelijks vers voedsel en water heeft, evenals voldoende bewegingsruimte om te spelen en te verkennen.

Door deze tips in gedachten te houden, kun je ervoor zorgen dat jouw konijn optimaal profiteert van zijn buitenhok, veilig blijft en een gezonde en gelukkige leefomgeving heeft.

Aanbevelingen voor buitenhokken voor konijnen

Als het gaat om buitenhokken voor konijnen, zijn er een paar belangrijke aanbevelingen waar je rekening mee moet houden. Allereerst is het van belang om een hok te kiezen dat voldoende ruimte biedt voor jouw konijn(en).

 • Konijnen hebben behoefte aan voldoende bewegingsruimte, dus zorg ervoor dat het hok groot genoeg is.
 • Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de materialen en constructie van het buitenhok. Het hok moet stevig en duurzaam zijn, zodat het bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.
 • Een goed geïsoleerd dak en waterbestendige materialen zijn essentieel om jouw konijn te beschermen tegen regen, wind en kou.
 • Een andere aanbeveling is om te kiezen voor een buitenhok met een aparte ren. Zo kan jouw konijn ook buiten vrij rondlopen en genieten van frisse lucht en gras. Zorg ervoor dat de ren veilig is en voorzien is van gaas met kleine mazen om ontsnappingspogingen te voorkomen.

Kortom, bij het kiezen van een buitenhok voor jouw konijn is het belangrijk om te letten op de ruimte, materialen en de mogelijkheid tot buiten spelen. Op deze manier zorg je ervoor dat jouw konijn een comfortabele en veilige leefomgeving heeft in de buitenlucht.

Veelgestelde vragen

Wat is het beste formaat voor een buitenhok voor een konijn?

Het beste formaat voor een buitenhok voor een konijn hangt af van de grootte en het ras van het konijn. Over het algemeen geldt dat een buitenhok voldoende ruimte moet bieden voor het konijn om comfortabel te bewegen, te rusten en te spelen.

Een minimummaat voor een buitenhok is ongeveer 1,5 vierkante meter, maar groter is altijd beter. Het hok moet hoog genoeg zijn zodat het konijn rechtop kan staan op zijn achterpoten zonder zijn hoofd te stoten. Het is ook belangrijk om een apart gedeelte te hebben waar het konijn kan schuilen of zich kan terugtrekken.

Welk materiaal is het meest geschikt voor een buitenhok voor een konijn?

Het meest geschikte materiaal voor een buitenhok voor een konijn is stevig en duurzaam. Hout is een populaire keuze vanwege zijn natuurlijke uitstraling en isolerende eigenschappen. Het is belangrijk om onbehandeld hout te gebruiken om te voorkomen dat het konijn giftige chemicaliën binnenkrijgt.

Andere opties zijn kunststof of metaal, maar deze materialen kunnen warmer worden in de zon, dus zorg ervoor dat het hok voldoende schaduw heeft. Wat voor materiaal je ook kiest, zorg ervoor dat het konijn niet kan knagen aan het hok, omdat dit schadelijk kan zijn voor zijn gezondheid.

Moet een buitenhok voor een konijn een overdekt gedeelte hebben?

Ja, een buitenhok voor een konijn moet een overdekt gedeelte hebben. Konijnen zijn gevoelig voor extreme temperaturen, zowel warm als koud, en hebben beschutting nodig tegen regen, wind en direct zonlicht. Het overdekte gedeelte van het hok biedt een veilige plek waar het konijn kan rusten en zich kan terugtrekken. Zorg ervoor dat het dak waterdicht is en dat er voldoende ventilatie is om condensatie te voorkomen.

Hoe kan ik een buitenhok voor een konijn beschermen tegen roofdieren?

Om een buitenhok voor een konijn te beschermen tegen roofdieren, zijn er verschillende maatregelen die je kunt nemen. Ten eerste moet het hok stevig en goed gebouwd zijn, zodat roofdieren er niet gemakkelijk bij kunnen. Gebruik stevig gaas met kleine openingen om te voorkomen dat roofdieren naar binnen kunnen komen. Graaf het gaas ook in de grond zodat roofdieren niet onder het hok kunnen graven.

Plaats daarnaast een extra laag gaas over het overdekte gedeelte van het hok om te voorkomen dat roofdieren door het dak kunnen komen. Controleer regelmatig het hok en de omgeving op tekenen van roofdieren en neem indien nodig extra maatregelen, zoals het plaatsen van buitenverlichting of het gebruik van geurafschrikmiddelen.

Welke bodembedekking moet ik gebruiken in een buitenhok voor een konijn?

De beste bodembedekking voor een buitenhok voor een konijn is stro of hooi. Deze materialen bieden isolatie en comfort voor het konijn en kunnen ook dienen als nestmateriaal. Zorg ervoor dat je regelmatig het stro of hooi vervangt om een schone en hygiënische leefomgeving te behouden. Vermijd het gebruik van cederhoutkrullen of zaagsel, omdat deze giftige stoffen kunnen afgeven die schadelijk zijn voor konijnen.

Hoe kan ik het buitenhok voor mijn konijn warm houden in de winter?

In de winter is het belangrijk om het buitenhok voor een konijn warm te houden. Plaats het hok op een beschutte plek, weg van tocht en blootstelling aan de wind. Isoleer het hok met dikke dekens of isolatiemateriaal om warmte vast te houden. Zorg ervoor dat het hok droog blijft, omdat vocht de kou kan versterken. Geef het konijn extra stro of hooi om in te nestelen en zorg ervoor dat het altijd toegang heeft tot vers drinkwater. Als de temperaturen extreem laag worden, overweeg dan om het konijn naar binnen te brengen of een vorstvrij gedeelte in de garage of schuur te creëren.

Moet ik een buitenhok voor een konijn verhogen van de grond?

Ja, het is aan te raden om een buitenhok voor een konijn van de grond te verhogen. Door het hok van de grond te tillen, voorkom je dat vocht en kou optrekken naar het hok.

Het verhoogde platform zorgt ook voor een betere luchtcirculatie en helpt bij het verminderen van de kans op tocht. Zorg ervoor dat het hok stevig is verankerd en niet wiebelt of instabiel is.

Hoe vaak moet ik het buitenhok van mijn konijn schoonmaken?

Het buitenhok van een konijn moet regelmatig worden schoongemaakt om een gezonde leefomgeving te behouden. De frequentie van het schoonmaken hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van het hok, het aantal konijnen en het gebruikte bodembedekkingsmateriaal.

Over het algemeen wordt aanbevolen om het hok minstens één keer per week grondig schoon te maken. Verwijder dagelijks de uitwerpselen en verschoon regelmatig het stro of hooi. Reinig het hok met milde zeep en water en spoel grondig na om eventuele zeepresten te verwijderen. Houd ook de voerbak en drinkfles schoon en vul deze regelmatig aan.

Welke accessoires of speeltjes zijn geschikt voor een buitenhok voor een konijn?

Er zijn verschillende accessoires en speeltjes die geschikt zijn voor een buitenhok voor een konijn. Een konijn heeft behoefte aan een schuilplaats, zoals een houten huisje of een overdekte tunnel, waarin het kan rusten en zich veilig kan voelen. Daarnaast is er konijnenspeelgoed zoals tunnels, ballen en houten blokken ideaal om het konijn te vermaken en zijn natuurlijke graaf- en knaaggedrag te stimuleren.

Zorg ervoor dat de speeltjes veilig zijn en geen giftige materialen bevatten. Daarnaast kan het plaatsen van hooiruiven of voerpuzzels het konijn uitdagen en zijn natuurlijke foerageergedrag bevorderen. Het is ook belangrijk om voldoende kauwmateriaal aan te bieden, zoals houten speeltjes of wilgentakken, om het konijn te helpen zijn tanden gezond te houden. Vergeet niet om regelmatig de accessoires en speeltjes te controleren op slijtage of schade en ze indien nodig te vervangen.

Onze favoriet

Dit hoogwaardige verblijf is speciaal ontworpen voor zowel konijnen als kippen. Het dak is weerbestendig en bedekt met bitumen om bescherming te bieden. Het dak kan worden geopend en heeft een tussenverdieping waar kleine onderdelen kunnen worden opgeborgen. Het hele verblijf is beschilderd met een beschermende lazuurverf. Daarnaast zijn de poten verlengd voor een betere bodemventilatie. Het hok is gemakkelijk schoon te maken dankzij de verzinkte kuip. Er is ook een optie om het verblijf om te bouwen tot een kippenhok met behulp van een apart verkrijgbaar ombouwpakket. Het verblijf wordt geleverd in een kartonnen doos met alle benodigde onderdelen en een eenvoudige montagehandleiding.

Beste prijs op BOL.com