De beste Juwel Aquariums van 2024

Een Juwel aquarium is een hoogwaardig en innovatief aquarium dat bekend staat om zijn uitstekende kwaliteit en betrouwbare prestaties. Deze aquariums zijn bijzonder vanwege hun duurzame constructie en geavanceerde technologie, waardoor ze een ideale keuze zijn voor zowel beginnende als ervaren aquariumliefhebbers.

Welke soorten Juwel aquarium zijn er

Er zijn verschillende soorten Juwel aquariums beschikbaar, variërend in grootte en design, waaronder rechthoekige, ronde en hoekaquariums. Elk type biedt een unieke kijk op het onderwaterleven en kan worden afgestemd op jouw persoonlijke voorkeuren en beschikbare ruimte.

Bij het kiezen van een Juwel aquarium is het belangrijk om te letten op de grootte, capaciteit en compatibiliteit van het filtersysteem. Een goed filtersysteem is cruciaal om het water helder en gezond te houden, wat een optimale leefomgeving voor je vissen garandeert.

Hoe lang gaat een Juwel aquarium mee?

Dankzij de hoogwaardige materialen en zorgvuldige constructie gaan Juwel aquariums lang mee.

Wat is het beste merk van aquarium?

Juwel aquariums behoren tot de beste merken op de markt, samen met andere bekende merken zoals Fluval, Eheim en AquaEl. Deze topmerken hebben zich bewezen als betrouwbaar, innovatief en esthetisch aantrekkelijk, waardoor ze een favoriete keuze zijn onder aquariumliefhebbers over de hele wereld. Zie eventueel ook ons blogs met andere aquariums

Onze favoriet

Ontdek het Juwel Aquarium Trigon 350 LED met zijn unieke diepte van 87 cm en gebogen voorruit. Optimaal verlicht door 4 LED-buizen en uitgerust met Bioflow filtersysteem, AquaHeat verwarming en energiebesparende MultiLux LED-verlichting. Maak het compleet met een bijpassende onderkast. Bekijk onze instructievideo voor een vlekkeloze inrichting.

 • Capaciteit
 • Filtratie en Technologie
 • Kwaliteit en Materialen

2e beste keuze

Geniet van de elegantie en tijdloze uitstraling van het rechthoekige Juwel Aquarium Rio 450 LED. Met een royale breedte van 151 cm, 50 cm diepte en 66 cm hoogte, biedt dit kwaliteitsaquarium de perfecte omgeving voor grote vissen. Geproduceerd in Duitsland met hoogwaardige materialen voor maximale kwaliteit en duurzaamheid. Uitgerust met het sterke Bioflow XL filtersysteem, AquaHeat verwarming en energiebesparende MultiLux LED-verlichting voor uitstekende plantengroei.

 • Capaciteit
 • Filtratie en Technologie
 • Kwaliteit en Materialen

3e beste keuze

Ontdek het elegante en tijdloze design van het Juwel Rio 240 aquarium, geproduceerd in Duitsland met hoogwaardige materialen voor maximale kwaliteit en duurzaamheid. Uitgerust met een sterk Bioflow 3.0 filter, Ecoflow 600 circulatiepomp, en High Lite T5 belichtingstechnologie voor uitstekende plantengroei. Bijpassende kast apart verkrijgbaar.

 • Capaciteit
 • Filtratie en Technologie
 • Kwaliteit en Materialen

Op deze pagina:

Waar zijn de door ons geselecteerde Juwel Aquariums op getest?

Onze selectie van Juwel Aquariums ondergaat grondige tests om ervoor te zorgen dat alleen de beste kwaliteit en prestaties aan onze klanten worden geleverd. Hier zijn de belangrijkste aspecten waarop deze aquariums zijn getest:

 1. Capaciteit: We evalueren zorgvuldig de capaciteit van elk Juwel aquarium om ervoor te zorgen dat het geschikt is voor het aantal vissen dat je wilt houden. Of je nu een kleiner aquarium voor beginners of een grotere tank voor gevorderde aquarianen zoekt, we zorgen ervoor dat de capaciteit aan je behoeften voldoet.

 2. Filtratie en Technologie: Het filtersysteem van een aquarium is van cruciaal belang voor het handhaven van een gezonde wateromgeving. Onze Juwel Aquariums worden getest op hun filtratie-efficiëntie en technologische functionaliteit om ervoor te zorgen dat het water helder en vrij van verontreinigingen blijft, waardoor een optimale leefomgeving voor je vissen wordt gegarandeerd.

 3. Kwaliteit en Materialen: We hechten veel waarde aan de kwaliteit van de gebruikte materialen en de constructie van de Juwel Aquariums. Onze geselecteerde aquariums zijn vervaardigd uit duurzame en veilige materialen, zoals hoogwaardig glas en stevige afdichtingen, om ervoor te zorgen dat ze lang meegaan en jouw vissen een veilige omgeving bieden.

Door deze grondige tests te doorstaan, staan onze geselecteerde Juwel Aquariums garant voor een prachtige en zorgeloze ervaring voor elke aquariumliefhebber.

#1
Juwel Aquarium Trigon 350 Led 87x87x65 cm Zwart Ca. 350 L

Ontdek het prachtige Juwel Trigon 350 LED Aquarium, een meesterwerk met een unieke diepte van 87 cm en gebogen voorruit, verlicht door vier LED-buizen. Geproduceerd in Duitsland met hoogwaardige materialen, garandeert het duurzaamheid en kwaliteit. Het sterke Bioflow XL filtersysteem, met 5 verschillende filtermedia en de krachtige Ecoflow 1000 circulatiepomp, houdt het water schoon en voorkomt lekkages.

De regelbare 300 Watt AquaHeat-verwarmer, met hoogwaardige zilvercontacten en slagvast Borosilicaatglas, zorgt voor een ideale temperatuur. Dankzij de moderne LED-belichtingstechnologie genieten je planten van uitstekende groei, en de verwisselbare 12 en 23 Watt LED-buizen DAY en NATURE besparen 50% energie in vergelijking met klassieke T5 TL-buizen. Het onderframe maakt plaatsing op verschillende oppervlakken eenvoudig, en de speciaal gelaste lichtbalk is 100% waterdicht en voldoet aan de Europese Veiligheidsnorm (TUV/GS-gecertificeerd).

De bijpassende kast is apart verkrijgbaar, biedt voldoende ruimte en is eenvoudig op te bouwen. Let op: het aquarium wordt zonder kast geleverd. Met de juiste accessoires - LED-verlichting, Bioflow XL filtersysteem en 300W verwarming van Borosilicaatglas - maak je jouw aquarium compleet. Bekijk onze instructievideo voor de inrichting. Haal een stukje natuur in huis en geniet van een prachtige onderwaterwereld in dit kwaliteitsaquarium van Juwel.

 • Capaciteit
 • Filtratie en Technologie
 • Kwaliteit en Materialen
Beste prijs op BOL.com

#2
Juwel Aquarium Rio 450 Led 151x51x61 cm - Aquaria - Donker Hout

Geniet van een elegant, tijdloos rechthoekig Juwel Aquarium Rio 450 LED, met een breedte van 151 cm, 50 cm diepte en 66 cm hoogte voor je grootste vissen. Geproduceerd in Duitsland met hoogwaardige materialen voor maximale kwaliteit en duurzaamheid. Het sterke Bioflow XL filtersysteem, met 5 filtermedia en een geruisloze Ecoflow 1000 circulatiepomp, houdt het water schoon en voorkomt lekkages.

De regelbare 300 Watt AquaHeat-verwarmer, met hoogwaardige zilvercontacten en slagvast Borosilicaatglas, voldoet aan hoge verwachtingen en is TUV/GS-gecertificeerd. De moderne LED-belichtingstechnologie zorgt voor uitstekende plantengroei, met verwisselbare 31 Watt LED-buizen DAY en NATURE die 50% energie besparen in vergelijking met klassieke T5 TL-buizen. Dankzij de speciale lasmethode van de lichtbalk is deze 100% waterdicht en voldoet hij aan Europese Veiligheidsnormen (TUV/GS-gecertificeerd). Verlichting kan aanblijven tijdens het schoonmaken, voor een beter zicht.

Geniet van een prachtige onderwaterwereld in dit kwaliteitsaquarium met het Juwel Aquarium Rio 450 LED, vervaardigd met precisie en vakmanschap in Duitsland. Geef je vissen een thuis waar ze zich kunnen ontplooien en bewonder de schoonheid van de natuur in je eigen huis. Ervaar de rustgevende en fascinerende wereld van een aquarium dat je steeds weer zal betoveren met zijn schoonheid en levensechte dynamiek. Een investering in een Juwel aquarium is een investering in kwaliteit, esthetiek en welzijn.

 • Capaciteit
 • Filtratie en Technologie
 • Kwaliteit en Materialen
Beste prijs op BOL.com

#3
Juwel Rio Aquarium 121x55x41cm - 240L - Zwart - zonder kast

Ervaar de tijdloze elegantie van het Juwel Rio 240 aquarium, vervaardigd in Duitsland met hoogwaardige materialen voor maximale kwaliteit en duurzaamheid. Het sterke Bioflow 3.0 filter, met 6 soorten filtermedium en een geruisloze Ecoflow 600 circulatiepomp, houdt het water helder en voorkomt lekkages. De regelbare 200 Watt AquaHeat-verwarmer met hoogwaardige zilvercontacten en slagvast Borosilicaatglas voldoet aan hoge verwachtingen en is TÜV/GS-gecertificeerd. Het onderframe maakt het aquarium gemakkelijk te plaatsen zonder onderlegmat op verschillende oppervlakken.

Dankzij de moderne High Lite T5 belichtingstechnologie geniet je van uitstekende plantengroei in dit Juwel aquarium. De opbrengst van 2x54 Watt van de High Lite TL buizen is perfect afgestemd op het formaat van het aquarium, wat zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het licht. Tijdens het schoonmaken kan de verlichting aanblijven, waardoor je alles goed ziet. De speciale lasmethode van de lichtbalk zorgt voor een 100% waterdichte constructie die voldoet aan Europese Veiligheidsnormen (TÜV/GS-gecertificeerd).

Creëer een harmonieus geheel met de optionele bijpassende kast, die eenvoudig op te bouwen is en voldoende ruimte biedt voor al je benodigdheden. Let op: het aquarium wordt geleverd zonder kast, deze kun je apart bestellen.

Geniet van de rustgevende schoonheid van een Juwel Rio 240 aquarium, waar esthetiek en vakmanschap samenkomen om een weelderige onderwaterwereld te creëren die je keer op keer zal betoveren. Haal de natuur in huis en beleef momenten van ontspanning en verwondering met dit hoogwaardige, betrouwbare en stijlvolle aquarium.

 • Capaciteit
 • Filtratie en Technologie
 • Kwaliteit en Materialen
Beste prijs op BOL.com

#4
Juwel Vision Aquarium - 92x55x41 cm - 180L - Zwart

Ervaar de harmonie van het Juwel Vision 180 aquarium, prachtig uitgevoerd met een gebogen voorruit voor een unieke uitstraling. Dit hoogwaardige aquarium is vervaardigd in Duitsland met kwaliteitsmaterialen, wat een lange levensduur en maximale betrouwbaarheid garandeert.

Het Vision 180 aquarium is voorzien van een krachtig Bioflow 3.0 filter, strategisch geplaatst binnenin het aquarium om lekkages te voorkomen. Het Bioflow 3.0 filter beschikt over 6 soorten filtermedium en een geruisloze, efficiënte Ecoflow 600 circulatiepomp. De regelbare 200 Watt AquaHeat-verwarmer, met hoogwaardige zilvercontacten en slagvast Borosilicaatglas, voldoet aan de hoogste verwachtingen en is TÜV/GS-gecertificeerd.

Het onderframe van het Vision 180 aquarium maakt het eenvoudig om het op verschillende oppervlakken te plaatsen, zonder de noodzaak van een onderlegmat.

Geniet van weelderige plantengroei dankzij de moderne High Lite T5 belichtingstechnologie, waarbij de lengte van de 2x35 Watt High Lite TL buizen is afgestemd op de afmetingen van het Juwel aquarium, wat zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het licht. Tijdens het schoonmaken kan de verlichting aanblijven, waardoor je alles goed kunt zien. De speciale lasmethode van de lichtbalk zorgt voor een 100% waterdichte constructie die voldoet aan Europese Veiligheidsnormen (TÜV/GS-gecertificeerd).

Creëer een harmonieuze omgeving met de optionele bijpassende kast, die gemakkelijk op te bouwen is en voldoende ruimte biedt voor al je benodigdheden. Let op: het aquarium wordt geleverd zonder kast, deze kun je apart bestellen.

Laat je betoveren door de visuele pracht van het Juwel Vision 180 aquarium, waarin de natuurlijke schoonheid van een onderwaterwereld tot leven komt en een vredige ambiance in je huis creëert. Ontdek de perfecte combinatie van esthetiek, innovatie en betrouwbaarheid in dit opvallende aquarium van Juwel.

 • Capaciteit
 • Filtratie en Technologie
 • Kwaliteit en Materialen
Beste prijs op BOL.com

#5
Juwel Aquarium Lido 200 Led 71x51x65 cm Licht Hout Ca. 200 L

Ontdek het Juwel Aquarium Lido 200 LED, een verfijnde kubusvormige schoonheid met stijlvolle accenten. Dit hoogwaardige aquarium wordt met trots geproduceerd in Duitsland, waarbij de nadruk ligt op duurzaamheid en kwaliteit.

Het Lido 200 LED-aquarium is uitgerust met het krachtige Bioflow M filtersysteem, dat zich binnenin het aquarium bevindt en lekkages voorkomt. Het Bioflow M filtersysteem beschikt over 5 soorten filtermedium en een geruisloze Ecoflow 600 circulatiepomp, zodat je vissen in een schone omgeving kunnen gedijen.

Reguleer de watertemperatuur nauwkeurig met de 200 Watt AquaHeat-verwarmer, die hoogwaardige zilvercontacten en slagvast Borosilicaatglas gebruikt, wat aan hoge verwachtingen voldoet en TUV/GS gecertificeerd is.

Geniet van uitstekende plantengroei dankzij de moderne MultiLux LED-verlichtingstechnologie, met een gelijkmatige verdeling van licht in het aquarium. De vervangbare 14 Watt LED-buizen DAY en NATURE bieden een optimaal lichtspectrum en besparen tegelijkertijd 50% energie in vergelijking met klassieke T5 TL-buizen.

Met het onderframe van het aquarium is het eenvoudig om het op verschillende oppervlakken te plaatsen zonder een onderlegmat te gebruiken. Voor extra opbergruimte en een perfecte match met het aquarium is er een bijpassende kast beschikbaar.

Creëer een boeiende onderwaterwereld met het Juwel Aquarium Lido 200 LED en ontdek de nodige benodigdheden, zoals LED-verlichting, Bioflow M filtersysteem en de 200W Borosilcaatglas-verwarmer, om jouw aquarium in te richten.

 • Capaciteit
 • Filtratie en Technologie
 • Kwaliteit en Materialen
Beste prijs op BOL.com

Technologie achter Juwel Aquariums

Juwel Aquariums maken gebruik van geavanceerde technologieën om een optimale leefomgeving voor vissen te creëren. Een van de belangrijkste kenmerken is het efficiënte binnenfiltersysteem, dat zorgt voor helder en schoon water. Daarnaast zijn er verschillende soorten Juwel aquariums beschikbaar, waaronder Rido, Lido, Vision, Trigon en Primo, elk met unieke eigenschappen die passen bij diverse behoeften.

Hoe werkt een Juwel binnenfilter?

Het Juwel binnenfiltersysteem is een ingebouwd filtersysteem dat in het aquarium zelf is geplaatst. Het filtert mechanische en biologische verontreinigingen uit het water en ondersteunt zo een gezonde waterkwaliteit voor je vissen. Dit filtersysteem is gemakkelijk te onderhouden en zorgt voor een optimale watercirculatie door het hele aquarium.

Waarom wordt mijn aquarium zo snel vies? Hoe lost Juwel Aquarium dit op?

Aquaria kunnen snel vies worden door de ophoping van afvalstoffen en overtollig voer. Juwel Aquariums zijn echter uitgerust met hoogwaardige filters, zoals het binnenfiltersysteem, dat effectief verontreinigingen uit het water verwijdert. Bovendien helpt regelmatig onderhoud, zoals water verversen en het reinigen van het filter, om de waterkwaliteit op peil te houden.

Verschillende soorten Juwel aquariums en wanneer te kiezen?

 • Rido: Een compact en elegant aquarium, ideaal voor kleine ruimtes of als beginnersaquarium.
 • Lido: Een stijlvol aquarium met een moderne uitstraling en handige opbergruimte in het meubel.
 • Vision: Een luxe aquarium met gebogen glas voor een panoramisch uitzicht op het onderwaterleven.
 • Trigon: Een hoekaquarium dat de mogelijkheid biedt om een opvallend onderwaterlandschap te creëren.
 • Primo: Een budgetvriendelijk aquarium met eenvoudig, maar toch stijlvol design, perfect voor beginners.

Bekijk onze selectie voor meer informatie!

Verschillende afmetingen Juwel Aquariums

Juwel biedt diverse afmetingen aan, waaronder een Juwel aquarium van 80 cm, Juwel aquarium van 60 liter, Juwel hoek aquarium van 190 liter, Juwel aquarium Rio 125 en een Juwel aquarium van 100 cm. Het Juwel hoek aquarium van 190 liter is ideaal voor het benutten van hoekruimtes en biedt veel mogelijkheden voor het creëren van een prachtig onderwaterlandschap.

Neem een kijkje in onze selectie voor meer informatie!

Gebruiksaanwijzing Juwel aquariumfilter

De Juwel aquariumfilter gebruiksaanwijzing is afhankelijk van het specifieke model, maar de basisstappen omvatten het installeren van het filter in het aquarium, het aansluiten van de juiste slangen en het regelmatig onderhouden van het filtermateriaal. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van Juwel aquariumfilter voor specifieke instructies en aanbevelingen voor het optimale gebruik van het Juwel aquariumfilter.

Veelgestelde vragen

Welke Juwel Aquarium modellen zijn er beschikbaar?

Het bedrijf Juwel is een bekende fabrikant van aquariums en staat bekend om zijn hoogwaardige producten. Hier zijn enkele van de populaire Juwel Aquarium modellen:

 1. Juwel Rio: Dit is een van de meest populaire modellen van Juwel en is verkrijgbaar in verschillende maten, zoals de Juwel Rio 125, 180, 240, enz.

 2. Juwel Vision: Deze serie biedt aquariums met gebogen voorkanten, wat zorgt voor een elegante uitstraling. Voorbeelden zijn Juwel Vision 180 en 260.

 3. Juwel Trigon: Dit zijn driehoekige aquariums, ideaal voor hoekopstellingen. Een voorbeeld is de Juwel Trigon 190.

 4. Juwel Lido: Deze serie bestaat uit compacte aquariums, geschikt voor mensen met beperkte ruimte. Voorbeelden zijn Juwel Lido 120 en 200.

 5. Juwel Primo: Dit is een serie van betaalbare beginnersaquariums. Voorbeelden zijn Juwel Primo 60 en 70.

Wat is het aanbevolen formaat voor een Juwel Aquarium?

Het aanbevolen formaat voor een Juwel Aquarium hangt af van verschillende factoren, zoals het aantal en de grootte van de vissen die je wilt houden, de beschikbare ruimte in je huis, en je budget. Over het algemeen geldt dat een groter aquarium gemakkelijker te onderhouden is en een meer stabiele leefomgeving voor vissen biedt.

Voor beginners wordt vaak aanbevolen om te beginnen met een aquarium van minimaal 60 liter (ongeveer 15-20 gallon). Dit biedt voldoende ruimte om een paar kleine vissoorten te huisvesten en maakt het onderhoud iets eenvoudiger. Kleinere aquaria zijn gevoeliger voor schommelingen in waterparameters en kunnen een uitdaging vormen voor beginners.

Als je meer ervaren bent in het houden van aquariums en de juiste apparatuur hebt, kun je overwegen om een groter aquarium te nemen. Voor een gemeenschapsaquarium met verschillende vissoorten wordt vaak een aquarium van 100-200 liter (25-50 gallon) aanbevolen. Grotere aquaria bieden ook meer ruimte voor decoratie en creëren een indrukwekkender display.

Het is echter essentieel om rekening te houden met de behoeften van de specifieke vissoorten die je van plan bent te houden. Sommige vissoorten hebben specifieke eisen met betrekking tot de grootte van het aquarium en de waterparameters. Onderzoek daarom altijd de behoeften van de vissoorten voordat je een definitieve keuze maakt.

Ongeacht het formaat van het Juwel Aquarium dat je kiest, zorg ervoor dat je het goed onderhoudt, regelmatig het water ververst en de juiste waterwaarden behoudt om een gezonde omgeving voor je vissen te garanderen.

Hoe kan ik een Juwel Aquarium het beste onderhouden?

Het onderhouden van een Juwel Aquarium is essentieel om een gezonde en aantrekkelijke leefomgeving voor je vissen te behouden. Hier zijn enkele tips om je Juwel Aquarium optimaal te onderhouden:

 1. Regelmatig water verversen: Verwissel regelmatig een deel van het water in het aquarium, bij voorkeur wekelijks of om de twee weken, afhankelijk van de bezetting van het aquarium. Dit helpt de concentratie van schadelijke stoffen te verminderen en de waterkwaliteit te verbeteren.

 2. Filteronderhoud: Reinig het filter regelmatig om vuil en afvalstoffen te verwijderen. Het filter is cruciaal voor het handhaven van een gezonde waterkwaliteit. Volg de instructies van de fabrikant voor het onderhoud van het specifieke filtermodel.

 3. Grondige reiniging: Houd de bodem van het aquarium schoon door afval en overtollig voedsel te verwijderen met behulp van een aquariumgrindreiniger of een aquariumstofzuiger. Doe dit tijdens het water verversen.

 4. Controleer waterparameters: Meet regelmatig de belangrijkste waterparameters zoals ammoniak, nitriet, nitraat, pH en temperatuur. Zorg ervoor dat de waarden binnen de juiste bereiken liggen voor de gehouden vissoorten.

 5. Algenbeheersing: Houd het aquarium uit de buurt van direct zonlicht en verminder de lichturen om algenovergroei te voorkomen. Als er toch algenproblemen optreden, kun je overwegen om algeneters toe te voegen of de belichting te verminderen.

 6. Voeren: Geef je vissen alleen de hoeveelheid voedsel die ze binnen enkele minuten kunnen opeten. Overvoeren kan de waterkwaliteit negatief beïnvloeden.

 7. Plantenverzorging: Als je levende planten in je aquarium hebt, houd dan de gezondheid van de planten in de gaten en verwijder eventuele dode of rotte delen.

 8. Controleer apparatuur: Regelmatig controleren van de verwarming, verlichting en andere apparatuur is belangrijk om storingen te voorkomen.

 9. Visgezondheid: Houd de gezondheid van je vissen in de gaten. Let op tekenen van ziekte of ongewoon gedrag en neem indien nodig stappen om ziektes te behandelen.

 10. Onderhoud van de buitenkant: Reinig de buitenkant van het aquarium met een geschikt reinigingsmiddel om stof en vlekken te verwijderen.

Bij het onderhoud van je Juwel Aquarium is het belangrijk om consistent te zijn en een regelmatig schema te volgen. Een goed onderhouden aquarium zal niet alleen zorgen voor gezonde en gelukkige vissen, maar ook voor een prachtig display in je huis.

Welke accessoires zijn compatibel met Juwel Aquariums?

Juwel Aquariums zijn zeer populaire en goed uitgeruste aquariums die een breed scala aan accessoires ondersteunen. Hier zijn enkele van de accessoires die over het algemeen compatibel zijn met Juwel Aquariums:

 1. Juwel Aquariumfilters: Juwel biedt een verscheidenheid aan interne en externe filters die specifiek zijn ontworpen voor hun aquariummodellen. Deze filters zijn belangrijk voor het handhaven van een gezonde waterkwaliteit en zijn gemakkelijk te integreren in de filtersystemen van Juwel Aquariums.

 2. Verlichtingsopties: Juwel Aquariums worden geleverd met geïntegreerde verlichting, maar als je de verlichting wilt upgraden, kun je kiezen voor LED-verlichtingssystemen die geschikt zijn voor je specifieke Juwel Aquariummodel.

 3. Verwarmingselementen: Als je aquarium geen ingebouwde verwarming heeft of als je de verwarming wilt upgraden, kun je een geschikt verwarmingselement toevoegen dat compatibel is met je aquariumformaat en vermogensbehoeften.

 4. Decoratieve elementen: Juwel Aquariums bieden veel ruimte voor decoratie, zoals kunstmatige planten, achtergronden, stenen en hout. Zorg ervoor dat je decoratieve elementen kiest die geschikt zijn voor je vissoorten en geen schadelijke stoffen afgeven.

 5. Automatische voeders: Als je vaak weg bent van huis of het voeren van je vissen wilt automatiseren, zijn er verschillende automatische voeders beschikbaar die compatibel zijn met Juwel Aquariums.

 6. Thermometers en watertestkits: Het is belangrijk om de temperatuur en de waterparameters in je aquarium regelmatig te controleren. Juwel Aquariums ondersteunen verschillende typen thermometers en watertestkits.

 7. Stofzuigers en reinigingshulpmiddelen: Er zijn diverse stofzuigers en reinigingshulpmiddelen beschikbaar om het onderhoud van je Juwel Aquarium te vergemakkelijken.

Het is altijd raadzaam om accessoires te kiezen die specifiek zijn ontworpen voor het Juwel Aquariummodel dat je hebt, omdat ze beter passen bij de afmetingen en specificaties van het aquarium.

Hoe installeer ik een Juwel Aquarium?

Het installeren van een Juwel Aquarium vereist enkele stappen om ervoor te zorgen dat het aquarium goed functioneert en een veilige en gezonde omgeving biedt voor je vissen. Hier zijn de algemene stappen voor het installeren van een Juwel Aquarium:

 1. Kies de locatie: Selecteer een geschikte locatie voor het aquarium. Zorg ervoor dat de ondergrond stevig en waterpas is, aangezien een gevuld aquarium behoorlijk zwaar kan zijn. Houd het aquarium uit de buurt van direct zonlicht om algenproblemen te voorkomen.

 2. Monteer het aquariummeubel: Als je een aquariummeubel hebt gekocht, monteer het dan volgens de instructies van de fabrikant. Zorg ervoor dat het meubel stabiel is en het gewicht van het aquarium kan dragen.

 3. Plaats het aquarium op het meubel: Zorg ervoor dat het aquarium goed is uitgelijnd met het meubel en op een vlakke ondergrond staat.

 4. Voeg het substraat toe: Voeg een geschikte substraatlaag toe aan de bodem van het aquarium. Afhankelijk van je voorkeur en de behoeften van je vissoorten, kun je kiezen voor grind, zand of een ander geschikt substraat.

 5. Voeg decoraties toe: Voeg aquarium decoratieve elementen zoals kunstmatige aquarium planten, stenen en hout toe aan het aquarium. Creëer een aantrekkelijk landschap, maar zorg ervoor dat er voldoende open zwemruimte blijft voor je vissen.

 6. Installeer de technische uitrusting: Plaats het filter, de verwarmer en andere technische uitrusting volgens de instructies van de fabrikant. Sluit alle benodigde slangen en kabels aan.

 7. Vul het aquarium met water: Vul het aquarium langzaam met water. Voeg een geschikte waterconditioner toe om eventuele chloor en andere schadelijke stoffen te neutraliseren.

 8. Controleer op lekken: Controleer zorgvuldig op eventuele lekken rond de randen van het aquarium en de technische uitrusting.

 9. Schakel de apparatuur in: Schakel de filterpomp, verwarming en verlichting in en controleer of alles naar behoren werkt.

 10. Laat het aquarium stabiliseren: Laat het aquarium enkele dagen draaien zonder vissen om de waterparameters te stabiliseren en te testen.

 11. Voeg vissen toe: Nadat het aquarium goed is ingericht en de waterparameters stabiel zijn, kun je beginnen met het toevoegen van vissen. Doe dit geleidelijk om de biologische belasting van het aquarium niet te overbelasten.

Vergeet niet om het aquarium regelmatig te onderhouden, zoals water verversen, het filter reinigen en de waterparameters controleren, om een gezonde omgeving voor je vissen te behouden. Lees altijd de handleiding die bij je specifieke Juwel Aquarium wordt geleverd, aangezien de installatiestappen enigszins kunnen variëren afhankelijk van het model dat je hebt.

Welke vissoorten zijn geschikt voor een Juwel Aquarium?

Een Juwel Aquarium biedt voldoende ruimte en functionaliteit om een verscheidenheid aan vissoorten te huisvesten. De keuze van geschikte vissoorten hangt echter af van verschillende factoren, zoals de grootte van het aquarium, de waterparameters, de compatibiliteit van de vissen en je eigen ervaring als aquariumhouder. Hier zijn enkele populaire en geschikte vissoorten voor een Juwel Aquarium:

 1. Tetra's: Tetra's zijn kleine, kleurrijke vissen die goed gedijen in een gemeenschapsaquarium. Soorten zoals neon tetra's, kardinaaltetra's en rood-oogtetra's zijn populaire keuzes.

 2. Guppy's: Guppy's zijn levendige en eenvoudig te houden vissen. Ze komen in verschillende kleuren en patronen en kunnen goed samenleven met andere rustige vissoorten.

 3. Platy's: Platy's zijn ook kleurrijke en actieve vissoorten die graag in een groep worden gehouden. Ze zijn geschikt voor beginners en passen goed in een gemeenschapsaquarium.

 4. Zwaarddragers: Zwaarddragers zijn levendbarend en hebben een opvallende bovenstaart die lijkt op een zwaard. Ze zijn vreedzaam en kunnen goed overweg met andere vredelievende vissen.

 5. Gourami's: Dwerggourami's en honinggourami's zijn populaire keuzes vanwege hun prachtige kleuren en rustige temperament. Zorg ervoor dat je slechts één mannetje per aquarium houdt om territoriale conflicten te voorkomen.

 6. Corydoras: Corydoras zijn bodembewoners en worden vaak gehouden vanwege hun grappige gedrag. Ze houden ervan om in groepen te zijn en zijn geschikt voor een goed beplante aquarium.

 7. Botia's en Loaches: Botia-soorten en loaches zijn interessante karperachtige vissen die geschikt zijn voor een aquarium met veel schuilplaatsen.

 8. Rasbora's: Rasbora's zijn vredelievende scholenvisjes die in groepen moeten worden gehouden. Ze passen goed bij andere vreedzame vissoorten.

 9. Betta's: Siamese kempvissen (betta's) kunnen worden gehouden in een Juwel Aquarium, maar zorg ervoor dat ze niet worden samengehouden met andere betta's of agressieve vissen.

Let altijd op de volwassen grootte, het temperament en de behoeften van de vissoorten die je wilt houden. Zorg ervoor dat je geen vissoorten combineert die bekend staan om hun agressiviteit of die aanzienlijk van elkaar verschillende waterparameters vereisen. Het is verstandig om vooraf onderzoek te doen naar de behoeften van de vissoorten en ervoor te zorgen dat ze goed samengaan voordat je ze toevoegt aan je Juwel Aquarium.

Hoe kan ik problemen zoals algen of visziektes in mijn Juwel Aquarium voorkomen of behandelen?

Om problemen zoals algenovergroei en visziektes in je Juwel Aquarium te voorkomen of te behandelen, zijn hier enkele nuttige tips:

1. Beperk de lichtduur: Verminder de lichtduur in het aquarium tot 8-10 uur per dag om de groei van algen te beperken. Algen gedijen goed bij langdurige blootstelling aan licht, dus het beperken van de belichting kan helpen om algenovergroei te voorkomen.

2. Controleer de voeding: Overvoeren kan leiden tot overtollig voedsel en afvalstoffen in het water, wat de alggroei kan bevorderen. Geef je vissen alleen de hoeveelheid voedsel die ze binnen enkele minuten kunnen opeten.

3. Regelmatig onderhoud: Voer regelmatig wateronderhoud uit, zoals het verwijderen van afvalstoffen, dode planten en overtollig voedsel. Regelmatig water verversen en het filter schoonmaken zijn ook essentieel om een gezonde waterkwaliteit te behouden.

4. Zorg voor goede watercirculatie: Zorg ervoor dat het filter en eventuele waterpompen zorgen voor een goede watercirculatie in het hele aquarium. Een goede circulatie helpt om vuil en afval gelijkmatig over het filtermateriaal te verdelen.

5. Quarantaine nieuwe vissen: Als je nieuwe vissen aan je aquarium wilt toevoegen, quarantaineer ze dan eerst in een aparte tank om ervoor te zorgen dat ze geen ziektes of parasieten met zich meebrengen die je bestaande vissen kunnen besmetten.

6. Controleer op tekenen van ziekte: Houd je vissen goed in de gaten op tekenen van ziekte, zoals veranderingen in gedrag, verlies van eetlust, schade aan de vinnen, of vlekken op de huid. Als je een zieke vis opmerkt, isoleer deze dan onmiddellijk en raadpleeg een dierenarts of een gespecialiseerde aquariumexpert voor een juiste diagnose en behandeling.

Wat is het filtervermogen van Juwel Aquariumfilters:

Het filtervermogen van de standaard Juwel Aquariumfilters varieert afhankelijk van het model van het aquarium en het bijbehorende filter. Juwel biedt verschillende filtersystemen voor hun aquariummodellen, zoals Bioflow-filters en Bioflow XL-filters. Deze filters zijn ontworpen om een efficiënte mechanische, biologische en chemische filtratie te bieden.

Om het exacte filtervermogen van jouw specifieke Juwel Aquariummodel te achterhalen, kun je het beste de handleiding raadplegen of de productspecificaties op de officiële Juwel-website bekijken. Het filtervermogen wordt meestal uitgedrukt in liters per uur (l/u) en kan variëren afhankelijk van de grootte van het aquarium en de biologische belasting. Een goed filtervermogen is belangrijk om een gezonde waterkwaliteit in het aquarium te handhaven.

Onze favoriet

Ontdek het Juwel Aquarium Trigon 350 LED met zijn unieke diepte van 87 cm en gebogen voorruit. Optimaal verlicht door 4 LED-buizen en uitgerust met Bioflow filtersysteem, AquaHeat verwarming en energiebesparende MultiLux LED-verlichting. Maak het compleet met een bijpassende onderkast. Bekijk onze instructievideo voor een vlekkeloze inrichting.

Beste prijs op BOL.com