De beste drinkfontein voor katten van 2024

Een drinkfontein voor katten is een innovatief apparaat dat het drinkgedrag van onze geliefde huisdieren naar een hoger niveau tilt. In tegenstelling tot traditionele waterbakken biedt een drinkfontein katten stromend water, waardoor ze gestimuleerd worden om meer te drinken en gehydrateerd te blijven. Het is een essentieel accessoire dat de gezondheid en het welzijn van onze harige vriendjes bevordert.

Er zijn verschillende soorten drinkfonteinen voor katten op de markt. De meest voorkomende zijn elektrische fonteinen die werken op basis van een waterpomp. Ze hebben een waterreservoir dat constant circulerend water levert, waardoor het vers blijft en zuurstofrijk. Sommige modellen hebben zelfs verstelbare waterstromen en verschillende opzetstukken om aan de voorkeuren van je kat te voldoen.

Bij het kiezen van een drinkfontein voor je kat zijn er enkele belangrijke aspecten om op te letten. Ten eerste moet je letten op de capaciteit van het waterreservoir, vooral als je meerdere katten hebt of vaak van huis bent. Ook is het belangrijk om te controleren of de fontein gemakkelijk schoon te maken is, aangezien hygiëne cruciaal is voor de gezondheid van je kat. Daarnaast is het handig om te kijken naar het geluidsniveau van de fontein, zodat het je kat niet afschrikt.

Kortom, een drinkfontein voor katten is een must-have accessoire voor elke katteneigenaar in 2024. Het bevordert de gezondheid en het welzijn van je kat en biedt een geavanceerde manier van hydratatie die de traditionele waterbakken overtreft.

Onze favoriet

De perfecte drinkfontein voor katten van 2024! Houd je kat gehydrateerd met de Pets Pride Drinkfontein. Stromend water stimuleert hun drinkgedrag en bevordert de gezondheid. De draadloze, keramische pomp zorgt voor veilig en hygiënisch water. Met een groot reservoir, energiezuinigheid en handige app is dit de ideale keuze.

 • Capaciteit
 • Filtersysteem
 • Geluidsniveau

2e beste keuze

De Slimme Drinkfontein voor Katten van Vulpes Goods®: een oplossing voor gehydrateerde huisdieren. Met een infraroodsensor die activeert wanneer je huisdier in de buurt is, stimuleert deze draadloze en oplaadbare fontein het drinkgedrag. Inclusief filter, stil in gebruik en USB-oplaadbaar. Kies voor tevredenheid en gezondheid!

 • Capaciteit
 • Filtersysteem
 • Geluidsniveau

3e beste keuze

Geef jouw huisdier een gezonde boost! De TOIVO Drinkfontein biedt schoon, zuurstofrijk water en stimuleert de drinkintentie tot wel 60%. Met drie standen, een koolstoffiltersysteem en laag geluidsniveau. Gemaakt van BPA-vrij plastic en geschikt voor zowel katten als honden. Eenvoudige installatie en laag energieverbruik.

 • Capaciteit
 • Filtersysteem
 • Geluidsniveau

Op deze pagina:

Waar onze geselecteerde drinkfonteinen voor katten op getest zijn

Onze geselecteerde drinkfonteinen voor katten zijn uitvoerig getest om te zorgen voor de best mogelijke drinkervaring voor uw geliefde huisdier. Hier zijn enkele belangrijke aspecten waarop ze zijn getest:

 1. Waterkwaliteit: Onze fonteinen filtreren en zuiveren water, zodat uw kat toegang heeft tot schoon en gezond drinkwater.

 2. Stroomsnelheid en geluidsniveau: De stroomsnelheid is geoptimaliseerd om het natuurlijke drinkgedrag van katten na te bootsen, terwijl het geluidsniveau minimaal is.

 3. Veiligheid en duurzaamheid: Materialen zijn veilig en duurzaam gebouwd voor langdurig gebruik.

 4. Onderhoudsgemak: Gemakkelijk te reinigen en te onderhouden met afneembare onderdelen en gebruiksvriendelijke procedures.

Onze geselecteerde drinkfonteinen voor katten voldoen aan de hoogste normen en zorgen voor een verfrissende drinkervaring waar zowel u als uw kat van kunnen genieten.

#1
Pets Pride Drinkfontein kat & hond - Waterfontein 3L ? Keramische pomp ? Smart kattenfontein met App

Houd je huisdier gehydrateerd en gezond met de Pets Pride Drinkfontein! Deze draadloze, keramische fontein zorgt ervoor dat je kat of hond altijd voldoende vers water heeft. Het continue en fluisterstille circulatiesysteem filtert en zuivert het water drievoudig, terwijl de innovatieve app je op de hoogte houdt van het waterniveau en schoonmaakbeurten. De veiligheid van je huisdier staat voorop met deze pomp zonder elektriciteitsdraden in het water. Het roestvrijstalen ontwerp is antiallergisch, duurzaam en gemakkelijk schoon te maken. De ruime 3-liter watertank is geschikt voor meerdere huisdieren en de lage energieverbruik houdt je rekening laag. Met de CE-markering voldoet deze fontein aan alle veiligheidseisen. Waarom kiezen klanten voor Pets Pride? Altijd vers en gefilterd water, draadloze en fluisterstille pomp, handige app, antiallergisch roestvrij staal, ruim reservoir, vaatwasserbestendig en CE- en RoHS-gecertificeerd. Bestel nu veilig via bol.com en geniet van zorgeloosheid dankzij de scherpe prijs, snelle levering en uitstekende service!

 • Capaciteit
 • Filtersysteem
 • Geluidsniveau
Beste prijs op BOL.com

#2
Vulpes Goods® Pets - Drinkfontein voor Kat & Hond ? Draadloze Kattenfontein ? Waterbak en Waterfontein Kat ? Oplaadbaar, Draagbaar & Draadloos - Drinkbak Hond - Anti Knoei - PRO Versie

Laat je huisdier gezond en gehydrateerd blijven met de draadloze en oplaadbare drinkfontein van Vulpes Goods® Pets. Het drinken van voldoende water is net zo belangrijk voor huisdieren als voor mensen, maar helaas drinken ze vaak te weinig. Onze innovatieve drinkfontein met infraroodsensor biedt de perfecte oplossing. Zodra je hond of kat binnen 3 meter van de fontein komt, begint deze automatisch te spoelen, waardoor je huisdier wordt gestimuleerd om te drinken. Met een filter voor extra zuurstofrijk water, blijft het water fris, schoon en van hoge kwaliteit.

De draadloze drinkfontein is eenvoudig in gebruik. De infraroodsensor detecteert de bewegingen van je huisdier binnen een hoek van 120 graden, waardoor je huisdier gemakkelijker en sneller vocht binnenkrijgt dan met een gewoon waterbakje. Met een inhoud van 1 liter is er altijd voldoende water beschikbaar, zelfs wanneer je niet thuis bent.

De fontein is gemaakt van duurzaam ABS-materiaal en heeft een anti-knoeidesign, zodat er geen water op de vloer terechtkomt en er geen kans is op vochtschade. De meegeleverde filter zorgt ervoor dat er geen vuil, haren of etensresten in het reservoir terechtkomen, waardoor je huisdier optimaal kan genieten van schoon drinkwater.

Met een geluidsniveau van minder dan 40 decibel is de fontein ultrastil in gebruik, waardoor het je niet stoort in je dagelijkse activiteiten. De fontein is USB-oplaadbaar en voorzien van een krachtige 1000 mAh batterij, waardoor je geen dure batterijen meer hoeft te kopen. Bovendien is het draadloze en draagbare ontwerp ideaal voor gebruik in verschillende omgevingen, zowel binnen als buiten.

Mocht je niet tevreden zijn met je aankoop, kun je deze binnen 30 dagen gratis retourneren. We staan altijd voor je klaar met persoonlijke service, 24/7.

Bestel nu de draadloze en duurzame drinkfontein van Vulpes Goods® Pets en zorg ervoor dat je huisdier altijd gehydrateerd blijft. Let op: plaats de fontein zo dat de detectiehoek van de sensor gericht is op de ruimte waar je huisdier zich bevindt, zodat de fontein aanslaat bij beweging!

 • Capaciteit
 • Filtersysteem
 • Geluidsniveau
Beste prijs op BOL.com

#3
Toivo Drinkfontein Kat - Hond/Kat ? 2.5 Liter- Incl. 4 filters en cleaning tool - Waterfontein Kat - Fluisterstil

Als je op zoek bent naar een drinkfontein die de gezondheid van je huisdier een boost geeft, zorgen we ervoor dat je je geen zorgen hoeft te maken over de waterinname van je huisdier. De TOIVO Drinkfontein is perfect geschikt voor zowel katten als middelgrote en grote honden. Met drie verschillende standen en een waterreservoir van 2 liter is deze fontein ideaal voor je huisdier.

De TOIVO Drinkfontein is ontworpen om schoon en zuurstofrijk water te leveren, wat essentieel is voor de gezondheid van je huisdier. Het stromende water stimuleert de zintuigen van je huisdier en verhoogt de drinkintentie tot wel 60%. De fontein is gemaakt van BPA-vrij plastic, waardoor je er zeker van kunt zijn dat er geen schadelijke stoffen in het drinkwater van je huisdier terechtkomen.

Met de drie verschillende standen kun je de fontein aanpassen aan de behoeften van je huisdier. De bloemenwaterval is ideaal voor katten, omdat ze de voorkeur geven aan stromend water. De watervalstand met bubbels trekt de interesse van honden, terwijl de zachte fonteinstand geschikt is voor gevoeligere huisdieren, zoals knaagdieren.

De TOIVO Drinkfontein heeft een circulatie- en filtersysteem dat ervoor zorgt dat het water wordt gefilterd van kalk, vuil, smaakjes en geurtjes. De pomp zorgt voor constante circulatie, waardoor er meer zuurstof in het water komt. De fontein wordt geleverd met vier koolstoffilters om ervoor te zorgen dat het water schoon blijft.

De verpakking van de TOIVO Drinkfontein bevat de fontein zelf, een waterpomp, een AC-adapter, vier filters, een normale tuit, een bloementuit en een handleiding in het Nederlands. De fontein is gemaakt van ABS-plastic, weegt 600 gram en heeft afmetingen van 18 cm x 18 cm x 15 cm.

Zorg ervoor dat je de pomp en het filter minimaal om de twee weken reinigt, afhankelijk van de waterhardheid. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de pomp volledig onder water staat wanneer je deze voor de eerste keer gebruikt.

Met de TOIVO Drinkfontein geef je je huisdier de beste drinkervaring en bevorder je hun gezondheid.

 • Capaciteit
 • Filtersysteem
 • Geluidsniveau
Beste prijs op BOL.com

#4
Happy Things® Drinkfontein Kat en Hond Kattenfontein GOLD - Incl. 4 Filters en Cleaning Tool - Geruisloos - Waterfontein Kat - Verkoeling Hond/Kat - Dieren drinkbakken - Waterdispenser

Ontdek de ultieme dorstlesser voor je huisdier met de Happy Things® drinkfontein! Deze innovatieve fontein is speciaal ontworpen om te voldoen aan de natuurlijke drinkbehoeften van katten en honden, en biedt fris, schoon en stromend water. Met een stille pompsysteem hoef je je geen zorgen te maken over ongewenst geluid, terwijl het royale waterreservoir van 2,5 liter het water de hele dag vers houdt.

De Happy Things® drinkfontein biedt verschillende voordelen voor jou en je huisdier:

 • Gefilterd en gezond water: De fontein is uitgerust met een filter die het water zuivert, zuurstof toevoegt en ziektekiemen verwijdert. Zo krijgt je huisdier altijd fris en gezond water.

 • 2,5 liter waterreservoir: Met een capaciteit van 2,5 liter biedt de fontein je huisdier 5-10 dagen aan vers drinkwater. Je kunt dus met een gerust hart even van huis gaan.

 • Oogstrelend design: De drinkfontein heeft een aantrekkelijk design dat speciaal is ontworpen voor katten- en hondenliefhebbers. Het is een mooie toevoeging aan je woonkamer, tuin of balkon, met een strak ontwerp in zwart en goud.

 • Bevordering van de gezondheid van je huisdier: Voldoende water drinken is essentieel om nierproblemen en uitdroging bij je huisdier te voorkomen. Het stromende heldere water van de fontein stimuleert de zintuigen van je huisdier en moedigt ze aan om meer gezond water te drinken.

 • Snorhaarvriendelijk: Sommige katten vermijden traditionele waterbakjes omdat hun snorharen nat kunnen worden. De Happy Things® drinkfontein heeft echter drie waterstralen die ervoor zorgen dat de snorharen niet worden aangetast.

 • Vers gezuiverd water: Het gefilterde water verwijdert kalk en andere onzuiverheden, wat bijdraagt aan de gezondheid van je huisdier.

 • De beste verkoeling: De Happy Things® drinkfontein biedt je huisdieren de perfecte verkoelingsoplossing tijdens de zomer. Het helpt uitdroging en oververhitting te voorkomen.

 • Energiezuinige motor: De ingebouwde motor van de fontein heeft een laag energieverbruik van slechts 2W, waardoor het zowel kostenbesparend als milieuvriendelijk is.

 • Handig voor mens en dier: Naast de voordelen voor je huisdier is de fontein ook handig voor jou als baasje. Dankzij de 2,5 liter capaciteit hoef je niet constant het drinkbakje bij te vullen.

De Happy Things® drinkfontein wordt geleverd met vier filters, is BPA-vrij en weegt 995 gram. De fontein is geschikt voor katten, honden, vogels en knaagdieren. Het heeft een CE-goedkeuring en is geruisloos in gebruik.

Bij Happy Things® streven we naar 100% tevredenheid. Mocht je om welke reden dan ook niet tevreden zijn met je aankoop, dan bieden we een gratis retournering binnen 30 dagen.

Zorg ervoor dat je de pomp en het filter minimaal om de twee weken reinigt, afhankelijk van de waterhardheid. Houd er rekening mee dat de pomp bij een laag waterniveau hoorbaar kan zijn, maar dit verdwijnt zodra het water op peil is.

Investeer in het welzijn van je huisdier en maak ze gelukkig met de Happy Things® drinkfontein voor katten en honden. Bestel vandaag nog en ontvang het product zo snel mogelijk bij jou thuis!

 • Capaciteit
 • Filtersysteem
 • Geluidsniveau
Beste prijs op BOL.com

#5
Happy Things® Drinkfontein Kat/Hond Kattenfontein RVS 2.4L - Incl. 4 Filters - 100% Kwaliteit - 100% Geruisloos - Waterfontein Kat - Verkoeling Hond/Kat - Dieren drinkbakken - Waterdispenser

Breng jouw geliefde viervoeter pure vreugde met de Happy Things RVS Drinkfontein, speciaal ontworpen voor dierenliefhebbers zoals jij! Dit opvallende design is een echte blikvanger die direct de aandacht trekt. Veel huisdieren, vooral katten en honden, drinken vaak te weinig water of verkiezen uitsluitend vers stromend water. Natuurlijk prikkelt stromend water de zintuigen van jouw huisdier en verhoogt het de drinkintentie tot wel 91%, wat van groot belang is! Met de Happy Things Drinkfontein geniet jouw huisdier voortaan van heerlijk, hygiënisch en gezond stromend water!

Ontdek de voordelen van de Happy Things Drinkfontein voor jouw kat of hond:

 • Gefilterd en gezond water: De drinkfontein is uitgerust met een geavanceerd filter dat het water zuivert, voorziet van zuurstof en ziektekiemen verwijdert. Zo krijgt jouw huisdier altijd fris en gezond water.

 • Uniek RVS-materiaal: De drinkfontein is voorzien van een deksel van roestvrij staal, waardoor je er zeker van kunt zijn dat jouw huisdier gezond water binnenkrijgt.

 • 2.4 liter waterreservoir + 4 filters: Met een waterreservoir van 2.4 liter biedt de fontein jouw huisdier 5-10 dagen lang vers drinkwater. Je hoeft je dus geen zorgen te maken en kunt met een gerust hart van huis.

 • Bevordering van de gezondheid van je huisdier: Voldoende water drinken is essentieel om nierproblemen door uitdroging te voorkomen. Het stromende heldere water van de fontein prikkelt de zintuigen van jouw huisdier en stimuleert het om meer gezond water te drinken.

 • Ideaal voor kieskeurige drinkers: Sommige katten geven er de voorkeur aan om alleen uit de kraan te drinken. Met de Happy Things Drinkfontein is dat probleem verleden tijd. Jouw kat zal de fascinerende waterstromen niet kunnen weerstaan.

 • Snorhaarvriendelijk: Veel katten vermijden traditionele waterbakjes omdat hun snorharen nat kunnen worden. De Happy Things Drinkfontein heeft echter drie waterstralen die ervoor zorgen dat de snorharen niet in het water komen.

 • 100% vers gezuiverd water: Stilstaand water in vieze kommen kan bacteriën bevatten en nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid van jouw huisdier. De Happy Things Drinkfontein zorgt altijd voor schoon en stromend water, waardoor je geen tijd meer hoeft te besteden aan het dagelijks vervangen en schoonmaken van de waterkom.

 • Energiezuinige motor: De ingebouwde motor van de fontein heeft een zeer laag energieverbruik van slechts 2W, wat zowel kostenbesparend als milieuvriendelijk is.

 • Handig voor jou en je huisdier: Naast de voordelen voor jouw huisdier is de fontein ook praktisch voor jou als baasje. Met een capaciteit van 2.4 liter hoef je de drinkbak niet voortdurend bij te vullen.

 • Stijlvol ontwerp: De Happy Things Drinkfontein heeft een prachtig ontwerp dat een elegante toevoeging is aan jouw woonkamer, tuin of balkon. Met zijn strakke RVS design past de fontein perfect bij elk interieur.

Specificaties:

 • Merk: Happy Things®
 • Kleur: RVS en Zwart
 • Gewicht: 1025 gram
 • BPA-vrij: Ja
 • Filters verkrijgbaar op bol: Ja
 • Energieverbruik: 2W
 • Max watercapaciteit: 2.4 liter
 • CE Goedkeuring: Ja
 • Inclusief 4 filters: Ja
 • Geruisloos: Ja
 • Geschikt voor: Katten, honden, vogels en knaagdieren

Ze bieden we gratis retournering binnen 30 dagen als de drinkfontein toch niet geschikt blijkt te zijn voor jouw situatie.

Advies:

 • Reinig de pomp en filter minimaal om de twee weken, afhankelijk van de waterhardheid.
 • Zorg ervoor dat de pomp volledig onder water staat bij het eerste gebruik.
 • Beschouw de drinkfontein als een waardevolle investering in het welzijn van jouw huisdier(en).

Bestel nu de Happy Things Drinkfontein en maak een einde aan drinkproblemen! Je zult merken dat jouw huisdier meer water zal drinken en dit zal leiden tot een gezonder en gelukkiger leven. Geef je huisdier vandaag nog het cadeau van een leven lang hydratatie, gezondheid en geluk!

 • Capaciteit
 • Filtersysteem
 • Geluidsniveau
Beste prijs op BOL.com

Waarom wil je een drinkfontein voor je kat?

Een drinkfontein voor katten is een speciaal ontworpen apparaat dat constant stromend water levert om katten aan te moedigen meer te drinken. Het is een populaire accessoire onder katteneigenaren vanwege de vele voordelen die het biedt voor de gezondheid en het welzijn van hun geliefde huisdieren.

Welke type drinkfonteinen zijn er voor katten?

Bij het kopen van een drinkfontein voor katten zijn er verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden om ervoor te zorgen dat u de juiste keuze maakt voor uw kat. Hier zijn enkele belangrijke punten om op te letten:

 1. Type fontein: Er zijn verschillende typen drinkfonteinen beschikbaar, waaronder elektrische, keramische en batterijgevoede fonteinen. Elektrische fonteinen zijn populair vanwege hun constante stroming en filtratiesystemen. Keramische fonteinen zijn duurzaam en gemakkelijk schoon te maken, terwijl batterijgevoede fonteinen handig zijn voor gebruik op plaatsen zonder stopcontact. Het is belangrijk om het type fontein te kiezen dat het beste past bij de behoeften en voorkeuren van uw kat.

 2. Watercapaciteit: Let op de capaciteit van de drinkfontein, vooral als u meerdere katten heeft of als uw kat de neiging heeft om veel water te drinken. Een grotere watercapaciteit zorgt ervoor dat uw kat altijd toegang heeft tot vers water, zelfs als u een dagje van huis bent.

 3. Filtratiesysteem: Controleer het filtratiesysteem van de drinkfontein. De meeste fonteinen zijn uitgerust met filters die verontreinigingen en geurtjes uit het water verwijderen, waardoor uw kat schoon en fris water krijgt. Het is belangrijk om te weten welk type filter de fontein gebruikt en hoe vaak het moet worden vervangen.

 4. Geluidsniveau: Sommige katten zijn gevoelig voor geluid, dus let op het geluidsniveau van de fontein. Kies een fontein met een stille werking om te voorkomen dat het geluid uw kat afschrikt of stoort.

 5. Onderhoudsgemak: Overweeg de onderhoudsvereisten van de drinkfontein. Kies een fontein die gemakkelijk te demonteren en schoon te maken is. Keramische fonteinen zijn vaak eenvoudig te reinigen, terwijl elektrische fonteinen mogelijk wat meer onderhoud vergen vanwege de technologische componenten.

Waar op te letten bij het kopen van een drinkfontein voor katten?

Hier zijn enkele specifieke punten om op te letten bij het kopen van een drinkfontein voor katten:

 • Keramische drinkfontein kat: Kies voor een keramische fontein als u op zoek bent naar duurzaamheid, gemakkelijk onderhoud en een aantrekkelijk ontwerp.

 • Filter van een drinkfontein kat: Let op het type filter dat de fontein gebruikt. Sommige fonteinen gebruiken koolstoffilters om verontreinigingen te verwijderen, terwijl andere ook een schuimfilter hebben om haar en vuil op te vangen. Zorg ervoor dat u weet welk type filtersysteem uw fontein vereist en hoe vaak de filters moeten worden vervangen.

 • Goedkope drinkfontein kat: Als u een budget heeft, kunt u zoeken naar betaalbare opties. Let echter altijd op de kwaliteit en de essentiële functies van de fontein, zelfs als deze goedkoper is.

 • Drinkfontein kat op batterijen: Als u geen toegang heeft tot een stopcontact in de buurt van de plaats waar de fontein wordt gebruikt, kunt u overwegen om een batterijgevoede drinkfontein aan te schaffen. Zorg ervoor dat u voldoende batterijlevensduur heeft voor uw behoeften.

 • Drinkfontein kat zonder filter: Als u geen gebruik wilt maken van een filter, kunt u op zoek gaan naar fonteinen die werken zonder filtratiesysteem. Houd er echter rekening mee dat het water mogelijk sneller moet worden ververst en dat er mogelijk meer onderhoud nodig is om het water schoon te houden.

 • Drinkfontein kat met sensor: Sommige fonteinen zijn uitgerust met sensoren die de waterstroom activeren wanneer de kat in de buurt komt. Dit kan handig zijn om water te besparen en ervoor te zorgen dat het water alleen stroomt wanneer uw kat wil drinken.

 • Stille drinkfontein kat: Als uw kat gevoelig is voor geluid, kunt u specifiek zoeken naar fonteinen met een stille werking. Dit zorgt ervoor dat uw kat ongestoord kan drinken.

 • Fonteintje kat: Een fonteintje voor katten is een andere term voor een drinkfontein voor katten. Het verwijst naar hetzelfde product dat speciaal is ontworpen om katten aan te moedigen meer te drinken.

Het kopen van de juiste drinkfontein voor uw kat is een belangrijke beslissing om ervoor te zorgen dat ze voldoende gehydrateerd blijft. Door aandacht te besteden aan de bovengenoemde factoren en uw specifieke behoeften in overweging te nemen, kunt u een drinkfontein kiezen die perfect past bij uw kat en haar welzijn bevordert.

Veelgestelde vragen

Heeft een drinkfontein voor een kat een filter nodig?

Een drinkfontein voor katten kan profiteren van het gebruik van een filter, vergelijkbaar met een filter dat wordt gebruikt in een aquarium of garnalen aquarium. Hoewel het niet strikt noodzakelijk is, kan een filter in een drinkfontein helpen bij het verwijderen van verontreinigingen en onzuiverheden uit het water, waardoor het water schoon en fris blijft voor uw kat.

Net als bij een aquariumfilter kan een drinkfonteinfilter verschillende soorten filters bevatten, zoals koolstoffilters of schuimfilters. Koolstoffilters helpen bij het verwijderen van onaangename geuren en smaken uit het water, terwijl schuimfilters kunnen helpen bij het opvangen van haar en vuil. Deze filters dragen bij aan het handhaven van de waterkwaliteit in de fontein.

Het gebruik van een filter in een drinkfontein kan voordelen bieden, zoals het verminderen van de ophoping van bacteriën en het verbeteren van de smaak van het water. Het kan ook de frequentie van het verversen van het water verminderen, waardoor het onderhoud van de fontein gemakkelijker wordt.

Echter, het is belangrijk om te vermelden dat het filter in de drinkfontein regelmatig moet worden gecontroleerd en indien nodig vervangen. Dit zorgt ervoor dat het filter effectief blijft werken en het water schoon en veilig blijft voor uw kat.

Hoewel een filter geen absolute vereiste is voor een drinkfontein, kan het toevoegen van een filter bijdragen aan een optimale waterkwaliteit en het welzijn van uw kat bevorderen. Het is raadzaam om de instructies van de fabrikant te volgen met betrekking tot het gebruik en onderhoud van het filter in uw specifieke drinkfonteinmodel.

Waarom moet ik een drinkfontein kat?

Een drinkfontein voor katten biedt verschillende voordelen en kan gunstig zijn voor zowel de gezondheid als het welzijn van je kat. Hier zijn enkele redenen waarom mensen ervoor kiezen om een drinkfontein voor hun kat aan te schaffen:

 1. Stimulatie van drinkgedrag: Katten hebben van nature een laag dorstgevoel en kunnen soms te weinig water drinken. Een drinkfontein stimuleert actief drinkgedrag bij katten door constant stromend water aan te bieden, wat hen kan aansporen om meer te drinken.

 2. Hydratatie bevorderen: Voldoende hydratatie is essentieel voor de gezondheid van katten, vooral omdat ze van nature een lage dorstrespons hebben. Een drinkfontein zorgt ervoor dat er altijd vers water beschikbaar is, wat kan bijdragen aan een betere hydratatie van je kat.

 3. Waterkwaliteit verbeteren: Veel drinkfonteinen voor katten zijn uitgerust met filters die onzuiverheden en geurtjes uit het water verwijderen. Dit helpt de waterkwaliteit te verbeteren en zorgt ervoor dat je kat schoon en fris water drinkt.

 4. Voorkomen van stilstaand water: Stilstaand water in een gewone waterbak kan bacteriën en vuil aantrekken. Een drinkfontein houdt het water in beweging, waardoor de vorming van bacteriën wordt verminderd en het water langer vers blijft.

 5. Entertainment en stressvermindering: Sommige katten vinden het leuk om met stromend water te spelen. Een drinkfontein kan een bron van entertainment zijn voor je kat en kan helpen om stress te verminderen.

 6. Geluidsarme opties beschikbaar: Als je je zorgen maakt over het geluidsniveau, zijn er stille drinkfonteinen beschikbaar die weinig tot geen geluid maken. Zo kun je je kat voorzien van stromend water zonder dat het storend is voor jou of je huisdieren.

Het gebruik van een drinkfontein voor katten is een persoonlijke keuze, maar het kan een waardevolle investering zijn om de hydratatie en gezondheid van je kat te verbeteren. Het is belangrijk om rekening te houden met de behoeften en voorkeuren van je kat bij het kiezen van een geschikte drinkfontein.

Welke drinkfontein voor katten zijn er?

Er zijn verschillende soorten drinkfonteinen voor katten beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Hier zijn enkele veelvoorkomende types:

 1. Elektrische drinkfontein: Dit type fontein is voorzien van een elektrische pomp die water constant laat circuleren en stromen. Elektrische drinkfonteinen bieden vaak verschillende stroomsnelheden en hebben vaak ingebouwde filters om het water schoon te houden.

 2. Keramische drinkfontein: Deze fonteinen zijn gemaakt van keramiek, wat duurzaam en gemakkelijk schoon te maken is. Keramische fonteinen hebben meestal een rustiek of stijlvol ontwerp dat goed in huis past.

 3. RVS (roestvrij staal) drinkfontein: RVS drinkfonteinen zijn ook duurzaam en gemakkelijk te reinigen. Ze zijn bestand tegen krassen en kunnen een goede optie zijn voor katten die gevoelig zijn voor allergieën.

 4. Kunststof drinkfontein: Drinkfonteinen gemaakt van kunststof zijn lichtgewicht en vaak betaalbaarder dan andere materialen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten en kunnen aan de behoeften van je kat voldoen.

 5. Batterijgevoede drinkfontein: Deze fonteinen werken op batterijen, waardoor ze handig zijn voor gebruik op plaatsen zonder stopcontact. Batterijgevoede fonteinen kunnen echter vaker batterijvervanging vereisen.

 6. Drinkfontein met filters: Veel drinkfonteinen hebben filters om verontreinigingen en onzuiverheden uit het water te verwijderen. Deze filters helpen de waterkwaliteit te verbeteren en zorgen voor schoon en fris water voor je kat.

 7. Drinkfontein met sensor: Sommige moderne drinkfonteinen zijn uitgerust met sensoren die de waterstroom activeren wanneer je kat in de buurt komt. Dit helpt om water te besparen en ervoor te zorgen dat het water alleen stroomt wanneer je kat wil drinken.

Het kiezen van de juiste drinkfontein voor je kat hangt af van factoren zoals het gedrag van je kat, je persoonlijke voorkeuren en het gemak van onderhoud. Het is raadzaam om de specificaties en recensies van verschillende modellen te bekijken om de beste keuze te maken voor jou en je kat.

Hoe werkt een drinkfontein voor katten?

Een drinkfontein voor katten werkt op basis van een elektrische pomp die water laat circuleren en stromen. Hier is een algemene werkwijze van hoe een drinkfontein voor katten functioneert:

 1. Watertoevoer: Vul de drinkfontein met water tot het aanbevolen niveau. Het water wordt in een reservoir gegoten dat is verbonden met de pomp.

 2. Elektrische pomp: De elektrische pomp in de drinkfontein zorgt voor de circulatie van water. Het pompsysteem trekt water uit het reservoir en pompt het omhoog, waarna het via een buis of een spuitmond terug in het reservoir wordt gebracht.

 3. Watercirculatie: Terwijl het water omhoog wordt gepompt, stroomt het via een filter- of spuitmondmechanisme terug in het reservoir. Deze circulatie creëert stromend water in de drinkfontein, wat katten kan stimuleren om te drinken.

 4. Filtersysteem: Veel drinkfonteinen hebben een filtersysteem om verontreinigingen en onzuiverheden uit het water te verwijderen. De filters kunnen koolstoffilters bevatten die geuren en smaken verminderen, en schuimfilters die haar en vuil opvangen.

 5. Waterbescherming: Drinkfonteinen hebben vaak functies zoals een laag waterniveau-indicator of een automatische uitschakelfunctie om te voorkomen dat de pomp droogloopt en beschadigd raakt.

Door het stromende water aan te bieden, moedigt een drinkfontein katten aan om meer te drinken. Het bewegende water kan aantrekkelijker en interessanter zijn voor katten, waardoor ze worden gestimuleerd om gehydrateerd te blijven.

Het is belangrijk om regelmatig het waterpeil te controleren, het water te verversen en de drinkfontein schoon te maken volgens de instructies van de fabrikant. Dit helpt om de waterkwaliteit te handhaven en ervoor te zorgen dat de drinkfontein optimaal blijft werken.

Wat kan een nadeel zijn van goedkope drinkfonteinen voor katten?

Goedkope drinkfonteinen voor katten kunnen enkele nadelen hebben in vergelijking met duurdere en kwalitatief hoogwaardige modellen. Hier zijn enkele mogelijke nadelen van goedkope drinkfonteinen voor katten:

 1. Kwaliteit van materialen: Goedkope drinkfonteinen worden vaak gemaakt van goedkopere materialen zoals goedkope kunststoffen. Deze materialen kunnen minder duurzaam zijn en sneller slijten of krassen, waardoor ze minder lang meegaan.

 2. Minder efficiënte pompen: Goedkopere drinkfonteinen kunnen worden geleverd met pompen van mindere kwaliteit. Deze pompen kunnen minder efficiënt zijn in het circuleren van water of kunnen meer geluid produceren tijdens het functioneren.

 3. Beperkte filteropties: Goedkopere drinkfonteinen hebben mogelijk beperkte filteropties of helemaal geen filters. Dit kan invloed hebben op de waterkwaliteit, omdat filters helpen bij het verwijderen van verontreinigingen en onzuiverheden uit het water.

 4. Minder functies en instellingen: Goedkopere drinkfonteinen hebben vaak minder functies en instellingen in vergelijking met duurdere modellen. Ze kunnen bijvoorbeeld minder stroomsnelheidsinstellingen hebben of geen extra functies zoals een sensor voor automatische waterstroom.

 5. Moeilijker schoon te maken: Goedkopere drinkfonteinen kunnen ontwerpen hebben die het moeilijker maken om ze grondig schoon te maken. Dit kan leiden tot ophoping van bacteriën en vuil, wat de waterkwaliteit en de gezondheid van je kat kan beïnvloeden.

Het is belangrijk om te overwegen dat niet alle goedkope drinkfonteinen dezelfde nadelen hebben en dat sommige goedkope modellen nog steeds van goede kwaliteit kunnen zijn. Het is raadzaam om zorgvuldig de specificaties, beoordelingen en ervaringen van andere gebruikers te onderzoeken voordat je een goedkope drinkfontein voor je kat aanschaft. Het welzijn en de gezondheid van je kat moeten altijd de prioriteit hebben, dus investeren in een kwalitatieve drinkfontein kan op de lange termijn voordeliger zijn.

Zijn drinkfonteinen veilig voor katten?

a, over het algemeen zijn drinkfonteinen veilig voor katten. Ze zijn speciaal ontworpen met de veiligheid van katten in gedachten. Hier zijn enkele redenen waarom drinkfonteinen als veilig worden beschouwd:

 1. Materialen: Drinkfonteinen worden vaak gemaakt van veilige en duurzame materialen zoals roestvrij staal, keramiek of veilig kunststof. Deze materialen zijn niet giftig en veilig voor katten om uit te drinken.

 2. Elektrische veiligheid: De elektrische componenten van drinkfonteinen zijn ontworpen om veilig te zijn voor huisdieren. Ze zijn meestal goed geïsoleerd en hebben beveiligingsfuncties om elektrische schokken te voorkomen.

 3. Geen scherpe randen: Drinkfonteinen hebben geen scherpe randen of uitstekende delen die letsel kunnen veroorzaken aan katten.

 4. Stabiliteit: Drinkfonteinen zijn meestal stabiel en hebben een stevige basis, waardoor ze niet gemakkelijk omvallen of kantelen, zelfs niet als een kat er tegenaan stoot.

Hoewel drinkfonteinen over het algemeen als veilig worden beschouwd, is het nog steeds belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen en de drinkfontein regelmatig te controleren op eventuele slijtage of schade. Bovendien moet je altijd toezicht houden op je kat wanneer deze gebruikmaakt van de drinkfontein om de veiligheid te waarborgen.

Hebben katten echt een drinkfontein nodig?

Hoewel katten niet per se een drinkfontein nodig hebben om te overleven, kan het hebben van een drinkfontein gunstig zijn voor hun gezondheid en welzijn. Hier zijn enkele redenen waarom katten baat kunnen hebben bij een drinkfontein:

 1. Stimuleren van hydratatie: Katten hebben van nature een laag dorstgevoel en kunnen soms onvoldoende water drinken. Een drinkfontein met stromend water kan katten aanmoedigen om meer te drinken omdat het bewegende water aantrekkelijker voor hen is dan stilstaand water in een kom.

 2. Verbeteren van waterkwaliteit: Veel drinkfonteinen zijn uitgerust met filters die onzuiverheden en geurtjes uit het water verwijderen. Dit helpt de waterkwaliteit te verbeteren en zorgt ervoor dat katten schoon en fris water drinken.

 3. Preventie van urinewegproblemen: Voldoende hydratatie is essentieel om de gezondheid van de urinewegen van katten te ondersteunen. Een drinkfontein kan katten aanmoedigen om meer te drinken, waardoor het risico op urinewegproblemen zoals blaasontsteking en nierstenen kan verminderen.

 4. Verminderen van stress: Sommige katten vinden het leuk om met stromend water te spelen. Een drinkfontein kan een bron van entertainment zijn voor katten en kan helpen om stress te verminderen.

Hoewel een drinkfontein geen vervanging is voor regelmatige schoonmaak en het aanbieden van vers water, kan het zeker een waardevolle toevoeging zijn aan het welzijn van je kat. Het stimuleert hydratatie en biedt schoon water, wat bijdraagt aan een goede gezondheid van je kat.

Moet ik een drinkfontein met een filter kiezen?

Het kiezen van een drinkfontein met een filter is over het algemeen een goede keuze. Filters helpen bij het verwijderen van verontreinigingen, haren en vuil uit het water, waardoor het fris en schoon blijft. Ze verminderen ook geuren en verbeteren de smaak van het water. Het regelmatig vervangen of reinigen van de filters is echter belangrijk om de effectiviteit ervan te behouden.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn kat de drinkfontein gebruikt?

Om je kat aan te moedigen de drinkfontein te gebruiken, kun je enkele strategieën toepassen. Plaats de drinkfontein op een rustige plek waar je kat comfortabel kan drinken zonder gestoord te worden. Introduceer de drinkfontein geleidelijk aan door het naast de reguliere waterbak te plaatsen en geleidelijk aan de oude waterbak te verwijderen. Sommige katten kunnen ook worden gestimuleerd door het geluid van stromend water, dus het kan helpen om de pomp op een lagere snelheid te zetten.

Welk type drinkfontein is het beste voor mijn kat?

Het beste type drinkfontein voor je kat hangt af van verschillende factoren, zoals de voorkeuren van je kat, de waterbehoefte en eventuele gezondheidsproblemen. Over het algemeen worden elektrische drinkfonteinen met stromend water goed ontvangen door katten. Keramische en roestvrijstalen fonteinen kunnen hygiënisch zijn en zijn minder vatbaar voor bacteriegroei. Het is belangrijk om rekening te houden met de behoeften van je kat en persoonlijke voorkeuren bij het maken van een keuze.

Zijn er speciale overwegingen voor kittens en oudere katten bij het kiezen van een drinkfontein?

Ja, er zijn enkele speciale overwegingen voor kittens en oudere katten. Voor kittens moet de drinkfontein laag genoeg zijn zodat ze gemakkelijk bij het water kunnen. Het water moet ook niet te diep zijn om het risico op verdrinking te voorkomen. Voor oudere katten kan het handig zijn om een drinkfontein te kiezen met een lagere stroomsnelheid, zodat ze comfortabel kunnen drinken zonder dat het te uitdagend is voor hun motoriek.

Hoe kan ik de drinkfontein schoonmaken?

Het schoonmaken van de drinkfontein is essentieel om de waterkwaliteit en de gezondheid van je kat te behouden. Volg de instructies van de fabrikant voor het schoonmaken van de drinkfontein. Over het algemeen moeten de onderdelen regelmatig worden gedemonteerd en met milde zeep worden gereinigd. Spoel grondig af en zorg ervoor dat er geen zeepresten achterblijven. Reinig de pomp regelmatig en vervang de filters volgens de aanbevelingen van de fabrikant.

Hoeveel geluid maakt een drinkfontein voor katten?

Het geluidsniveau van een drinkfontein kan variëren, afhankelijk van het merk en het model. Over het algemeen zijn de meeste drinkfonteinen voor katten ontworpen om stil te zijn, zodat ze de rust in huis niet verstoren. Er kan echter een zacht zoemend geluid zijn veroorzaakt door de pomp. Het is raadzaam om beoordelingen van gebruikers te lezen om een idee te krijgen van het geluidsniveau van specifieke modellen.

Kan ik een drinkfontein voor katten laten draaien als ik niet thuis ben?

Ja, het is over het algemeen veilig om een drinkfontein voor katten te laten draaien als je niet thuis bent. De meeste drinkfonteinen zijn ontworpen om continu te werken. Zorg ervoor dat de drinkfontein correct is geïnstalleerd, de waterstand voldoende is en er geen storingen of lekkages zijn voordat je het apparaat onbeheerd achterlaat. Het is ook belangrijk om regelmatig te controleren of er voldoende water is en om de drinkfontein schoon te maken volgens de aanbevelingen van de fabrikant.

Onze favoriet

Maak jouw kat echt gelukkig met de Happy Things Drinkfontein van RVS! Stimuleer de drinkintentie tot wel 91% met stromend water. Het unieke design is een echte eyecatcher en het Roestvrij stalen deksel zorgt voor gezond water. Met een 2.4 liter waterreservoir en 4 filters, bevordert het de gezondheid van je kat. Perfect voor katten die beweging in hun drinkwater willen. Snorhaarvriendelijk en ideaal voor moeilijke drinkers. Geniet van zuiver, stromend water en een energiezuinige motor. Bestel nu en geef je kat een gezonde en gelukkige levensstijl!

Beste prijs op BOL.com